De politie Westkust staat in voor de politiezorg binnen de gemeenten De Panne, Koksijde en stad Nieuwpoort en is ontstaan uit de samensmelting van de gemeentelijke politiekorpsen en rijkswachtbrigades in onze zone. Naast de dienstverlening aan onze inwoners zijn we er ook voor de vele toeristen die onze kustgemeenten voor korte of langere tijd bezoeken.

Zoals bepaald in onze missie willen wij niet enkel streven naar een dienstverlening op maat, maar kiezen wij als organisatie voor openheid en dialoog met de diverse partners uit onze omgeving om op die manier onze werking te optimaliseren.

We hopen door deze website dit streven voor een deel te realiseren en tot een interactie te komen. Daarnaast kan u beter kennis maken met de verschillende diensten binnen de organisatie en kan u voor vragen en opmerkingen terecht op deze site.

Hoewel teamspirit, inzet en collegialiteit niet in cijfers of statistieken kan vervat worden, menen wij toch een beeld te kunnen geven van het inhoudelijk kader van onze werkzaamheden en van de filosofie waar onze medewerkers voor staan.

Veel surfplezier!

korpschef Nicholas Paelinck
 Hoofdcommissaris van politie
 Korpschef lokale politie

 Contactadres:
 Zeelaan 48, 8670 Koksijde
 M: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.