Rooftocht van rondtrekkende daderbende eindigt in de cel

15 maart 2018 - Zennevallei

In de nacht van 14 op 15 maart 2018 kreeg de politiezone Zennevallei verschillende oproepen van pogingen en effectieve diefstallen binnen via het nummer 101. Het ging om pogingen tot inbraak in woningen, diefstallen uit voertuigen alsook inbraken met buit.

Eén bewoner betrapte zelfs de dief op heterdaad in zijn woning. De verdachte kon evenwel vluchten. De bewoner verwittigde de hulpdiensten en kon een goede beschrijving geven van de dader. De aanrijdende ploeg merkte een manspersoon op in de omgeving van de feiten. Dit leek verdacht gezien de plaats en het tijdstip van het aantreffen. De manspersoon probeerde zich nog te onttrekken aan een controle, maar kon even later toch worden gevat.

Een andere ploeg trof een tweede manspersoon aan, die zich ook op zijn beurt probeerde te onttrekken aan een controle. Na een patrouille in de buurt werd deze persoon gelokaliseerd onder een vrachtwagen. Beide verdachten werden meegenomen naar de politiepost voor verder verhoor.

De aangehoudenen hadden verschillende voorwerpen op zich die gelinkt konden worden aan de vastgestelde feiten onder andere verschillende laptops, een fototoestel, juwelen, een polshorloge, een tablet, geld, …. De voorwerpen werden inmiddels teruggegeven aan de rechtmatige eigenaars.

De twee mannelijke verdachten zullen worden voorgeleid voor de onderzoeksrechter die zal beslissen over het vervolg. Beiden zijn illegaal en stonden reeds geseind voor verschillende feiten in andere politiezones.