Wij kregen melding van een diefstal van een bankkaart met list op de parking van een winkel te Koksijde. Nadien haalden de daders een grote som geld af. Dit kwam ook al voor in andere politiezones. De daders werken telkens als volgt:De verdachten volgen een slachtoffer naar de kassa. De eerste verdachte kijkt hoe het slachtoffer haar pincode ingeeft. Het slachtoffer gaat naar buiten en laadt de goederen in haar voertuig. Na het inladen wordt ze aangesproken door een tweede verdachte die de weg vraagt, ondertussen is er iemand (eerste of derde verdachte) die de bankkaart van het slachtoffer uit de handtas haalt (die al in de wagen staat). De verdachten gaan onmiddellijk na de diefstal naar de dichtstbijzijnde bankautomaat om er het maximum aan cash af te halen, nadien gaan ze naar diverse winkels waar ze kleine aankopen doen en bij de betaling
met de gestolen bankkaart nog een grote som cash geld bijvragen. Vermoedelijk zijn de daders met drie personen. Wees dus alert en verwittig ons bij het zien van dergelijke verdachte gedragingen op het nummer 058 533 000

Gisteren (16/04) werd er geflitst op de Veurnekeiweg ter hoogte van de werken. De maximum toegelaten snelheid bedraagt er momenteel 70 km per uur. 17 personen reden daar te hard. Verder controleerden wij ook nog uw snelheid in 1 straat te Oostduinkerke en in 1 straat te Koksijde. Op beide plaatsen mag u maximum 50 km per uur rijden. In Oostduinkerke betrapten we 16 hardrijders, in Koksijde waren dat er 57. De mobiele flitser stond op alle plaatsen anderhalf uur opgesteld. In totaal reden dus 90 personen te snel.

Wij willen u waarschuwen voor "knuffeldiefstal". Bij deze vorm van diefstal vragen de verdachten, meestal vrouwen, de weg of om iets eenvoudigs te doen. Als dank geven ze een knuffel of enkele goedkope juwelen waarbij ze van dit afleidingsmanoeuvre gebruik maken om in het geniep iets te stelen van het slachtoffer zoals juwelen of geld.

Wij kregen melding van zo'n knuffeldiefstal te De Panne. De verdachte (vrouw) vroeg de weg naar de apotheker. Uit dankbaarheid hing de verdachte een halsketting rond de hals van het slachtoffer en gaf ze het slachtoffer ook een ring. Eenmaal thuis aangekomen merkte het slachtoffer dat haar eigen dure halsketting gestolen werd.

De verdachten reden vermoedelijk met een zwarte Audi A4 of Audi A6 met een Duitse nummerplaat. In de wagen zaten een vrouw, een man en een kind van 3-4jaar oud. De personen spraken Portugees en gebroken Frans. De vrouw droeg een lichte bloes, is struis gebouwd en tussen de 30 en 40 jaar oud. De man is ongeveer even oud.

Wij vragen u om alert te zijn en steeds onze diensten te contacteren op het nummer 058 533 000 bij het zien van verdachte personen/omstandigheden.