Fietsen zonder handen…  betekent bij het minste evenwichtsprobleem thuiskomen zonder tanden. Voor de jongeren/kinderen onder ons, volg zeker deze link: http://zeppezikki.be/nl/artikel/safety-tip-4-zonder-handen…-zonder-tanden

 zonder handen 02 0 1 0

Resultaten DIV-actie afgelopen weekend

Op zaterdagavond 13/12 en op zondagnacht 14/12 ging een DIV-actie (drugs, inbraken en verkeersfeiten) door. De interventiedienst, de VIP-dienst en de verkeersdienst voerden samen controles uit op belangrijke knooppunten in de zone. Samen controleerden ze 97 voertuigen en 136 personen.


8 personen keken te diep in het glas. 2 bestuurders bliezen “A” of alerte (0,22 mg/l-0,35mg/l) en 6 bestuurders behaalden als resultaat “P” of positief (≥ 0,35 mg/l).
1 voertuig werd in beslag genomen gezien het voertuig niet verzekerd, niet ingeschreven en niet gekeurd was. Nog 2 andere bestuurders hadden geen geldige verzekering en nog 1 andere bestuurder was niet in orde met de keuring van zijn/haar voertuig. Verder negeerde 1 persoon ook een éénrichtingsstraat.


Wat betreft drugs, trof de politie 1 bestuurder aan die reed onder invloed van drugs waardoor hij/zij onmiddellijk zijn/haar rijbewijs moest afgeven. 1 persoon had ook 3 gram marihuana bij zich.

 

Resultaten BOB-alcoholactie op 11/12

Op 11/12 organiseerde onze verkeersdienst een alcoholcontrole in Nieuwpoort, De Panne en Koksijde. Van de 69 gecontroleerde personen bliezen 2 personen "A" of Alerte (0,22 mg/l – 0,35 mg/l).

Andere vastgestelde inbreuken:

  •  2 personen negeerden een rood licht
  •  2 personen gebruikten de gsm tijdens het sturen
  •  1 bromfiets klasse A reed op de rijbaan
  •  1 persoon was niet in orde met zijn/haar kinderzitje
  •  3 bestuurders droegen geen gordel
  •  1 persoon reed zonder fietsverlichting
  •  1 bestuurder reed rond met een onverzekerd voertuig

 

Nog 2 leuke kiekjes van onze actie "1dagniet". Ditmaal met onze deelnemers, de gemeenschapswacht van Nieuwpoort en de gemeenschapswachten van De Panne!

politie westkust en gemeenschapswachten de panne De Panne

pz westkust en gemeenschapswacht nieuwpoort Nieuwpoort