Beloof je (klein)kinderen altijd veilig vast te klikken in de wagen

Ma 14.08.2017 - 9:11

SLECHTS 1 OP 2 ouders checkt altijd of kinderen correct vastgeklikt zijn

Kinderen veilig vastklikken in de auto is van levensbelang. Toch checkt slechts 1 op de 2 ouders of grootouders bij elke rit of hun (klein)kind wel degelijk correct beveiligd is. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde). Meer nog: 1 op de 3 geeft toe zijn of haar kind of kleinkind niet altijd in een aangepast zitje te vervoeren. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts en de VSV lanceren daarom een sensibiliseringscampagne die ouders en grootouders aanspoort om hun kinderen en kleinkinderen altijd op de correcte manier vast te klikken.

Sinds 2006 moeten kinderen die kleiner zijn dan 1,35 meter altijd worden vervoerd in een autozitje dat aangepast is aan hun gewicht en grootte. Hoewel die regel al meer dan tien jaar geldt, blijkt de correcte beveiliging van kinderen in de realiteit nog steeds een probleem.
Daarom voert de VSV van 14 augustus tot 3 september een affichecampagne langs de Vlaamse hoofdwegen ondersteund door 2 radiospotjes, een digitale campagne en een informatiefolder over kinderzitjes. De folder is verkrijgbaar in de consultatiebureaus van Kind en Gezin, bij gemeentebesturen en op andere locaties waar vaak ouders van jonge kinderen komen. De elektronische versie is de folder beschikbaar op veiligverkeer.be, op dat adres kun je ook terecht voor alle verdere informatie over het vervoer van kinderen in de wagen.

"Door ouders en grootouders aan te sporen om concreet de belofte uit te spreken dat ze hun kind of kleinkind altijd correct zullen vastklikken en hen bovendien aan te zetten om die belofte te delen via de website BELOOFD.be wordt de boodschap heel persoonlijk, wat de impact van de campagne vergroot." zegt Werner De Dobbeleer (VSV).

Beloof daarom ook om jouw oogappel steeds veilig vast te klikken. Zie ook website : http://www.veiligverkeer.be/inhoud/beloofd-be/

Operatie Rozet in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Ma 08.05.2017 - 10:11

Van 15 tot 19 mei 2017 zal in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Operatie Rozet georganiseerd worden. Tijdens deze week zullen ongeveer 200 gemeenschapswachten, diefstalpreventieadviseurs en politieagenten een groot aantal deuren controleren om te kijken of het deurbeslag beveiligd is. Deze operatie strekt ertoe de burgers ervoor te sensibiliseren om maatregelen te nemen ter preventie van woninginbraken in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Lees meer

De geïntegreerde politie ondersteunt de nieuwe website https://www.cybersimple.be/nl

Vr 05.05.2017 - 9:25

Als partner van de preventie van cybercrime, heeft geïntegreerde politie positief gereageerd op het initiatief van de test-aankoop en Google.

De VCLP wil samenwerken met de federale politie aan het cybersimple project en aan de verbonden mediacampagne.

Dit initiatief heeft als doel een veiliger internet te bevorderen en de consument te sensibiliseren om zichzelf te beschermen tegen de risico's van het net. Het doel van deze site is om een enkel een platform met praktische informatie voor alle leeftijdsgroepen aan te bieden, om op het net veilig surfen.

https://www.cybersimple.be/nl