Tien gecontroleerde bestuurders dronken te veel bij start BOB-wintercampagne

Afgelopen weekend startte de BOB-wintercampagne. De komende maanden houden we extra controles op het gebruik van alcohol achter het stuur. Dat deze controles nog steeds noodzakelijk zijn, tonen de resultaten van het voorbije weekend aan. Tien gecontroleerde bestuurders hadden te veel alcohol gedronken om nog een voertuig te mogen besturen.

alco

Ons team was opgesteld in de Strandlaan in Sint-Idesbald, in de Nieuwpoortlaan in De Panne en in de Polderstraat in Koksijde.

In barre weersomstandigheden controleerde onze ploeg 512 bestuurders. Tien bestuurders hadden te veel alcohol gedronken. Dat is 1,95 %.

Eén bestuurder moest het rijbewijs voor 3 uren inleveren. Zeven andere bestuurders mochten gedurende 6 uren geen voertuig besturen. Van twee bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken.

"Wij houden het ganse jaar door alcoholcontroles, zowel overdag als ’s nachts. Sommige hardleerse bestuurders blijven achter het stuur kruipen, ook al hebben ze een glaasje te veel gedronken. Tijdens de BOB-wintercampagne steken we een extra tandje bij."

Labels