Persbericht 24 april 2017

Alcoholcontroles Zennevallei

Zennevallei - 21, 22 en 23 april 2017

Afgelopen weekend werd een grootschalige alcoholactie gehouden met verschillende controles op zes plaatsen verspreid over het grondgebied van de politiezone Zennevallei.

Alcoholcontroles Zennevallei

Zo werd er onder andere gecontroleerd op de Bergensesteenweg in Halle, alsook in Sint-Pieters-Leeuw en Steenweg op Ukkel in Beersel.

In totaal werden voor de hele zone 1 176 voertuigen gecontroleerd. Hiervan werden 23 personen betrapt op rijden onder invloed van alcohol. Dus een 2 % van alle gecontroleerde bestuurders reed onder invloed.

"Goede afspraken maken een goede BOB."

Naast de alcoholcontrole werden nog vijf personen betrapt op drugsgebruik in het verkeer en nog eens 3 personen op bezit van drugs. Daarnaast werden drie voertuigen getakeld wegens niet verzekering. Verder werden 14 inbreuken vastgesteld op het niet of niet-correct dragen van de veiligheidsgordel en ten slotte werd één persoon bestuurlijk aangehouden wegens illegaal verblijf.

Tips zie http://www.bivv.be/nl/campagnes/kinderen-in-de-auto/brochures/.

www.bob.be



Explosieven gevonden

Er werden al meerdere malen verschillende explosieven gevonden in de buurt van de Porseleinstraat in Halle. Meer dan 10 obussen (mortieren) en 3 Duitse eiergranaten werden opgegraven. Een gespecialiseerde firma was al enige tijd bezig op deze site met het opgraven van mogelijke explosieven. DOVO werd telkens verwittigd. Deze laatste nam de explosieven telkens mee en brachten deze tot ontploffing op een veilige plaats.

Tips

Ik heb munitie gevonden, wat moet ik doen?

1. Blijf rustig.

2. Raak de munitie niet aan.

3. Verplaats de munitie niet.

4. Contacteer de lokale politie.

http://www.mil.be/nl/eenheden/dovo.



Diefstal op heterdaad van een fiets

Drie jongeren werden op heterdaad betrapt tijdens het stelen van een fiets. De feiten speelden zich af zondag rond 20 uur aan het station van Halle. Een getuige had de diefstal zien gebeuren en nam contact op met de politie. De drie jongeren konden worden gevat en werden allen ter beschikking gesteld van het parket en het jeugdparket. Het betroffen twee meerderjarigen en een minderjarige.