Getuigen uit de duizend

13 maart 2019 - Huizingen

Gisteren rond de middag merkte een buurman twee verdachten op. De twee mannen waren aan het prutsen aan de achterdeur van de aangelegen woning. Toen ze de buurman opmerkten, namen ze de vlucht. Een voertuig dat een beetje verderop stond, pikte de twee mannen op. De buurman nam onmiddellijk contact op met de politie en gaf een goede beschrijving van de twee verdachten en het voertuig.

De ploegen begaven zich met bekwame spoed ter plaatse. Het voertuig werd even later een kleine kilometer verder opgemerkt ter hoogte van de oprit in Huizingen en bleek net een verkeersongeval te hebben gehad. De verdachten waren allen verdwenen. Het leek even een dood spoor.

Gelukkig kon ter plaatse een getuige aangeven dat er drie mensen uit het voertuig waren gestapt en kregen de ploegen melding van een tweede getuige dat de drie mannen op de bus waren gestapt richting Alsemberg. De laatste getuige had door dat er iets niet pluis was en volgde de bus.

De ploegen wendden zich in de richting van de bus en de buschauffeur werd aangemaand te stoppen. De drie verdachten werden ingerekend en overgebracht naar de politiepost.

Alle bewijzen tegen

De verdachten hebben alle bewijzen tegen. Zo voldeden ze aan de beschrijving van de getuigen. Ook zijn er camerabeelden waarbij de twee verdachten goed te zien zijn. Het voertuig waarmee de daders de vlucht namen en dat betrokken raakte bij het verkeersongeval bleek gestolen te zijn en stond al geseind voor andere zware feiten.

Tevens werd het traject onderzocht. Op het traject werd een tas teruggevonden met materiaal dat diende voor de diefstal. Daarenboven bleken tijdens de daaropvolgende huiszoekingen nog andere verzwarende elementen aanwezig te zijn.

De drie verdachten werden ter beschikking gesteld van het parket Halle-Vilvoorde dat hen voor de onderzoeksrechter heeft geleid met oog op verdere aanhouding.