Op donderdagnamiddag 4/02 was de mobiele flitser actief in Wulpen, De Panne en Oostduinkerke. De teller stond aan het einde van de flitssessie op 77 snelheidsovertreders.

In De Panne respecteerden 16 bestuurders de maximum toegelaten snelheid van 50 km per uur niet, in Oostduinkerke waren dat er 25.

Tot slot stond de mobiele flitser ook opgesteld in Wulpen, daar reden maar liefst 36 bestuurders sneller dan de maximum toegelaten snelheid van 90 km per uur. De PZ Westkust betreurt dit ten zeerste omdat daar al heel wat ongevallen gebeurden. Ook op maandag 1/02 werd daar gecontroleerd, toen liepen in Wulpen 47 bestuurders tegen de lamp.

Na de succesvolle actie op en rond de DK-bus (bus die de verbinding vormt tussen Adinkerke en Duinkerke) van donderdag 4/02, vond ook op vrijdag 5/02 opnieuw een dergelijke actie plaats aan het stationsplein van Adinkerke.

Ons VIP-team werkte hiervoor samen met het CIK Mons en met het CIK West-Vlaanderen (interventiekorps van de federale politie).

De politie trof 4 minderjarige illegale Afghanen aan, de dienst voogdij van Brussel heeft zich verder over hen ontfermt. Verder werden ook nog 2 illegale Irakezen aangetroffen, zij kregen beiden van de dienst vreemdelingenzaken een bevel om het grondgebied te verlaten.

In een Belgisch voertuig te Adinkerke vond het VIP-team ook nog marihuana (2,4 gram) en hasj (1,6 gram) en een joint reeds klaar voor gebruik. De eigenaars van de drugs waren een man van 18 jaar uit Nieuwpoort en een man van 20 jaar uit Veurne die de drugs in Frankrijk kochten.

Op zondag 6 februari gaat de jaarlijke carnavalstoet door om 14.30 uur in Oostduinkerke. Hierdoor zal op het parcours tijdens de passage van de stoet geen doorgaand verkeer mogelijk zijn. Let ook op de stilstaan en parkeerverboden in de buurt.

Parcours: Zeedijk, Europaplein (westkant), Albert I laan, Leopold II laan van Bad naar Dorp, Dorpstraat richting Koksijde

Ontbinding van de stoet: Dorpsstraat, S.Declerckstraat, A.Boudrystraat

 

clowns