Perscommuniqué 14-01-2016

Op 14.01.2016 vond een algemene leden vergadering van korpschefs van de lokale politiezones plaats gevolgd door een algemene vergadering van de Vaste Commissie.

De minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken heeft de vergadering toegesproken en heeft de problemen die er bestonden tussen de VCLP enerzijds en de Federale Politie en de Minister anderzijds gehoord.

De Minister heeft een reeks engagementen voorgesteld en onderstreepte het belang van de Vaste Commissie als adviesorgaan.

De heer Jean-Marie Brabant heeft zijn mandaat als Voorzitter en als lid ter beschikking gesteld. De heer Marc Hellinckx heeft eveneens ontslag genomen als Eerste Vicevoorzitter van de Vaste Commissie . De algemene vergadering bedankt de heren voor hun jarenlange inzet en toewijding.

Samen met de Vicevoorzitters Marc Garin voor het Waals gewest en de nieuwe Vicevoorzitter Nicholas Paelinck voor het Vlaams Gewest neemt Guido van Wymersch het Voorzitterschap van de Commissie waar in afwachting van de verkiezing van een nieuwe Voorzitter.

De leden van de Vaste Commissie staan positief tegenover de engagementen van de Minister en zien dit als een doorstart naar een efficiënte communicatie en samenwerking.