Ondanks het feit dat onze zone sterk inzet op diefstalpreventie, moeten wij jammergenoeg vaststellen dat wij de laatste tijd weer te maken krijgen met
een verhoogd aantal woninginbraken. Aarzel niet om ons onmiddellijk te contacteren telkens u verdachte situatie opmerkt, twijfel niet omdat u niet zeker bent, u belt beter een keer te veel dan te weinig.   

Geef hierbij ook zoveel mogelijk info:

  • De juiste plaats: Geef het concrete huisnummer, de straat en de postcode door. Indien u dit niet weet, geef dan een zo concreet mogelijke beschrijving van de omgeving.
  • De omstandigheden: geef door wat u ziet en wat er gebeurt.
  • Verdachte voertuigen: noteer de nummerplaat, het merk, de kleur en eventuele
    bijzonderheden.
  • Verdachte personen: geef het geslacht en een beschrijving van de kledij door.Ook de huiskleur, lichaamsbouw, geschatte grootte en geschatte leeftijd zijn van belang. Nog meer specifieke details zijn natuurlijk ook altijd welkom.

Recentelijk lieten wij u ook kennis maken met onze brochure "Veilig wonen, een zaak van iedereen" waar u heel wat info over inbraakveiligheid terug kan vinden en tips om de kans op een inbraak tot een minimum te beperken.

Surf zeker door naar http://www.lokalepolitie.be/5461/preventie/diefstalpreventieadvies-.html 

boefje

Erik Van Looy is niet alleen de onschuldige quizmaster van De Slimste Mens ter Wereld, maar heeft ook een ruwer kantje. Dit jaar is hij het ongeschoren gezicht van De Grote Verkeersquiz! Je weet wel, de online quiz van de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) die vorig jaar meer dan 65.000 deelnemers telde. Niet te missen dus!

Zin om het verkeersgevecht aan te gaan? En meteen je kennis over de wegcode een beetje op te frissen? Neem de handschoen dan op en quiz mee op www.degroteverkeersquiz.be!

Quizzen kan van 20 oktober tot 30 november 2014. Je krijgt 20 meerkeuzevragen voorgeschoteld over de wegcode, kwetsbare weggebruikers, verkeersveiligheid en duurzame mobiliteit. Wie minstens 14 op 20 haalt, maakt al kans op een prijs! De hoofdprijs is een reischeque van 1000 euro!
Ontdek alle andere prijzen op www.degroteverkeersquiz.be.

Erik Van Looy en de VSV wensen je alvast veel succes!

verkeersquiz 2014

Zaterdagavond 18/10 en zondagnacht 19/10 vond een alcoholactie plaats in de zone Westkust.

In totaal werden 47 personen in De Panne, Oostduinkerke en Nieuwpoort aan een ademtest onderworpen. 8 personen hadden te veel gedronken.

3 personen bliezen "A" of alerte (0,22 mg/l-0,35 mg/l). 4 personen bliezen "P" of positief (≥ 0,35 mg/l) en 1 rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken.

Andere vastgestelde inbreuken:

  •  1 bestuurder was niet in het bezit van een geldig rijbewijs
  •  2 bestuurders waren niet in orde met de inschrijving van hun voertuig
  •  2 personen hadden geen geldige verzekering
  •  2 bestuurders waren niet in orde met de technische eisen van hun voertuig