Geldezel?

Weet jij wat een geldezel is? De kans bestaat dat je het antwoord schuldig blijft. En dat is niet verrassend. Uit onderzoek van Febelfin blijkt dat meer dan de helft van de volwassenen en bijna 80% van de jongeren het niet weet. Daarom bezorgen wij jou twee digitale infobrochures, waaronder één voor begeleiders en één specifiek voor jongeren. Je vindt ze terug als bijlage.

Geldezels lenen hun bankrekening en/of bankkaart en pincode uit aan criminelen tegen een bepaalde vergoeding en werken op die manier – misschien onbewust -  mee aan witwaspraktijken. En dat is strafbaar. Liefst 14% van de ondervraagde jongeren is vatbaar voor dergelijk aanbod.

Dat is zorgwekkend en moet veranderen. Deze brochures zijn daarbij een grote hulp. Ze bevatten alle noodzakelijke informatie, op een heldere manier uitgelegd. U kan ze gratis afprinten en gebruiken tijdens de lessen, activiteiten, workshops, info- of praatmomenten, zodat iedereen goed beseft wat geldezels en de mogelijke gevolgen zijn. Daar is iedereen mee gebaat, in de eerste plaats de jongeren zelf. 

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Lokale Politie Zennevallei via het contactformulier of telefonisch via 02 363 93 00.