Nieuw: brochure 'Laat je fiets GERUST achter'

Do 24.08.2017 - 12:44

De brochure "Laat je fiets GERUST achter" zet 10 tips in de kijker die het stelen van een fiets moeilijker zou maken. Zo wordt aangeraden om je fiets steeds te laten graveren met je rijksregisternummer en best een bewaakte fietsenstalling te gebruiken.

Bovendien vind je er terug wat een goed slot is, hoe je je fiets veilig sluit, en hoe je hem registreert, zodat de fiets na een diefstal makkelijker opgespoord kan worden.

Verder wordt in de brochure meer aandacht besteed aan elektrische fietsen. Elektrische fietsen zijn namelijk heel duur en hierdoor geliefd bij fietsdieven.

Klik op de titel om de brochure te downloaden of kijk in de map downloads.

Overlijden inspecteur Marco Holtof

Wo 12.07.2017 - 15:02

Op dinsdag 11 juli 2017 is onze collega inspecteur Marco Holtof overleden ten gevolge van een verkeersongeval. Hij werd 59 jaar. Het ongeval gebeurde buiten dienstverband. Marco... het was ons een eer en genoegen om met je te mogen samenwerken. Wij willen ons medeleven betuigen aan zijn gezin, familie en vrienden.

Ons voltallig politiekorps wil jullie allen danken voor de talrijke blijken van medeleven bij het overlijden van onze collega Marco Holtof.

Verkeersboete online betalen

Wo 05.07.2017 - 11:30

Verkeersboete kan je weldra ook online betalen.
Verkeersovertreders in zowel het binnen- als het buitenland kunnen hun boetes weldra online betalen via een speciale website die vandaag gelanceerd werd. De website kadert in een gemeenschappelijk project van Justitie, Mobiliteit en Binnenlandse Zaken om de verkeersboetes beter te beheren.
Belgische en buitenlandse verkeerszondaars kunnen binnenkort terecht op de website https://justitie.belgium.be/nl/e-services/verkeersboete voor al hun vragen over de opgelopen verkeersboete en worden aangemoedigd om via deze site ook hun boetes te betalen. Dat kan door het PV-nummer en de datum van de overtreding in te vullen. Het bedrag en de gestructureerde mededeling - vandaag een belangrijke oorzaak bij betalingsproblemen - worden daarbij automatisch ingevuld. Betalen met een overschrijving kan nog altijd. De website is ook beschikbaar in het Frans, Duits en Engels.