7 % van de gecontroleerde bestuurders onder invloed van alcohol bij controleactie PZ Westkust

Afgelopen weekend hield PZ Westkust opnieuw alcoholcontroles. 239 bestuurders legden een ademtest af. 17 bestuurders – dat is 7 % – hadden te veel alcohol gedronken om nog een voertuig te mogen besturen. Ons politieteam was extra waakzaam voor zaken die konden in verband gebracht worden met transmigratie. We troffen geen verdachte voertuigen aan en stelden geen verdachte handelingen in het kader van de transmigratieproblematiek vast.

alcoholcontroles

De controleactie startte in Nieuwpoort op de Kaai waar 178 bestuurders een ademtest aflegden. Vijf bestuurders bliezen alarm en mochten gedurende drie uren geen voertuig meer besturen. Drie bestuurders bliezen meer dan 0,50 mg/l UAL. Hun rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken en ze zullen zich moeten verantwoorden voor de politierechtbank. Er werd ook een onmiddellijke inning opgesteld voor het niet dragen van de gordel.

Op de N34 in Koksijde controleerden we bij 53 bestuurders of zij te veel alcohol hadden gedronken om nog een voertuig te mogen besturen. Twee bestuurders bliezen alarm en één bestuurder was het rijbewijs voor zes uur kwijt. Twee bestuurders bliezen opnieuw meer dan 0,50 mg/l UAL en kregen een rijverbod van 15 dagen. Ook zij zullen zich moeten verantwoorden voor de politierechtbank. Eén fietser kreeg een onmiddellijke inning omdat de fietsverlichting niet werkte en er werd één proces-verbaal van waarschuwing opgesteld omdat men het rijbewijs niet bij zich had.

In de Stationsstraat in De Panne tot slot werden tussen twee uur en kwart over drie ’s nachts 8 bestuurders gecontroleerd. Twee bestuurders leverden hun rijbewijs voor drie uren in, twee anderen mochten gedurende zes uren geen voertuig besturen.

Labels