Hoe veilig voel jij je in het verkeer? Laat je stem horen en doe mee aan het megagroot Zeppe & Zikki-verkeersonderzoek. Na amper twee minuutjes kan je gratis hun nieuwe single Hougabouga downloaden. En je maakt bovendien kans op een familievakantie ter waarde van € 1000 of één van de vele Zeppe & Zikki-veiligheidsitems. Surf naar http://bit.ly/1pqyviX voor het onderzoek! De nieuwe single kan je alvast hieronder beluisteren!

 

Wij kregen melding van een geval van poging tot oplichting. Een koppel krijgt beide een email van een vriendin van hen. In deze mail deelt de vriendin mee dat zij op reis is en daar haar portefeuille heeft verloren. Vervolgens vraagt zij in deze email of het mogelijk is om een lening te kunnen krijgen van 2300 euro, om haar hotelkosten en terugreis te kunnen regelen. Verder laat zij weten dat ze het bedrag bij haar thuiskomst zal terugbetalen. Het geld moet overgemaakt worden via Western Union naar: 50 Bernard Street E16 2PB, London UK. Na de overschrijving dienen ze het controlenummer door te sturen. Het koppel vertrouwt de zaak niet meer en ze zenden een email met de vraag om enkele persoonlijke zaken over te maken die alleen het koppel en de vriendin kunnen weten. Nadien zou het koppel het geld onmiddellijk overmaken. Na deze email hoort het koppel niks meer terug. Het koppel neemt telefonisch contact op met de vriendin en verneemt dat ze niet op reis is en helemaal geen geld nodig heeft.

Wees dus alert en ga zeker niet in op dergelijke mails die op het eerste zich zeer geloofwaardig lijken omdat ze zogezegd uit naam van iemand die je kent worden gestuurd. Verwittig ons onmiddellijk op het nummer 058 533 000 indien er u ook zoiets overkomt.

Via andere politiezones ontvangen we melding dat criminelen een nieuwe methode gebruiken om mensen te misleiden:

Het slachtoffer wordt thuis gebeld door een anoniem nummer. Een Franstalige man (vertegenwoordigd een firma) spreekt hem aan bij naam en weet hoeveel familieleden er bij hem woonachtig zijn. De verdachte meldt het slachtoffer dat hij een geschenk gewonnen heeft. Hij moet dit samen met “alle” familieleden komen ophalen op een welbepaalde datum.  Alerte 'slachtoffers' vroegen een bevestigingsbrief.  Maar die werd nooit ontvangen. Ook de vernoemde firma's waren niet op de hoogte van de acties. 

Meestal wordt een hele buurt opgebeld door deze of meerdere verdachte(n). De bellers zijn altijd Franstalig, mannelijk of vrouwelijk, bellen altijd met een anoniem nummer en willen zich nooit identificeren. Wanneer er vragen gesteld worden, hangen ze meestal op.

Er zijn ook feiten gekend waarbij de slachtoffers uitnodigingsbrieven met dergelijke inhoud in de bus krijgen. Bij afwezigheid van de gezinnen zouden de daders vervolgens woninginbraken kunnen plegen.

In onze politiezone hebben wij zulke methodes nog niet vastgesteld. Wij willen iedereen waarschuwen om op dergelijke oproepen niet in te gaan. Geef dit wel onmiddellijk door aan onze diensten.