Op zondag 22/10 gaat van 9 uur tot 17 uur de wereldbekerwedstrijd cyclocross door te Koksijde.

Hierdoor zal de Robert Vandammestraat met inbegrip van het L Hegerplein (tussen het rondpunt Zeepanne en het kruispunt met de Zeelaan) afgesloten zijn voor alle doorgaand verkeer tussen 6.30 uur en 17 uur. 

De omleiding van het verkeer verloopt via de Zeelaan, de J. Van Buggenhoutlaan en de Leopold III laan. In de Veurnestraat en de Hoveniersstraat wordt gedurennde dezelfde tijdstippen enkel plaatselijk verkeer toegelaten. Let ook op de aangeduide stilstaan - en parkeerverboden. 

Meer info raadplegen? http://www.veloclubkoksijde.be/worldcup/

cyclocross-2017

Sinds kort is de eigen tapkamer van de PZ Westkust operationeel voor zwaarwichtige zaken. Dat maakt de PZ Westkust één van de pioniers binnen het installeren van een eigen tapkamer om telefoongesprekken af te luisteren.

Een eigen tapkamer was een absolute noodzaak en biedt tevens tal van voordelen.
 
Vroeger moesten de rechercheurs van de PZ Westkust na toestemming van de onderzoeksrechter voor het uitvoeren van een telefoontap naar de FGP van Veurne (Federale Gerechtelijke Politie), zoals bijvoorbeeld ook de naburige politiezones Spoorkin en Polder. Hierdoor ontstond een symbolische wachtrij.
 
Door een eigen decentrale tapkamer kunnen de rechercheurs van de PZ Westkust nu kort op de bal spelen en is er geen tijdverlies meer waardoor ze lopende onderzoeken naar zwaarwichtige strafbare feiten sneller kunnen afhandelen.
 
De PZ Westkust boekte door middel van de telefoontap al opmerkelijke resultaten in terro-dossiers, ontvoeringszaken, zaken betreffende poging tot doodslag, bendevorming, ....
 
Kortom, een win-winsituatie voor parket en politie!
 
 
 
foto artikel tapkamer

Op de foto: Gerechtelijk directeur van de lokale recherche van de PZ Westkust GCP Yves Butseraen tijdens het bijstaan van een telefoontap.

Hoop is een lichtje in je hart, dat vandaag hoop geeft en morgen kracht. Wij denken aan jullie ❤️