EEN VEILIGE EINDEJAARSPERIODE
Met de jaarwisseling in aantocht neemt het risico op feest-ongevallen toe.
Elk jaar gebeuren er naar aanleiding van de eindejaarsfeesten heel wat incidenten, die verband houden met brandveiligheid, gaande van ongevallen met vuurwerk tot huisbrand veroorzaakt door een uitgedroogde kerstboom of een oververhitte fondueset die vuur vat.
In het filmpje wordt de aandacht gevestigd op veel voorkomende gevaarlijke situaties zoals brandgevaar bij een le...vende kerstboom in de huiskamer, het gebruik van brandgevaarlijke kerstversiering, de gevaren bij het gebruik van een fondueset, de gevaren van vuurwerk en wensballonnen, enz. Het filmpje toont geen vermanend vingertje, maar gaat via een ludieke benadering in op een aantal risico’s.

Bekijk het filmpje op onze Facebookpagina of via onze Twitteraccount.

nl image cyclonew

Thema-actie 'Verlichting zwakke weggebruikers + bromfietsers' van 28 november 2016 tot 2 december 2016

cs8k6bsueaajrug

Herfst en winter staan in België gelijk aan donkere dagen, met vaak grillig regenachtig weer. Fietsers moeten beseffen dat een degelijke fietsverlichting dan absoluut geen overbodige luxe is. Fietsen zonder licht in het donker is levensgevaarlijk. En fietsverlilchting is dan nog maar een minimum; fluo-vestjes en andere fluo-gadgets met verlichting combineren is nog beter.

winterbob

Winter BOB 2016-2017

Het is weer zover: de nieuwjaarsrecepties, winterbarbecues en andere oudejaarsnachten. Telkens weer de ideale gelegenheid om samen met je vrienden en familie te genieten van een hapje en een drankje. Maar laat dit nu ook eens het moment zijn om er samen voor te zorgen dat iedereen veilig thuis komt. Want drinken én rijden? Dat is niet oké. En maar al te vaak zondigen chauffeurs nog tegen deze regel.

Aangezien verkeersveiligheid voor ons een topprioriteit is en we dit ook zo hebben vastgelegd in het zonaal veiligheidsplan, neemt onze politiedienst deel aan de Winter BOB 2016 campagne. Deze start vanaf 25 november tot en met 31 januari 2017. U kan tijdens deze periode overal gecontroleerd worden, op elk moment van de dag. Wees dus extra waakzaam.

Glaasje op? Laat je rijden!

 

 

 

De aanpak van de cannabisteelt en –handel is één van de prioriteiten voor de politie Lanaken-Maasmechelen.

In 2015 werden in onze politiezone 30 cannabisplantages ontmanteld. 76 mensen werden gearresteerd voor drughandel en -teelt.

Vermoedens van een cannabisplantage?

Volgende signalen kunnen wijzen op een cannabisplantage:

  •          cannabisgeur;
  •          illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting;
  •          constant zoemend of ronkend geluid;
  •          ramen of gordijnen die nooit open gaan, afgeplakt zijn, …

        

bel de lokale politie Lanaken-Maasmechelen via 089 47 47 47 of via het drugsmeldpunt

  • 0800 15670 (gratis telefoonnummer en anoniem)
  • Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Meld verdachte situaties!

Vorige123Volgende