Overlast op speelpleintje

Donderdag 24 november werd op het speelpleintje in de Karabinierstraat en Paassoldatenstraat in Lembeek een jongeman betrapt met 25 gram cannabis. De verdachte werd gearresteerd en een huiszoeking werd verricht. Tijdens de huiszoeking werd nogmaals 25 gram cannabis aangetroffen.

De betrokkene werd verhoord en in overleg met het Parket Halle-Vilvoorde mocht de betrokkene na het verhoor beschikken. Wel dient hij zich ter beschikking te houden van de lokale politie en het Parket, die de zaak verder opvolgt.

De politiecontrole was geen toeval. Deze plaats staat gekend als trekpleister voor jongeren die er drugs gebruiken en vuiligheid achterlaten. Eerder dit jaar werd op dezelfde plaats ook al proces-verbaal opgesteld ten laste van een jongeman voor gelijkaardige feiten.

De politie Zennevallei hoopt hiermee een signaal te geven naar jongeren die speeltuinen, bedoeld voor kinderen, op deze manier onaantrekkelijk maken. Ieder kind en iedere jongere heeft recht om zich te vermaken en samen te komen met vrienden, maar dan graag op een correcte manier met respect voor anderen en de omgeving.