Eerste buurtinformatienetwerk (BIN) in Sint-Gillis-Waas van start

DSC 2760

Het eerste buurtinformatienetwerk in politiezone Waasland-Noord is een feit. Na een inbrakenplaag in juni 2017 organiseren verschillende inwoners van deelgemeente Meerdonk zich in een buurtinformatienetwerk (BIN).

Doel van dit netwerk is om de permanente informatie uitwisseling tussen de inwoners en politiezone Waasland-Noord mogelijk te maken. Gisteren (6 september 2017) werd het BIN-charter ondertekend door burgemeester Chris Lippens, korpschef Leo Mares en BIN-coördinator Nico De Wert.

Wat is een buurtinformatienetwerk?
Een buurtinformatienetwerk (BIN) is een samenwerkingsverband tussen burgers en de lokale politie binnen een bepaalde buurt. Het project bestaat uit burgers (meewerken), een coördinator (leiding geven), de lokale politie (overleggen) en de gemeente (aanmoedigen en logistiek ondersteunen). Een BIN is pas officieel erkend als het beschikt over een door de FOD Binnenlandse Zaken goedgekeurd charter, ondertekend door de burgemeester, de korpschef en de BIN-coördinator.

Eerste BIN in Meerdonk
Gemeente Sint-Gillis-Waas en politiezone Waasland-Noord zijn tevreden met het engagement van enkele inwoners uit Meerdonk.

"Door dit mooie initiatief van enkele inwoners zal het algemene veiligheidsgevoel verhogen, wordt de sociale controle bevorderd en verspreiden we het belang van preventie" vertelt burgemeester Chris Lippens. "Als gemeente moedigen we andere inwoners (buurten, wijken, handelaars …) aan om het voorbeeld van Meerdonk te volgen en zelf een BIN op te richten."

Zelf interesse om een buurtinformatienetwerk op te starten in jouw wijk?
Neem dan contact op met de politie op het nummer 03 750 14 11 of via contact@politiewano.be.