Persbericht: Resultaten van onze controleactie zwaar vervoer op maandag 12 maart 2018

Resultaten

Maandagnamiddag 12 maart 2018 voerde lokale politie Mechelen-Willebroek een controleactie op zwaar vervoer uit op diverse locaties in Mechelen en Willebroek.


Een vrachtwagen met een maximale toegestane massa van 12 ton werd aan de kant gezet omdat de kraan op het voertuig op geen enkele manier werd vastgemaakt. (174,- euro boete) Bij verdere controle bleek dat de chauffeur helemaal geen houder was van een rijbewijs C.
Bovendien had hij zijn identiteitskaart niet bij zich. (58,- euro boete) Het voertuig werd onmiddellijk geïmmobiliseerd. De chauffeur en de werkgever zullen zich moeten verantwoorden voor de politierechter.

Een vrachtwagen vervoerde een gasfles los op de laadvloer. (174,- euro boete) Bij een ongeval of het bruusk moeten remmen kan dit ernstige gevolgen hebben.

Een uitzonderlijk transport werd op de Guido Gezellelaan in Mechelen opgemerkt zonder begeleidingsvoertuigen. (400,- euro boete) Dergelijk transport dient begeleid te worden omdat het de brug tegen de rijrichting moet oprijden. Dit omwille van stabiliteitsredenen.

In Willebroek werden verschillende vrachtwagens beboet voor het parkeren op het fietspad (116,- euro boete) en het negeren van de tonnagebeperking in het centrum van de gemeente. (174,- euro boete) Zo werd een buitenlandse chauffeur beboet omdat hij via de Oude Dendermondsestraat zich een weg wilde banen door Willebroek. Hij negeerde niet alleen de tonnagebeperking, hij negeerde tevens de verboden rijrichting. Hij diende onmiddellijk 348,- euro boete cash te betalen.

Een vrachtwagenbestuurder voerde zijn opdracht uit zonder de voorziene tachograaf in zijn voertuig. Hij ontvangt een boete van 2.640 euro te betalen. Een bestuurder dewelke in overtreding was met de rij- en rusttijden ontvangt een boete van 165,- euro.