Tijdens de nacht redde 1 van onze interventiepatrouilles enkele padden in de Doornpannestraat toen ze de straat overstaken vlakbij het natuurgebied.

Bij regenweer gaan de padden immers op pad, auto’s zien hen dan zeer moeilijk wat dramatische gevolgen heeft voor de padden.

Onze interventiepatrouille merkte tijdens de nacht zo’n groepje padden op en aarzelde geen moment om hen te helpen oversteken.

Bij de politie Westkust zitten heel wat dierenvrienden, vandaar deze leuke actie.

 

 

Op donderdag 23/02 vond er een actie "Vlabel" plaats in de politiezone Westkust. "Vlabel" staat voor de Vlaamse Belastingsdienst.

Personeelsleden van onze verkeersdienst hielden samen met de Vlaamse Belastingsdienst een controleactie op verschillende inbreuken en het al dan niet betalen van de verkeersbelasting bij vrachtwagens en lichte bestelwagens.

Op een totaal van 42 gecontroleerde voertuigen werden onderstaande inningen uitgevoerd voor een totaal bedrag van 5844 euro:

  •  4 onmiddellijke inningen voor ladingszekering 4 x 165 euro
  •  2 onmiddellijke inning overschrijding rijtijd: 2 x 132 euro
  •  1 onmiddellijke inning rijden zonder vrachtbrief 1500 euro
  •  2 onmiddellijke inningen op uitzonderlijk vervoer 2 x 600 euro
  •  1 onmiddellijke inning rijden zonder tachograafkaart 1320 euro
  •  1 onmiddellijke inning voor vervoersvergunning 490 euro
  •  1 onmiddellijke inning borden voor uitzonderlijk vervoer 300 euro
  •  1 onmiddellijke inning overschrijden tweewekelijkse rijtijd 110 euro

De Vlaamse Belastingsdienst op haar beurt inde een totaalbedrag van 1980 euro voor het niet betalen van de verkeersbelasting zwaar vervoer (boven de 12 ton).

 zwaarvervoer

 

Op zondag 26 februari gaat de jaarlijke carnavalstoet door om 14.30 uur in Oostduinkerke. Hierdoor zal op het parcours tijdens de passage van de stoet geen doorgaand verkeer mogelijk zijn. Let ook op de stilstaan en parkeerverboden in de buurt.

Vorming van de stoet: Yslandplein, Zeedijk West en Zandzeggelaan

Parcours: Zeedijk, Europaplein (westkant), Albert I laan, Leopold II laan van Bad naar Dorp, Dorpstraat richting Koksijde

Ontbinding van de stoet: Dorpsstraat, S.Declerckstraat, A.Boudrystraat

carnaval2017