Dankzij de gedreven inzet van alle personeelsleden van de PZ Westkust, de gemeentebesturen van Koksijde en De Panne, het stadsbestuur van Nieuwpoort, het parket en de alertheid van de burgers daalden de seizoensdiefstallen in 10 jaar tijd met maar liefst 61 %


De PZ Westkust zorgt tijdens de zomer voor een verhoogde aanwezigheid van interventiepatrouilles en zet tevens in op een mountainbiketeam bestaande uit interventieleden.


Daarbij komt nog de versterking tijdens de zomermaanden van het CIK, de federale cavalerie en de hondengeleiders.


Ook op vlak van technologie staat de PZ sterk in haar schoenen. De zone beschikt over ANPR-camera’s (nummerplaatherkenningscamera’s) aan alle toegangswegen, observatiecamera’s aan drukke punten en last but not least over een mobiele ANPR-camera.


Verder zet de zone sterk in op de aanpak van grensgerelateerde criminaliteit via een liason-officier en een perfect tweetalig VIP-team dat aan beide kanten van de grens opereert.


Om trots op te zijn!

Bekijk de cijfergegevens hier

dikke duim

Op woensdag 2 september stond onze mobiele flitser gedurende 5 uur opgesteld op 1 plaats in Sint-Idesbald en op 2 plaatsen in Oostduinkerke. De maximum toegelaten snelheid bedroeg overal 50 km per uur.

In Sint-Idesbald reden 19 bestuurders te snel, in Oostduinkerke waren dat er 38. Dit brengt het eindtotaal op 57 overtreders.

Graag willen wij u waarschuwen voor een oplichter die zich voordoet als technicus van Paysafe. Hij sloeg gisteren toe in een handelszaak te Adinkerke. Werkwijze: Hij belt het slachtoffer op en zegt dat er zich een probleem voordoet met haar terminal van Paysafe. Vervolgens vraagt hij haar een ticket te printen van Paysafe ter waarde van 50 euro en de code telefonisch door te geven. Daarna vraagt de man van Paysafe om dit procedé te herhalen met tickets ter waarde van 50 euro / 100 euro en telkens opnieuw de code door te geven totdat de vrouw aan een bedrag van 2050 euro komt. Ga hier zeker niet op in en verwittig ons telefonisch (indien u woonachtig bent in onze politiezone) op het nummer 058 533 000 wanneer u dergelijke verdachte telefoon krijgt.