Sinds gisteren zijn in Oostduinkerke-Dorp de werken voor realisatie van een aparte afslag naar Nieuwpoort vanuit de Toekomstlaan begonnen. Tijdens de werken gelden verschillende verkeersomleidingen.

Meer info via http://bit.ly/1gQGAne

toekomstlaan

Bron foto: gemeente Koksijde

 

 

Op vrijdag 18 april controleerden 5 lijncontroleurs samen met 3 personeelsleden van onze zone, tussen 16 uur en 22 uur, 808 reizigers op 11 trams.

Onze politiediensten gaven zoals steeds bijstand aan de lijncontroleurs en stonden ook in voor het preventieve luik. Reizigers die een makkelijk slachtoffer waren voor pickpockets werden gewaarschuwd om hun bezittingen beter bij zich te houden.

Tijdens de actie was er geen zware overlast, wel werden tijdens de algemene controles 7 illegalen aangetroffen op 1 tram. ’s Avonds vanaf 19.30uur was er opvolging op reizigersverplaatsingen richting Oostende. Vrijdagavond nemen heel wat jongeren de tram om uit te gaan in Oostende. 17 pv’s werden op de tram van 20uur en 21uur opgesteld.

Op het einde van de actie stond de teller op 43 zwartrijders.

Deze morgen werd de gouverneur van West-Vlaanderen Carl Decaluwé ontvangen door burgemeester Marc Vanden Bussche in de Koksijde Yachting Club. De gouverneur gaf er het startschot voor de tweede scheepvaartverkeersveilige dagen die dit jaar focussen op de strandclubs en hun watersportactiviteiten.

De strandclubs krijgen immers meer en meer belangstelling van het publiek, mede door de explosieve groei aan soorten van watersportbeoefening (kitesurfen, windsurfen, stand up paddling, golfsurfen, …). In de KYC werd een demonstratie gegeven van enkele van deze sporten. Veel van deze activiteiten worden aan relatief hoge snelheden uitgevoerd en/of vereisen een vrij hoge graad van technische kennis en kunde om het veilig te houden. Om het voor alle recreanten op het strand en in de strandwateren zo veilig mogelijk te houden, werd het initiatief genomen tot de tweede scheepvaartverkeersveilige dagen.

Het blijft de bedoeling om de opzettelijke overtreders van de veiligheidsregels een halt toe te roepen. De scheepvaartverkeersveilige dagen 2014 willen ook sensibiliseren en informeren in de strandclubs langsheen de kust gedurende het ganse seizoen (april t.e.m. oktober 2014).

foto scheepvaartverkeersveilige dagen 2014

Foto: Jan Garcet, commissaris bij de Scheepvaartpolitie en hoofd Politie Te Water Noordzee; Nicholas Paelinck, korpschef Politiezone Westkust; Carl Decaluwé, gouverneur van West-Vlaanderen; Marc Vanden Bussche, burgemeester van Koksijde en voorzitter van de politiezone Westkust; Marc Broucke, adviseur-generaal Scheepvaartcontrole; Philip Cammaert, voorzitter KYC