Grote cannabisplantage ontmanteld in Nieuwpoort

Vrijdagnamiddag 8/12 lokaliseerde de politie Westkust na intens speurwerk een cannabisplantage met meer dan 1000 cannabisplanten in een gehuurde loods op het industrieterrein in Nieuwpoort.

Het betrof een professionele plantage opgebouwd uit verschillende compartimenten. De plantage was bovendien moeilijk op te sporen, doordat deze in de loods hermetisch werd afgesloten.

De drugsloods werd in opdracht van het gerecht te Veurne volledig ontmanteld.

De grootte van de plantage is eerder opvallend, gezien de laatste jaren er nog weinig plantage van deze omvang ontdekt werden en er sprake was van een tendens naar kleinere, mini-plantages.

Er werd een 37-jarige Nederlander gearresteerd. Hij werd voorgeleid voor de onderzoeksrechter en onder aanhoudingsmandaat geplaatst. De raadkamer heeft intussen ook zijn aanhouding verlengd met een termijn van 1 maand.

Deze actie kwam tot stand dankzij een uitstekende samenwerking en informatie-uitwisseling tussen verschillende geledingen van de PZ WESTKUST, waaronder de interventiedienst, het SRT-team (Snelle Responsteam) en de lokale recherche.