Persbericht: Resultaten van onze controleactie van vrijdag 17 mei 2019

Za 18.05.2019 - 11:30
Resultaten

Op vrijdagavond 17 mei 2019 voerde lokale politie Mechelen-Willebroek diverse controles uit in Mechelen en Willebroek. Hierbij werden zowel herkenbare als anonieme politievoertuigen ingezet.

Tijdens deze actie werden in totaal 208 voertuigen en 238 personen onderworpen aan een grondige controle. 70 personen waren gekend bij de politie voor eerder gepleegde feiten.


Deze controles leverde de volgende resultaten op:

 • Een persoon stond geseind in een gerechtelijk dossier.
 • Drie personen waren in het bezit van een gebruikershoeveelheid drugs (cannabis), die in beslag werd genomen.
 • Een persoon krijgt een proces-verbaal voor het rijden met een voertuig waarvan de schouwingsdatum is overschreden.
 • Twee bestuurders werden geverbaliseerd voor het besturen van een voertuig zonder geldig rijbewijs. Het voertuig werd geïmmobiliseerd tot er een rijbewijs kon voorgelegd worden. (Of een chauffeur met rijbewijs zich aangeboden had.)
 • Een bestuurder werd geverbaliseerd voor het niet dragen van de veiligheidsgordel.


Lokale politie Mechelen-Willebroek zal in de nabije toekomst nog zulke controleacties uitvoeren en dit zowel overdag als 's nachts.

Persbericht: Resultaten van ons anoniem verkeerstoezicht op vrijdag 17 mei 2019

Za 18.05.2019 - 10:59
Resultaten

Lokale politie Mechelen-Willebroek voerde vrijdagnamiddag 17 mei 2019 verkeerstoezicht uit in een anoniem politievoertuig. Deze werkwijze werd gehanteerd om de pakkans te vergroten ten opzichte van de herkenbare patrouilles. Want verkeersveiligheid is voor alle weggebruikers en te allen tijde van primordiaal belang. Vele inbreuken leiden tot gevaarlijke verkeerssituaties, in sommige gevallen met ongevallen tot gevolg.

De bestuurders die een overtreding begingen werden uit het verkeer gehaald en geïdentificeerd. Tevens werden zij geïnformeerd over de begane verkeersinbreuk en geverbaliseerd.


Onze verkeerspatrouille stelde bij deze controleactie de volgende inbreuken vast:

 • 15 bestuurders maakten gebruik van het draagbaar telefoontoestel;
 • 1 vrachtwagenbestuurder negeerde het verkeersbord C21 (beperkte tonnage), tevens was zijn medische schifting vervallen;
 • 1 bestuurder negeerde de verboden richting C1 (enkelrichting) in de Hanswijkstraat, tevens was het voertuig niet geldig geschouwd (keuring vervallen sedert 17/11/2018), een verplichte keuring werd opgelegd;
 • 1 bestuurder was geen drager van de veiligheidsgordel;
 • 1 kindje (1m22) zat niet in een kinderzitje en stond recht in het voertuig;
 • 1 passagier van een bromfiets klasse B was geen drager van een valhelm;
 • 2 voertuigen stonden geparkeerd op minder dan drie meter van een oversteekplaats voor voetgangers;
 • 7 voertuigen stonden geparkeerd op het trottoir;
 • 1 voertuig stond geparkeerd waar het parkeerverbod E1 van kracht is;
 • 3 voertuigen stonden in een woonerf buiten de voorziene parkeervakken;
 • 2 voertuigen stonden binnen de bebouwde kom op de verhoogde berm;
 • 1 voertuig stond op een verdrijvingsvlak;
 • 1 voertuig stond op minder dan vijf meter van de hoek van een dwarsrijbaan;
 • 1 voertuig stond geparkeerd waar een gele onderbroken streep op de stoep is aangebracht;
 • En tot slot werd 1 voertuig op beslissing van de substituut geïmmobiliseerd en getakeld gezien de 39-jarige bestuurder een ontzetting tot het recht tot sturen heeft lopen tot 18/06/2020 en bijkomend nog drie andere vervallen heeft staan dewelke nadien nog van kracht zijn tot eind 2021.

Persoverzicht van zaterdag 18 mei 2019

Za 18.05.2019 - 10:23
Persoverzicht

Feiten van 17-05-2019 om 6 uur tot 18-05-2019 om 6 uur


Verkeersongevallen met lichamelijk letsel

Mechelen, Neerweg: Aanrijding tussen een personenwagen en een fietser waarbij een 54-jarige fietser lichtgewond wordt overgebracht naar het ziekenhuis. Een gelijkaardig ongeval doet zich voor in de Brusselsepoortstraat. Hier wordt een 20-jarige man lichtgewond overgebracht naar ziekenhuis.Politiesuccessen

Mechelen, Bruul: Donderdagnamiddag 16 mei 2019 omstreeks kwart voor drie ontvangen wij een melding van een winkeldiefstal. Twee mannen zijn er in een handelszaak vandoor gegaan met drie zonnebrillen. De zaakvoerder achtervolgt de mannen nog, maar verliest ze uiteindelijk uit het oog.

Via onmiddellijke exploitatie van de camerabeelden worden de verdachten opgemerkt waarbij zij in de buurt van de Haverwerf in een wachtend voertuig stappen. Korte tijd later kan een patrouilleploeg het voertuig dat voldoet aan de beschrijving intercepteren op de Schuttersvest. De drie mannen in het voertuig voldoen aan de eerder ontvangen persoonsbeschrijving. Zij hebben tevens de drie zonnebrillen nog in hun bezit.

In het voertuig wordt een partij kledij aangetroffen, afkomstig uit nog een handelszaak in de Bruul, ter waarde van 1.375 euro. De kledingstukken zijn nog voorzien van de prijsaanduiding en de mannen kunnen evenmin een aankoopbewijs voorleggen. Onderzoek leert ons dat de kledij eerder op de dag gestolen werd. Tevens wordt in het voertuig een draagtas voorzien van aluminiumfolie aan de binnenzijde, om de diefstaldetectie in winkels te omzeilen, aangetroffen.

De drie mannen van Roemeense nationaliteit (22, 25 en 29 jaar) worden voor verder onderzoek overgebracht naar het commissariaat en ter beschikking gesteld van het parket. Eén van hen is gekend bij de politie voor eerdere feiten en staat geseind in een gerechtelijk dossier met een bevel tot gevangenneming.

Mechelen, Willem Rosierstraat: Donderdag 16 mei 2019 omstreeks 18 uur ontvangen wij een melding van een voertuigdiefstal. Enkele uren later, omstreeks 21 uur, is er een ANPR-hit dat het gestolen voertuig wordt opgemerkt op het Battelcomplex.

Korte tijd later merkt een patrouilleploeg het voertuig op en zet de achtervolging in. Op de afrit Rumst van de E19 raakt het voertuig betrokken in een verkeersongeval met stoffelijke schade. De bestuurder kan onmiddellijk geïntercepteerd worden. De passagier neemt de vlucht.

Na een intense zoektocht waarbij wij steun krijgen van de federale speurhond en politiehelikopter kunnen wij een man intercepteren die voldoet aan de persoonsbeschrijving. Betrokkene is zenuwachtig en geeft een onsamenhangend verhaal voor zijn aanwezigheid in de omgeving. Navolgend onderzoek leert ons dat zijn verhaal niet met de waarheid overeenstemt.

Beide mannen, 18 en 19 jaar en woonachtig in Antwerpen, worden voor verder onderzoek overgebracht naar het commissariaat en ter beschikking gesteld van het parket.