Persoverzicht van zaterdag 16 februari 2019

Za 16.02.2019 - 9:01
Persoverzicht

Feiten van 15-02-2019 om 6 uur tot 16-02-2019 om 6 uur

Mechelen, Schuttersvest: Tijdens een wandeling wordt van een 85-jarige vrouw de portefeuille uit haar handtas gestolen. Nadeel: identiteitsdocumenten, bankkaart en een geldsom.

Mechelen, Bruul: Tijdens het winkelen wordt van een 44-jarige vrouw de gsm uit haar jaszak gestolen.

Mechelen, Vinkstraat: Inbraak in een woning. Achteraan de woning wordt een deur beschadigd. Het pand wordt betreden. Nadeel: juwelen en een geldsom.


Verkeersongeval met lichamelijk letsel

Mechelen, Dorpstraat: Aanrijding tussen een personenwagen en een voetganger waarbij een 74-jarige voetgangster lichtgewond wordt overgebracht naar het ziekenhuis.

Persbericht: Resultaten van onze controleactie in de stations te Mechelen (14 februari 2019)

Vr 15.02.2019 - 10:47
Resultaten

Op donderdag 14 februari 2019 voerde lokale politie Mechelen-Willebroek controles uit in de treinstations te Mechelen (Nekkerspoel en centraal) en de directe omgeving. De actie was hoofdzakelijk gericht tegen overlast, (rondtrekkende) daders en drugsfeiten.

Onze politiezone kreeg hierbij de steun van federale drugshondengeleiders. De actie werd uitgevoerd door politiemedewerkers zowel in uniform als in burger.


Tijdens deze actie werden om en bij de 2000 personen onderworpen aan een controle.

Deze controles leverde de volgende resultaten op:

 • 135 personen werden positief aangeduid door de drugshond;
 • 58 personen waren gekend voor eerder gepleegde feiten;
 • 18 personen waren in het bezit van verdovende middelen, die in beslag werden genomen (cannabis, hasj, ketamine, poppers);
 • 1 persoon werd voor verder onderzoek overgebracht naar het commissariaat inzake verkoop verdovende middelen (726 xtc tabletten);
 • 2 personen werden betrapt in het kader van een recent gepleegde diefstal (respectievelijk gestolen gsm en laptop);
 • 3 personen verblijven illegaal in ons land en werden ter beschikking gesteld van Dienst Vreemdelingenzaken in Brussel;
 • 1 persoon was in het bezit van een verboden wapen (mes) en dit werd in beslag genomen;
 • 2 personen stonden geseind in een gerechtelijk dossier, zij werden voor verder onderzoek overgebracht naar het commissariaat;
 • 1 persoon werd ingevolge openbare ordeverstoring overgebracht naar het commissariaat;
 • 1 persoon werd betrapt op sluikstorten;
 • 1 persoon werd geverbaliseerd in het kader van een overtreding inzake het rookverbod.


De controleacties van lokale politie Mechelen-Willebroek in de stations(omgeving) zullen ook in de nabije toekomst nog uitgevoerd worden.

Persoverzicht van vrijdag 15 februari 2019

Vr 15.02.2019 - 7:44
Persoverzicht

Feiten van 14-02-2019 om 6 uur tot 15-02-2019 om 6 uur

Mechelen, Rode-Kruisplein: Diefstal op een bouwwerf. Zonder sporen van braak na te laten wordt de werf betreden. Nadeel: gereedschap (boormachines en batterijen)

Mechelen, Vinkstraat: Poging tot inbraak in een woning. De deur van de woning wordt beschadigd. Het pand wordt niet betreden.


Verkeersongeval met lichamelijk letsel

Mechelen, Expoelstraat: Aanrijding tussen twee fietsers waarbij een 24-jarige fietsster en een 67-jarige fietser gewond worden overgebracht naar het ziekenhuis.