In de week van 23 april tot en met 29 april worden er snelheidscontroles gepland op volgende locaties :

- ma 23.04.2018 - Ruddervoordestraat Torhout

- di 24.04.2018 - Zevekotestraat Gistel

- woe 25.04.2018 - Aartrijksesteenweg Jabbeke

Daarnaast worden er facultatieve controles gehouden op andere locaties !

Wie ’s ochtends of in de vooravond wel eens in de wagen zit, heeft het ongetwijfeld al gemerkt. De zon staat dan bijzonder laag. Voor automobilisten en vrachtwagenchauffeurs kan dat een groot probleem zijn. De weggebruikers kunnen verblind raken en zo een ongeval veroorzaken. Met deze tips hou je het veilig op de weg. Ongevallen door een laagstaande zon gebeuren vaak voor en tijdens het voorjaar. Rijden met een suboptimaal zicht is minder comfortabel, moeilijker en vermoeiend...er. Het leidt tot minder goede inschattingen en een significant tragere reactie op plots remmende voorliggers.

Daardoor verhoogt het risico op ongevallen tijdens het rijden, vooral in onverwachte situaties. Zo blijkt bijvoorbeeld dat de remafstand bij 50 km per uur bij een suboptimaal zicht bijna 10 meter langer is dan met een optimaal zicht.

‘ Een automobilist moet bij laagstaande zon daarom dus goed voorbereid de weg opgaan en enkele voorzorgen nemen ‘

Houd de ruiten proper

Bij een laagstaande zon zijn het vuil en de krasjes op de autoruiten beter zichtbaar. Dat kan jouw zicht nog meer belemmeren. Houd de ruiten dus proper door de wagen op tijd schoon te maken en door voldoende ruitenwisservloeistof te sproeien. Zorg er ook voor dat de binnenkant van de ruit proper is. Dat kan je doen met behulp van een glasreiniger en een droge doek.

Goede zonnebril

Voorzie in een goede zonnebril die je altijd in de wagen kan laten liggen. Denk er ook aan om de zonnekleppen van de wagen correct te gebruiken. Maak jezelf zichtbaar

Niet alleen jij, maar ook de andere weggebruikers hebben last van de laagstaande zon. Het is dus belangrijk dat je goed zichtbaar bent voor de anderen. Zet daarom de lichten van je wagen aan zodat je goed gezien wordt in het verkeer.

Pas je rijgedrag aan

Wanneer je merkt dat de laagstaande zon jou en de andere weggebruikers hindert, pas dan meteen jouw rijgedrag aan. Houd voldoende afstand en minder snelheid zodat je meer tijd hebt om te reageren.

Beste burger,

De Veiligheidsmonitor is een grootschalige bevraging in gans België over de werking van de lokale politie, het (on)veiligheidsgevoel en de ervaringen wanneer men slachtoffer werd van een misdrijf.

Ook in onze politiezone / gemeente kregen verschillende burgers een uitnodiging om deze schriftelijke en/of online enquête in te vullen. Uw mening over dit onderwerp telt om onze werking in het kader van veiligheid nog te verbeteren !

Indien u een uitnodiging heeft ontvangen om deel te nemen aan dit onderzoek en dit nog niet heeft gedaan, willen we u daarom nogmaals uitnodigen om deze enquête in te vullen.

Indien u kiest om de bevraging schriftelijk in te vullen dan kan u gebruik maken van de retour-envelloppe waarmee u gratis uw antwoord kan versturen. Dit is nog mogelijk tot eind april. Indien u ervoor kiest om de enquête via het internet in te vullen dan heeft u nog tijd tot het einde van de maand mei.

Alvast bedankt voor uw zeer gewaardeerde medewerking !

Hoe herken je misleidende televerkopers en hoe reageer je er het beste op ?

Een mooi aanbod per telefoon, maar u weet niet wie u belde en hoeveel het u kost? Wees op uw hoede en stel de juiste vragen. Er zijn veel meldingen over telefonische oplichters, vaak uit Nederland.

Bron: https://economie.fgov.be/…/voorbeeld…/oplichters-aan-de-lijn

Het wordt een zonnige week ! Dat nodigt natuurlijk uit tot het openzetten van deuren en ramen. Op zich geen probleem, maar voor inbrekers is dit een mooie kans om ongezien uw woning binnen te komen.

Inbrekers slaan traditiegetrouw het vaakst toe in de wintermaanden en in de warmere periode van het jaar. De ramen en deuren gaan massaal open als het kwik stijgt en dat maakt het voor inbrekers extra makkelijk om binnen te kom...en zonder braaksporen achter te laten. Dit resulteert in fors meer inbraken.

Dit kunt u doen :

Om te voorkomen dat inbrekers uw woning makkelijk binnen kunnen komen tijdens zonnige dagen, is het verstandig om nooit ramen of deuren open te laten staan als u van huis bent. Ook al is het maar voor even. De meeste inbrekers zijn gelegenheidsdieven, dus zorg ervoor dat u de mogelijkheden tot een minimum beperkt.

Vorige1234Volgende