PZ Westkust hield afgelopen weekend snelheidscontroles en alcoholcontroles

Zaterdag 27 januari hield PZ Westkust alcoholcontroles. 621 bestuurders werden gecontroleerd. Zondag 28 januari werd de mobiele flitser op drie verschillende locaties opgesteld. Van 1.312 voertuigen werd de snelheid gecontroleerd. 

auto

De alcoholcontroles werden gehouden in de Duinhoekstraat in De Panne en in de Polderstraat in Koksijde. Eén bestuurder blies alarm en kreeg een rijverbod van drie uur. Twee andere bestuurders mochten zes uren geen voertuig besturen. Van één bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. 

Tijdens de controles stelden we twee processen-verbaal op omdat de bestuurder geen rijbewijs had. Een niet-verzekerd voertuig werd getakeld en er werd een proces-verbaal opgesteld.  

Drie inzittenden droegen geen gordel en één kind zat niet in het correcte autozitje. Eén lading was onvoldoende gezekerd, één bestuurder gebruikte lichten die niet toegelaten zijn en twee fietsers hadden hun fietsverlichting niet ontstoken. Zij kregen allen een onmiddellijke inning. 

Zondag controleerden we de snelheid van 1.312 voertuigen in de Albert I-laan in Nieuwpoort, in de Duinhoekstraat in Adinkerke en in de Houtsaegerlaan in Koksijde. In Nieuwpoort reden 78 van de 546 gecontroleerde voertuigen te snel. In De Panne werden 61 van de 450 passerende wagens geflitst. In Koksijde tot slot respecteerden 38 bestuurders de snelheidslimiet niet. 278 bestuurders reden niet sneller dan 50 km/uur. 

 

Labels