Calvados-actie

16 december 2018 - Halle en Sint-Pieters-Leeuw (Ruisbroek)

Afgelopen weekend werd opnieuw een grootschalige verkeersactie georganiseerd in Halle en Ruisbroek. 333 bestuurders werden gecontroleerd. Twee bestuurders bliezen alarm, negen bestuurders positief, waarvan twee rijbewijzen onmiddellijk werden ingetrokken voor een periode van 15 dagen. Eén persoon legde ook een positieve speekseltest af (drugs). Ook hij diende de auto aan de kant te laten staan. Verder werden twee bestuurders betrapt op het rijden zonder verzekering, één bestuurder reed zonder inschrijvingsbewijs en één bestuurder zonder rijbewijs.

In Halle werd ook nog eens gecontroleerd op snelheid. Op de 81 gecontroleerde voertuigen bleken 26 bestuurders de gaspedaal iets te diep te hebben ingedrukt. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 103 km/u en dat in een zone waar een snelheidsbeperking van 50 km/u geldt.

Eén doel, geen verkeersslachtoffers meer

Alcohol en drugs beïnvloeden het rijgedrag. Dat is al meermaals bewezen. Ze horen gewoonweg niet in het verkeer. Daarom organiseert de zone op regelmatige basis acties, zogenaamde calvados-acties. Calvados staat voor Collectieve Actie voor Leefbaar Verkeer zonder Alcohol, Drugs of Overdreven Snelheid.

Samen gaan we voor NUL verkeersongevallen. Go for zero! Dat is ook ons doel!