Zorgeloos Zonnekloppen wordt stopgezet

Vanaf 11 april 2016 zal de lokale politie Zennevallei het vakantietoezicht (voorlopig) stopzetten. Het zorgeloos zonnekloppen, waarbij de politie regelmatig gericht een oogje in het zeil kwam houden rondom uw woning wanneer u met vakantie ging of langere tijd afwezig was, kan niet langer aangeboden worden.

Onze politiezone heeft momenteel te kampen met een capaciteitsgebrek, en hierdoor moeten keuzes gemaakt worden. Aangezien we in ieder geval de dringende noodhulp en al onze andere basisfunctionaliteiten - van openbare orde over verkeer tot slachtofferbejegening, wijkwerking en recherche - correct willen blijven uitoefenen, moeten we enigszins snoeien in onze 'extra' dienstverlening. Het zorgeloos zonnekloppen kan daarom (voorlopig) niet langer worden voorzien.

Wij wensen echter te benadrukken dat de lokale politie alles op alles zet om het fenomeen inbraken in woningen in te dijken en terug te dringen. Wij sturen gericht ploegen de baan op om ontradend te patrouilleren in diefstalgevoelige wijken en ook onze wijkinspecteurs houden mee een oogje in het zeil. Hoewel we onze aandacht dus niet meer specifiek op uw huis zullen richten, betekent dit geenszins dat u met een bang hart op vakantie moet vertrekken. Ook andere maatregelen zijn mogelijk. Licht bijvoorbeeld wel uw buren in van uw vertrek, en vraag hen mee een oogje in het zeil te houden. Een gepaste nieuwsgierigheid voor wat er op straat en rondom uw woonst gebeurt, is een nuttige maatregel om diefstal te voorkomen. Bij verdachte gedragingen onmiddellijk de politie bellen is aangewezen, zodat onze mensen snel kunnen interveniëren indien nodig. Op die manier werken we samen verder aan een veilige en leefbare gemeente / stad.

Wij hopen op uw medewerking en uw begrip. Indien u verdere vragen heeft, mag u ons zeker contacteren via info@politiezennevallei.be.

Met vriendelijke groeten,

HCP Mark Crispel,

Korpschef

Labels