Op maandag 24/10 vond een actie De Lijn plaats op de trams in de PZ Westkust tussen 10.15 uur en 15.45 uur. Onze VIP-team werkte hiervoor samen met de lijncontroleurs. Hierbij werden 368 reizigers gecontroleerd op 13 verschillende trams. 15 reizigers kregen een proces-verbaal voor zwartrijden.

Naar aanleiding van de operationele fase van de ontruiming Calais, krijgen we sinds vandaag in de grensstreek versterking van 50 extra politiemensen, maandag zullen dat er 120 zijn.

Onze eigen politiemensen houden in de PZ Westkust controles, maar ook de politie te paard, luchtsteun, CIK (interventiekorps van de federale politie en Hycap (gehypothekeerde capaciteit, extra steun van politiemensen uit verschillende andere zones) zijn aanwezig. De controles gaan door in de volledige grensstreek, niet zoals begin vorig jaar permanent aan de grens. De focus kan steeds verlegd worden. Transmigranten die onderschept worden, moeten zich registeren en hun vingerafdrukken worden afgenomen. Wie asiel wil aanvragen kan dat, wie niet wil, krijgt een bevel om onmiddellijk het grondgebied te verlaten.

Meer weten? Bekijk dan deze reportages op Focus en VTM:http://bit.ly/2dwKBHb en http://bit.ly/2esW3VD (min. 4.50)

Op donderdag 20/10 vond een snelheidsactie plaats in onze zone. In ODK reden 10 bestuurders te snel (zone 50 km per uur), in De Panne waren dat er 31 (zone 50 km per uur) en in Nieuwpoort 5 (zone 70 km per uur).