Zondag 25/06 gaat de jaarlijkse garnaalstoet door om 15.30 uur in Oostduinkerke-bad

Hierdoor zal er verkeershinder zijn voor het doorgaand verkeer gedurende de stoet (voorzien tot omstreeks 17.30 uur).

Parcours:

Zeedijk, Europaplein, Albert I laan, Leopold II laan van bad naar dorp, Vrijheidstraat.

Vorming van de stoet:

Yslandplein, Zeedijk West en Zandzeggestraat

Ontbinding van de stoet:

Vrijheidstraat en Schoolstraat

Let zeker ook op de aangeduide stilstaan-en parkeerverboden, de straten waar enkel plaatselijk verkeer is toegelaten en de afgesloten straten in de buurt van het parcours.

 

(foto: gemeente Koksijde)

 

Op donderdag 22/06 gebeurde omstreeks 13.20 uur een knuffeldiefstal in de Kursaallaan te Koksijde. Een 62-jarige man was het slachtoffer. De vrouw sprak hem aan met een smoesje, als dank gaf ze hem voor zijn hulp een "knuffel" en stal zo zijn ketting. Nadien vluchtte ze weg in een zwarte Audi Coupé, in de wagen zat nog een man. De verdachte is ongeveer 30 jaar oud, heeft lang roodachtig haar, droeg een zonnebril, een korte jeansbroek (hotpants), een t-shirt en sprak met een Oost-Europees accent.

     Dinsdag 20/06 werd ook al een 76-jarige man slachtoffer in de Teirlincklaan in Koksijde, een vrouw stal toen zijn armband en halsketting. De feiten gebeurden op 20/06 omstreeks 10.15 uur, bij de PZ Middelkerke gebeurde omstreeks de middag ook een dergelijk feit. Of het om 1 en dezelfde persoon gaat is niet duidelijk. Wees alert voor al te vriendelijke “knuffelaars”, wanneer je een verdachte knuffel voelt naderen, deins je best achteruit. 

 

Op woensdag 21/06 was de mobiele flitser actief in de politiezone Westkust. Ondanks het mooie weer, namen toch heel wat bestuurders hun wagen om te snel te rijden. 

Maar liefst 91 bestuurders liepen tegen de lamp. In De Panne respecteerden 23 bestuurders de snelheidslimiet van 50 km per uur niet, in Nieuwpoort waren dat er 19 en in De Panne tot slot waren dat er 49.