Controle op zwaar vervoer.

De controle gebeurde in samenwerking met GOCA en de Vlaamse Wegeninspectie.

De controle was gericht naar het zwaar vervoer in Lot. De vrachtwagens werden door motorrijders vd PZ afgeleid naar de parking E19 te Ruisbroek.

De vrachtwagens werden gecontroleerd op overlading door de wegeninspectie en vervolgens onderworpen aan een technische controle langs de weg uitgevoerd door Goca dmv een mobiel keuringsstation.

De lokale politie ging vervolgens over tot een grondige controle van de bestuurder en het voertuig (rijbewijs, boorddocumenten, rij- en rusttijden, verzekering, alcoholopname, …)

Resultaten:

  • een vrachtwagen 'uitzonderlijk vervoer' was overladen en bovendien niet in orde met de verplichte uitrusting en vergunning. De vrachtwagen diende ter plaatse afgeladen te worden om zich te regulariseren. De boete voor deze inbreuken bedraagt samen 1700 €.
  • een transport van gevaarlijke goederen (ADR) werd onderschept zonder de verplichte veiligheidsuitrusting en aanduiding op de vrachtwagen, boete van 1650€.
  • een bestuurder maakte geen gebruik van zijn bestuurderskaart in de tachograaf, boete van 1320€.
  • een vrachtwagen was niet verzekerd, dit voertuig werd in beslag genomen en weggetakeld.
  • na de controle met de remmentestbank werd vastgesteld dat de reminstallatie defect was bij een vrachtwagen. Hiervoor werd een PV opgesteld en het voertuig werd verboden om zich nog in het verkeer te begeven.
  • geen enkele bestuurder was onder strafbare invloed van alcohol.