Laat gratis je fiets graveren

Wil je vermijden dat je fiets in de torenhoge fietsdiefstal statistieken verdwijnt? Ga dan preventief te werk en laat je fiets gratis markeren vóór dieven iets proberen!

Met een graveermachine graveren we je rijksregisternummer op een zichtbare plaats in het fietskader. Via het rijksregisternummer kan de politie sneller de rechtmatige eigenaar terugvinden. De gravure wordt extra benadrukt door een opvallende sticker. Een gegraveerde fiets is immers een herkenbare fiets. Fietsdieven houden niet van zo een visuele herkenbaarheid, omdat de fiets dan moeilijker te verkopen is.

Zelfs als je fiets een specifiek fabrikantennummer heeft, blijft de kans klein dat de politie de eigenaar van de fiets kan opsporen. Deze fabrikantennummers worden niet door de politie bijgehouden. Daarom is het dus belangrijk om je fiets te laten graveren.

Het graveren van je fiets is gratis en kan elke woensdagnamiddag in de garage van het stadhuis van Halle (achterkant van het gebouw).

Wil je je fiets laten graveren? Maak dan eerst een afspraak op de dienst integrale veiligheid van de stad Halle.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Lokale Politie Zennevallei via het contactformulier of telefonisch via 02 363 93 00.