Daders diefstallen opgepakt door politie Mechelen-Willebroek

Z Foto 4

Twee winkeldieven opgepakt

Woensdagnamiddag 11 oktober 2017 omstreeks kwart over vijf weet te Mechelen in de Nekkerspoelstraat een personenwagen met Nederlandse nummerplaat de aandacht van een patrouilleploeg te trekken. In de Bleekstraat intercepteert politie Mechelen-Willebroek het voertuig. In het voertuig worden drie draagtassen met cosmeticaproducten (schmink, tandenborstels en scheermesjes) aangetroffen, alles nog in de originele verpakking. Eén van de draagtassen is voorzien van een aluminium binnenbekleding om de veiligheidssystemen te omzeilen.

De gestolen goederen zijn afkomstig van een handelszaak in Mechelen ( Kruidvat), alsook uit een zaak gelegen in Berlaar (Kruidvat). Deze diefstal werd eerder in de namiddag gepleegd.

Beide personen van Georgische nationaliteit, 35 en 36 jaar, worden voor verder onderzoek overgebracht naar het commissariaat en ter beschikking gesteld van het parket. Het tweetal werd voor de onderzoeksrechter geleid die besliste om de beiden aan te houden.

De draagtassen en de goederen worden in beslag genomen.

Dader gewelddadige diefstal en fietsdiefstallen opgepakt

Zondagmiddag 8 oktober 2017 omstreeks kwart over twee wordt in de Bruul in Mechelen een 18-jarige man uit Mechelen in de Kruidtuin het slachtoffer van een gewelddadige diefstal. De jongeman krijgt enkele raken klappen en wordt tegen de grond geduwd. Een onbekende man gaat er met het slachtoffer zijn gsm vandoor. Na doorgedreven onderzoek, van onder meer de veiligheidscamera's, komt een jongeman in aanmerking voor het gepleegde feit. De analyse van de beelden geeft aan dat de man ook gelinkt kan worden aan een fietsendiefstal (drie plooifietsen) in de Guldenstraat afgelopen weekend.

Betrokkene wordt woensdagvoormiddag 11 oktober 2017 omstreeks kwart over elf door politie Mechelen-Willebroek aangetroffen in de Bruul. De 20-jarige man, afkomstig uit Brussel, wordt voor verder onderzoek overgebracht naar het commissariaat en ter beschikking gesteld van het parket. De man werd voor de onderzoeksrechter geleid die besliste hem aan te houden.


Persbericht verstuurd door parket Antwerpen, afdeling Mechelen