In de avond en nacht van zaterdag 14 januari op zondag 15 januari vond een alcoholactie plaats in Nieuwpoort, Koksijde en De Panne.

In Nieuwpoort bleken alle 43 gecontroleerde bestuurders "S" of Safe.

In Koksijde blies 1 bestuurder "P" of positief (≥ 0,35 mg/l), daar werden 56 ademtesten afgenomen.

In De Panne tot slot moesten 35 bestuurders blazen, 4 bestuurders bliezen "A" of Alerte (0,22 mg/l – 0,35 mg/l) en 5 bestuurders bliezen "P" of Positief (≥ 0,35 mg/l),

7,5 % (10 van de 134 gecontroleerde bestuurders) keek dus te diep in het glas tijdens de alcoholactie van PZ Westkust afgelopen weekend.

Bovendien waren 5 voertuigen niet geldig gekeurd en was 1 voertuig niet geldig verzekerd.

mandrunk

Het voorspelde waterpeil van 6m werd gelukkig niet gehaald. De metingen noteerden een hoogtij van 5m45. Dit is zelfs minder in vergelijking met afgelopen nacht toen een hoogte behaald werd van 5m70.

De crisis-cel werd ontbonden maar blijft wel stand-by voor komende nacht. Er wordt opnieuw een waterpeil van 5m60 verwacht maar met minder wind. Het gevaarlijk stormtij wordt opgeheven.

De voorzorgsmaatregelen worden nu on hold gezet en kunnen in geval van een noodsituatie direct aangewend worden.

Alle hulpdiensten, stadsdiensten en overheidsorganisaties worden hartelijk bedankt voor hun inzet!

npt

 

De weersverwachtingen voor de stormvloed van deze middag zijn gunstiger. Het hoogtij is afgezwakt tot 6m. Maar volgens de nieuwe officiële metingen, zou de stormvloed zich aanmelden komende nacht om 00.50 u. met een waterpeil van 6m10.

Alle voorzorgsmaatregelen blijven gehandhaafd. De situatie van komende middag wordt opgevolgd en geëvalueerd door de crisiscel. We sturen nadien nog een bericht uit met de resultaten.

De brandweer Nieuwpoort voorziet 9 posten op het terrein voor controles.

Het noodnummer T 058 22 44 27 blijft bereikbaar tot na de stormvloed van komende nacht. Er kan ook gemaild worden naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

(Tekst: stad Nieuwpoort, burgemeester Geert Vanden Broucke, secretaris Benoit Willaert)