Provinciaal gecoördineerde thema-actie "Verlichting zwakke weggebruikers en bromfietsers" (27 november - 1 december)

Ma 27.11.2017 - 10:52

Tot 1 december engageren de Limburgse politiezones, het parket en de gemeenten zich om aandacht te schenken aan de zichtbaarheid van fietsers en bromfietsers in het verkeer.
Tijdens deze donkere dagen moeten fietsers beseffen dat een degelijke f...ietsverlichting geen overbodige luxe is.
Fietsverlichting is niet alleen om zelf goed te zien waar je fiets maar vooral om jou te tonen aan andere weggebruikers. Goed zichtbare en opvallende fietsers betekenen minder verkeersslachtoffers! Val dus op! Combineer jouw fietsverlichting met fluorescerende vestjes en gadgets.
Ben je minderjarig (- 18 jaar) en je wordt betrapt op defecte verlichting of je gebruikt jouw verlichting niet, dan kun je een "jongeren-pv" krijgen met de hieraan gekoppelde verkeersvormingsklas.
Alle processen-verbaal, gemaakt tijdens deze actie, worden door het parket prioritair behandeld

1dagniet

Vr 06.10.2017 - 15:23

Is het mogelijk om de risico's op woninginbraken te verkleinen? Welke zijn de goede gewoonten die individueel moeten worden aangemoedigd en welke acties kunnen er in een buurt georganiseerd worden om woninginbraken te voorkomen? De operatie 1 DAG NIET (inbraken) die in 2014 werd gelanceerd door een groep burgers en professionals in België biedt eenieder, zowel particulier als lokale overheid, de mogelijkheid om initiatieven voor te stellen en de goede praktijken in de strijd tegen inbraken te delen. Dit jaar zal de actie 1 DAG NIET plaatsvinden van 23 tot 29 oktober met als hoogtepunt de dag van vrijdag 27 oktober 2017. De overgang naar het winteruur is een kritieke periode voor inbraken. Dit is dus een ideaal moment om de goede preventiegewoonten te herhalen.


Lees meer : www.1dagniet.be