Controles zwaar vervoer

11 maart 2019 - Huizingen

Op 11 maart werd er in samenwerking met de wegeninspectie van het Agentschap Wegen en Verkeer gecontroleerd op het vrachtverkeer in de omgeving van de Alsembergsesteenweg in Huizingen.

Voornamelijk vrachtauto's die gevaarlijke stoffen vervoeren (ADR) werden in het vizier genomen.

Naast een specialist van de wegeninspectie en twee politieambtenaren van het team verkeer van de politiezone Zennevallei, namen nog twee verkeersspecialisten van de zone Dilbeek deel aan de actie.

In totaal werden 10 vrachtwagens gecontroleerd waarbij er bij 8 onder hen toch allerlei inbreuken werden vastgesteld. De voornaamste inbreuken waren onvoldoende gezekerde lading met gevaar op ladingverlies en inbreuken tegen de ADR-regelgeving. Eén chauffeur beschikte niet over een geldig rijbewijs voor het besturen van een vrachtwagen. Een andere vrachtwagen is bij zijn laatste technische keuring technisch afgekeurd en mocht bijgevolg niet meer op de openbare weg komen, laat staan geladen met gevaarlijke stoffen.

De boetes voor de vastgestelde inbreuken kunnen hoog oplopen. Zo werd er voor een totaal van 4 580 euro ter plaatse geïnd. De bestuurder zonder geldig rijbewijs en de bestuurder van de vrachtauto zonder geldige keuring zullen zich mogen verantwoorden voor de politierechtbank.