Contact Info

Rijkswachtstraat 8
8600 DIKSMUIDE
T: 051 51 00 00
F: 051 51 03 44

Inbraakpreventie

De politiezone Polder wenst u met volgende preventieve tipste helpen om een inbraak te voorkomen :

  1. Plaats geen kostbare spullen in het zicht van de voorbijgangers. Laat daarom niet onnodig waaardevolle dingn zoals geld, waardepapieren en cheques in huis. Laat juwelen en ander waardevolle dingen niet rondslingeren, maar berg deze veilig op in een safe.
  2. Zorg voor zichtbare tekenen van aanwezigheid en geef aan je huis steeds een bewoonde indruk. Laat geen briefje achter op je deur waarin je je afwezigheid meldt. Zorg dat er 's avonds licht brandt. Een eenvoudige tijdschakelaarof het gebruik van een spaarlamp kan de dief de indruk geven dat er iemand thuis is. Spreek, wanneer je op vakantie gaat, met iemand af om bijvoorbeeld de brievenbus regelmatig te ledigen, de rolluiken op te trekken, de gordijnen te openen of het gras te maaien.
  3. Laat de deuren en ramen nooit openstaan, maar sluit ze goed af, ook als je maar heel even weg bent.
  4. Verstop de sleutels nooit op die "typische publieke geheime" plaatsen zoals onder de mat, in de bloembak, enz ... Laat liever een sleutel bijmaken voor je huisgenoten.
  5. Bewijs een inbreker geen diensten door allerlei materiaal, zoals ladders, klein gereedschap, enz voor hem klaar te leggen.Berg deze goed op achter slot en grendel.
  6. Licht je buren ook in als je met vakantie gaat of om andere redenen een tijdje afwezig bent en vraag hen een oogje in het ziel te houden.
  7. Degelijk sluitwerk kan de dief kostbare tijd benemen. Vandaar dat de beveiliging van deuren en ramen en in voorkomend geval ook kelderopeningen en koepels elementair is. Vergeet vooral de achterkant van je woning niet !

Wens je meer uitleg over de beveiliging van je woning zoals het aanbrengen van een veiligheidsrozet, meerdere vergrendelpunten op deuren en ramen, ... neem dan contact op met uw wijkinspecteur of met de technopreventief adviseur Patrick Vandecasteele 051/51.00.00

Deze personen zullen na afspraak bij u thuis ter plaatse komen om u het nodige advies te verschaffen.

Zie ook ons artikel "Samen tegen inbrekers".

Zie tevens volgende interessante link : http://www.veiligewoning.be