Resultaten acties PZ Westkust van 1 tot 5 februari: een overzicht

De afgelopen week stond het politieteam van PZ Westkust niet stil. Heel wat acties werden georganiseerd. Zo controleerden we op snelheid, hielden we verschillende voertuigen tegen in het kader van de transmigratieproblematiek en werkten we opnieuw samen met de dienst externe controle verkeersfiscaliteit en wegeninspectie van de Vlaamse Belastingdienst (VLABEL).

auto

Op donderdag 1 februari startten we de dag met snelheidscontroles. 1669 voertuigen passeerden onze mobiele flitscamera. In de Strandlaan te Koksijde reden 34 van de 523 bestuurders sneller dan de maximaal toegelaten snelheid van 50 km/uur. In de Willem De Roolaan te Nieuwpoort werd de snelheid van 297 voertuigen gemeten. 55 bestuurders respecteerden de snelheidslimiet van 30 km/uur niet. In de Veurnestraat te De Panne tot slot reden 12 van de 849 gecontroleerde bestuurders te snel.

In de nacht van donderdag 1 februari op vrijdag 2 februari hield onze ploeg een actie “smallboats” in het kader van de transmigratieproblematiek. We stelden ons gedurende 7 uren op drie verschillende locaties op en hielden 125 voertuigen tegen. De voertuigen werden gecontroleerd op de aanwezigheid van materiaal dat kan worden ingezet om transmigranten de overzet naar Groot-Brittannië te laten maken. We controleerden de voertuigen en de inzittenden ook op het bij zich hebben van verdovende middelen. Dertien voertuigen werden aan een uitgebreide controle onderworpen. We stelden drie processen-verbaal voor drugsbezit op en één bestuurder kreeg een proces-verbaal van waarschuwing omwille van een vervallen keuringsattest.

Op maandag 5 februari tot slot hield PZ Westkust een gezamenlijke controleactie met de dienst externe controle verkeersfiscaliteit en wegeninspectie van de Vlaamse Belastingdienst (VLABEL).

Aan de Toekomstlaan te Koksijde – ter hoogte van de Wulpenbrug – werden 1.444 voertuigen door VLABEL gescand. VLABEL stelde 6 processen-verbaal met onmiddellijke inning op voor een totaalbedrag van 5.970,67 euro.

Ons politieteam stelde een proces-verbaal op wegens het sturen zonder geldig rijbewijs, zonder geldig keuringsbewijs en zonder geldige verzekering. Het voertuig werd getakeld. Een ander voertuig werd getakeld en in beslag genomen omdat het niet was verzekerd en niet geldig was ingeschreven bij DIV. Ook hier werd een proces-verbaal opgesteld. We stelden drie onmiddellijke inningen op wegens respectievelijk het niet bij zich hebben van het inschrijvingsbewijs, wegens onleesbare reproductie van de kentekenplaat en wegens een defect dimlicht. Drie bestuurders werden aangemaand om de keuring van hun voertuig in orde te brengen.

Onze oplettende ploeg nam ook contact op met de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA) omdat één koerier wat wantrouwen had gewekt. Terecht bleek nadien want de koerier was illegaal aan het werken. Een proces-verbaal van “zwartwerk” werd door de RVA opgesteld.

Labels