Persoverzicht van zaterdag 12 augustus 2017

Persoverzicht

Feiten van 11-08-2017 om 6 uur tot 12-08-2017 om 6 uur

Mechelen, Toekomststraat: Inbraak in een woning. De voordeur van de woning wordt beschadigd. Het pand wordt betreden en doorzocht. Nadeel: dient men nog te bepalen.

Mechelen, IJzerstraat: Diefstal van een nummerplaat van een personenwagen die geparkeerd staat op de openbare weg.

Mechelen, Koningin Astridlaan: Inbraak in een woning. De deur van de woning wordt beschadigd. Het pand wordt betreden en doorzocht. Nadeel: camera en juwelen.

Willebroek, Kapellenboslaan: Inbraak in een personenwagen die geparkeerd staat op de openbare weg. Een raampje van het voertuig wordt beschadigd. Nadeel: airbag. Dezelfde feiten doen zich voor in de Dijlelaan.


Opmerkelijk

De lokale politie Mechelen-Willebroek voerde donderdagnamiddag 10 augustus 2017 een alcoholcontrole uit in de Kleine Nieuwedijstraat te Mechelen.

Bij deze controle legde een 63-jarige bestuurder van een vierwielige bromfiets klasse B (Ligier) een positieve ademtest af. Hij had 0,71 gram pro mille alcohol in zijn bloed.

Bij verdere controle stelden onze collega's vast dat betrokkene enkel een kleurenkopij van zijn rijbewijs kon voorleggen. Hiermee probeerde hij de verbalisanten om de tuin te leiden voor het feit dat hij geen rijbewijs meer heeft. De man heeft in 2008 (!) een rijverbod van 6 maanden gekregen, waarbij hij medische en psychologische proeven diende af te leggen om opnieuw in het bezit gesteld te worden van zijn rijbewijs. Doch, de man heeft deze examens nooit afgelegd.

In opdracht van de verkeersmagistraat werd betrokkene zijn voertuig voor onbepaalde tijd in beslag genomen.

De alcoholcontroles van de lokale politie Mechelen-Willebroek werden uitgevoerd in het kader van de BOB-zomercampagne en van ons verkeersactieplan.