Een inbreker betrapt tijdens controleactie “Goliath”

Politiecombi klein

Politie Waasland-Noord nam in de avond van vrijdag 8 februari op zaterdag 9 februari 2019 tussen 18.00 en 02.00 uur deel aan de politieactie "Goliath" in Oost-Vlaanderen.

De grootschalige actie "Goliath" is in de eerste plaats gericht op de bestrijding van misdrijven tegen eigendommen; meer specifiek woninginbraken, homejackings, metaaldiefstallen, voertuigdiefstallen, ramkraken, diefstal van werkmateriaal ed., en in de tweede plaats naar (verkeers)criminaliteit in het algemeen.

7 voertuigen en 8 personen werden door onze politieploegen effectief gecontroleerd. Via ANPR (Automatic Number Plate Recognation) werden 83 voertuigen gecontroleerd.

Tijdens de controleactie liep er bij onze politiezone een inbraakalarm binnen voor een bedrijf in Sint-Gillis-Waas. Onze ploegen konden met de hulp van politiezone Sint-Niklaas 1 verdachte op heterdaad betrappen. Een tweede verdachte kon de vlucht nemen.

De gevatte verdachte, een 55-jarige man met de Algerijnse nationaliteit met adres in Nederland, werd gearresteerd en op vordering van het parket Oost-Vlaanderen voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Dendermonde. Deze bevestigde zijn aanhouding.

De voortvluchtige verdachte wordt nog opgespoord.