Beleggingsfraude

Wist je dat oplichters vaak gebruikmaken van "alternatieve" financiële producten?

Fraude komt overal voor. Ook bij beleggingen en financiële diensten. Vaak lijken oplichters zó betrouwbaar, dat het niet eens zo moeilijk is om met je centen te gaan lopen. Ze proberen je in de val te lokken met aantrekkelijke "alternatieve" beleggingsvormen. Daarom voert de FOD Economie in samenwerking met FSMA en Wikifin een campagne om burgers te sensibiliseren en te waarschuwen voor de valkuilen van beleggingsfraude.

Lees hier alles wat je moet weten over beleggingsfraude.

Speel op veilig, laat je niet vangen

Wil je investeren of beleggen? Wees alert en ga na of de belegging betrouwbaar is:

  • Controleer je gesprekspartner, zodat je weet met wie je te doen hebt.
  • Zoek op of de tegenpartij gekend staat voor fraude.
  • Deel nooit persoonlijke gegevens.
  • Eis duidelijke informatie van je gesprekspartner.
  • Wees op je hoede voor (beloftes van) buitensporige winst. Want als een rendement te mooi is om waar te zijn, dan is het dat ook.

"Ik betaalde 14.000 euro voor een investering waarbij er uitzonderlijke opbrengsten beloofd werden. Nadien moest ik extra geld beleggen om te kunnen profiteren van deze investering."

Heel wat Belgen zijn al het slachtoffer geworden van beleggingsfraude. Ben je zelf in aanraking gekomen met fraudeurs? Meld dit dan via het meldpunt. Zo zorgen we er samen voor dat oplichters minder kans maken. Of deel je getuigenis volledig anoniem en lees de getuigenissen van andere slachtoffers op temooiomwaartezijn.be.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier of telefonisch via 03 376 21 00.