Hoe kan ik diefstal van mijn motorfiets voorkomen?

7 tips om diefstal van je motorfiets te voorkomen

  1. Beveilig je motorfiets met meerdere sloten. Zo zorgt een schijfremslot ervoor dat de dief niet kan wegrijden. Een kettingslot verhindert dat de motorfiets eenvoudig op een aanhanger wordt geladen. Veranker je motorfiets aan een vast object of maak meerdere motorfietsen aan elkaar vast.
  2. Parkeer je motorfiets zoveel mogelijk op plaatsen waar veel voorbijgangers komen en waar een goede verlichting is. Zo is er een voortdurende sociale controle. Je kan je motorfiets ook stallen in een bewaakte parkeergarage.
  3. Bewaar de sleutels van de motorfiets apart van die van je woning. Steek pas op het laatste moment de sleutel in het contact en start je motorfiets pas kort voor vertrek.
  4. Laat geen waardevolle voorwerpen achter op de motorfiets of in de opbergruimtes. Tip: registreer je waardevolle voorwerpen.
  5. Als je jouw motorfiets achterlaat, neem dan steeds je boorddocumenten mee. Het is altijd nuttig om foto’s te maken van de motorfiets en kopieën te nemen van de boorddocumenten. Bewaar deze op een veilige plaats. Bij diefstal kan je snel en correct alle gegevens aan de politie overmaken.
  6. Plaats je motorfiets bij voorkeur in je garage. Beveilig hem door middel van een muur- of grondverankering. Laat geen gereedschap in de buurt rondslingeren, dieven kunnen hier handig gebruik van maken.
  7. Je kan je motorfiets extra beveiligen met een elektronisch alarmsysteem en/of startonderbreker en afsluitbare benzinedop. Vraag hierover advies aan je dealer.

Toch slachtoffer?

Ben je ondanks alle voorzorgen toch slachtoffer geworden? Doe dan meteen aangifte in één van onze politiekantoren.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Lokale Politie Waasland-Noord via het contactformulier of telefonisch via 03 376 21 00.