Hoe voorkom ik een inbraak in mijn woning?

Hou ongewenste gasten buiten met enkele eenvoudige preventietips.

Wees alert

Wist je dat veel inbrekers worden opgepakt omdat een oplettende bewoner de politie verwittigde. Zie je iets verdachts, aarzel dan niet en bel meteen 101!

 

Ontmoedig de inbreker

  • Sluit alle ramen en deuren altijd goed af, ook al ben je maar voor even weg. Vergeet niet om ook je tuinhuis en garage goed af te sluiten.
  • Berg ladders en tuingereedschap altijd goed op.
  • Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
  • Zorg ervoor dat je huis goed zichtbaar is. Snoei je hagen kort, zo kan een inbreker zich niet verbergen.
  • Niet thuis? Geef je huis dan een bewoonde indruk: laat je brievenbus legen, laat door behulp van tijdschakelaars af en toe een licht aan en uit gaan, enz.
  • Vraag aan je buren om een oogje in het zeil te houden.
  • Woon je in een appartement? Sluit altijd de inkomdeur van het flatgebouw en laat geen onbekende personen binnen. Als je twijfelt aan de intenties van de bezoeker, open de deur dan niet.

Let op voor listige dieven

Wat doe je als er onbekende personen aan de deur staan? Heb je een parlofoon? Maak hier dan gebruik van. Meer tips in ons artikel over listige dieven.

Vraag gratis afwezigheidstoezicht

Op vakantie in binnen- of buitenland? Opname in het ziekenhuis? Maak gebruik van gratis afwezigheidstoezicht. De politie houdt dan een oogje in het zeil.

 

Registreer en fotografeer al je waardevolle voorwerpen

Noteer het serienummer van al je waardevolle voorwerpen op onze registratiekaart.

 

Vraag gratis diefstalpreventieadvies

Je wil weten of jouw woning wel inbraakveilig is. Vraag dan gratis en vrijblijvend diefstalpreventieadvies op maat aan. Een gespecialiseerd medewerker komt langs bij jou thuis en geeft een beveiligingsadvies op maat van je woning.

 

Toch slachtoffer?

Ben je ondanks alle voorzorgen toch slachtoffer geworden?

Verwittig meteen de politie. Raak niets aan er zijn misschien sporen achtergebleven die naar een dader kunnen leiden.

Denk ook aan de eerste verdieping 

Is de eerste verdieping van jouw woning via een plat dak bereikbaar? Sluit dan zeker bij afwezigheid de ramen goed af. Inbrekers deinzen voor niets terug. Een extra opzetslot op de ramen maakt het de inbreker moeilijker.

In het filmpje zie je hoe inbrekers snel je woning betreden via de eerste verdieping.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Lokale Politie Waasland-Noord via het contactformulier of telefonisch via 03 376 21 00.