Boete ontvangen?

Wanneer u een overtreding begaat en u wordt verbaliseerd dan wordt het PV u per post opgezonden. Bij dit PV zal u ook een antwoordformulier vinden.

Voor de meeste boetes zal u een voorstel tot Onmiddellijke Inning worden gedaan. Dit omvat dat u het voorgestelde bedrag betaalt en dat de zaak is afgerond. Voor de zwaardere overtredingen zal u gedagvaard worden voor de Politierechtbank.

U gaat akkoord met de vaststellingen?

  • U moet dit antwoordformulier niet terug overmaken aan de vaststellende politiedienst.
  • Via de Bank van de Post zal u een overschrijvingsformulier ontvangen met rekeningnummer en een gestructureerde mededeling.
  • U betaalt het voorgestelde bedrag.
  • De zaak is afgerond.

U gaat niet akkoord met de vaststellingen?

  • U vult het antwoordformulier in en maakt dit over aan de vaststellende politiedienst.
  • Het antwoordformulier wordt samen met het PV overgemaakt aan het Parket.

Wanneer het Parket besluit dat u gelijk heeft zal de zaak worden geseponeerd.

Wanneer zij van oordeel zijn dat u de overtreding begin zullen zij u een voorstel tot minnelijke schikking opsturen. Bij betaling van deze minnelijke schikking is de zaak afgerond. Bij niet betaling van deze, zal u voor de rechtbank worden gedaagd.

Ter info:

De overschrijvingsformulieren voor de onmiddellijke inning worden automatisch verzonden door de Bank van de Post. Dus zelfs wanneer u niet akkoord gaat en het antwoordformulier overmaakt zal u een schrijven van hen ontvangen en automatisch ook een herinnering! U moet hierop dan niet reageren.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Lokale Politie Zennevallei via het contactformulier of telefonisch via 02 363 93 00.