Persoverzicht van donderdag 16 augustus 2018

Do 16.08.2018 - 9:27
Persoverzicht

Feiten van 15-08-2018 om 6 uur tot 16-08-2018 om 6 uur

Mechelen, Zandvoortstraat: Inbraak in een personenwagen die geparkeerd staat op de openbare weg. Een raam van het voertuig wordt beschadigd. Nadeel: boorddocumenten.

Mechelen, Stationsstraat: Tijdens het wachten op het openbaar vervoer wordt van een 26-jarige man de rugzak gestolen. Nadeel: portefeuille (identiteitsdocumenten en bankkaart)

Mechelen, Koning Albertplein: Tijdens een bezoek aan een drankgelegenheid wordt van een 23-jarige vrouw de handtas gestolen. Nadeel: identiteitsdocumenten, een geldsom en gsm.

Persoverzicht van woensdag 15 augustus 2018

Wo 15.08.2018 - 11:35
Persoverzicht

Feiten van 14-08-2018 om 6 uur tot 15-08-2018 om 6 uur

Mechelen, Motstraat: Diefstal van een nummerplaat van een personenwagen die geparkeerd staat op de openbare weg.

Mechelen, Nattehofstraat: Inbraak in een personenwagen die geparkeerd staat op een privéterrein. Zonder sporen van braak na te laten wordt het voertuig betreden. Nadeel: autoradio.


Politiesucces

Mechelen, Koning Albertplein: Dinsdagavond 14 augustus 2018 omstreeks kwart voor elf krijgen wij melding dat een persoon nabij het centraal station een fiets tracht te stelen. De alerte voorbijganger weet eveneens een beschrijving van het voertuig, alsook de nummerplaat te geven. Bij nazicht door onze medewerkers is het voertuig echter reeds vertrokken.
Omstreeks middernacht treft onze patrouilleploeg het beschreven voertuig, een bestelwagen met Poolse nummerplaat, op de Brusselsesteenweg aan. Zij gaan over tot interceptie en controle van chauffeur en voertuig.
In de bestelwagen worden vier slotvaste fietsen aangetroffen. De man van Oekraïense nationaliteit geeft toe de fietsen gestolen te hebben. De 50-jarige man wordt voor verder onderzoek overgebracht naar het commissariaat en ter beschikking gesteld van het parket. De bestelwagen en de fietsen worden in beslag genomen.

Persbericht: Resultaten van onze gerichte verkeerscontroles in Willebroek

Di 14.08.2018 - 8:17
Resultaten

Lokale politie Mechelen-Willebroek voerde afgelopen week gerichte verkeerscontroles uit in Willebroek. De controles werden gevoerd in het kader van het verkeersactieplan, het algemeen beleid van toezicht en controle, alsook op basis van meldingen over hinderlijk (rij)gedrag van automobilisten.


De controleacties leverde de volgende resultaten op:

Snelheidscontroles:

Op zeven locaties (o.a. Boomse- en Mechelsesteenweg, Blaasveldstraat en August Van Landeghemstraat) werden snelheidscontroles uitgevoerd. Hierbij werden in totaal 1707 voertuigen gecontroleerd waarvan 229 een boete voor overdreven snelheid zullen ontvangen.

Negatieve uitschieter is Brielen, met een snelheidsbeperking van 50 km/u, waar meerdere chauffeurs aan snelheden hoger dan 80 km/u. werden geflitst.
In de August Van Landeghemstraat (30 km/u.) reden maar liefst 22 automobilisten van de 56 gecontroleerde chauffeurs te snel.
Toch een positieve noot: Bij een controleactie op de Boomsesteenweg respecteerden alle chauffeurs de voorziene snelheidsbeperking.


Mobiele controledispositieven:

Hierbij werden zeven bestuurders betrapt op het gebruik van een gsm achter het stuur (116 euro boete) en vijftien chauffeurs/passagiers op het niet dragen van de veiligheidsgordel (116 euro boete).
Een proces-verbaal werd opgesteld voor het vervoeren van een kindje zonder gebruik te maken van een kinderzitje (174 euro boete) en een motorrijder werd geverbaliseerd voor het niet dragen van de beschermende kledij (58 euro boete).
Een automobilist in overtreding met de regelgeving op de inschrijving van zijn voertuig (kentekenplaat) kreeg een boete van 58 euro.
Tevens werden achttien automobilisten geverbaliseerd omwille van een parkeerovertreding. Tien onder hen voor het parkeren op het voetpad (116 euro boete) en acht voor inbreuken op het reguliere parkeerverbod (58 euro boete).


Zwaar vervoer:

Zeven vrachtwagens werden uitgebreid gecontroleerd op de rij- en rusttijden, lading en technische eisen.
Twee bestuurders kregen een proces-verbaal: Eén reed met een open laadklep waardoor de ladingzekering niet conform de regelgeving werd uitgevoerd (174 euro boete) en één omwille van het negeren van de tonnagebeperking. Een boete van 174 euro die de buitenlandse chauffeur onmiddellijk diende te betalen.


Alcoholcontroles:

Afgelopen weekend werden eveneens alcoholcontroles uitgevoerd op diverse locaties in Willebroek. Vrijdagnacht werden er maar liefst 511 ademtests afgenomen op de Dendermondsesteenweg. Achttien chauffeurs testten positief wegens strafbare alcoholopname in het verkeer, twee wegens drugs in het verkeer en één wegens strafbare alcoholopname én drugs in het verkeer tegelijkertijd.

Zaterdagnacht werden 423 bestuurders onderworpen aan een alcoholcontrole op de Denderlaan en in de Blaasveldstraat. Veertien bestuurders testten positief: Twaalf wegens strafbare alcoholopname in het verkeer, één wegens drugs in het verkeer en één wegens strafbare alcoholopname én drugs in het verkeer tegelijkertijd.


Deze gerichte controleacties van lokale politie Mechelen-Willebroek werden uitgevoerd in het kader van ons verkeersactieplan, klachtenbeheer na meldingen die wij mochten ontvangen en de BOB-zomercampagne, en zullen ook in de nabije toekomst gevoerd worden.