Op 28 oktober 2014 gaat de plechtige herdenking van “100 jaar oorlog” door in Nieuwpoort. Koning Filip ontvangt op dat moment de buitenlandse staatshoofden en regeringsleiders van de Eerste Wereldoorloglanden.

Hieronder geven wij u de belangrijkste verkeershinder mee:

Tussen 13uur en 17.00uur zal hierdoor in de omgeving van het Albert I-monument geen verkeer mogelijk zijn. Ook voetgangers en fietsers worden niet toegelaten. De trams en bussen van De Lijn kunnen er ook niet langs, meer info over de verkeersregeling van de lijn kunt u via deze link vinden.

Het doorgaand verkeer op de Kustweg, de Langebrug, in de omgeving van de jachthaven, het volledige sluizencomplex, de Nieuwpoortlaan en De Westendelaan is er onderbroken in beide richtingen.  

Verkeer vanuit de richting Middelkerke met bestemming Nieuwpoort-Koksijde-De Panne en verkeer vanuit de richting Nieuwpoort in de richting Lombardsijde - Middelkerke en Oostende is enkel mogelijk via de E40.

Let ook op de aangeduide stilstaan-en parkeerverboden en de plaatsen waar enkel plaatselijk verkeer wordt toegelaten. Alle omleidingen zullen duidelijk worden aangegeven.

    

 

 

Gisterenvoormiddag 22/10 vond een vijf uur durende flitsactie plaats op 1 plaats in De Panne en op 2 plaatsen in Oostduinkerke. De maximum toegelaten snelheid bedroeg overal 50 km per uur. In de Panne respecteerden 19 personen de snelheidslimiet niet, in Oostduinkerke waren dat er 29. Dit brengt het totaal op 48 hardrijders.

Wij kregen zonet melding van 2 gauwdiefstallen. De eerste gebeurde in een supermarkt te De Panne. De tweede iets later in een supermarkt te Koksijde.
Er is geen beschrijving van de dader gekend. de dader stal in beide gevallen de portefeuille.Wij vragen u om alert te zijn en zeker goed zorg te dragen voor uw spullen.