Vanaf maandag 3 oktober zal de Aartrijkestraat tijdelijk herleid worden tot éénrichtingsverkeer. Dit vanaf de Gistelsesteenweg tot voorbij de Hoge Akker. De Hoge Akker blijft altijd bereikbaar.

Voor het verkeer komende van Aartrijke zullen de nodige wegomleggingen voorzien worden en dit met onderscheid tussen < 7,5 ton en > 7,5 ton.

In januari/ februari 2017 zou dan een tweede fase starten waarbij er geen verkeer zal mogelijk zijn in beide richtingen. Hierover wordt ten gepaste tijden nog gecommuniceerd.

Gisterenvoormiddag heeft onze mobiliteitscel - in samenwerking met de interventieploegen - een actie zwaar verkeer gehouden in Torhout en Jabbeke. Hierbij werden oa een inbreuk vastgesteld inzake rij- en rusttijden, overtreding voor overlading en een onmiddellijke inning voor een niet-keuring.

Vanaf 24 september 2016 vormt het niet in acht nemen van verkeersbord C21 een overtreding van de derde graad. Overtreders riskeren daarvoor een boete van 165 EUR bij onmiddellijke inning. Rechters kunnen een boete opleggen tot 500 EUR (x6) én een facultatief rijverbod.

Een gewaarschuwd man/ vrouw is er immers twee waard, nietwaar?

Afbeeldingsresultaat voor C21 bord

Onder het goedkeurend oog van de leerlingen van VBS de Schatkist werd vanmorgen de eerste fietsstraat van Ichtegem toegelicht. Concreet betekend dit dat er in de Zeemeeuwstraat vanaf heden een snelheidsbeperking geldt van 30 km/ uur. Ook hebben fietser hier altijd voorrang en mogen deze niet ingehaald worden door een voertuig.

schoon genoeg

Uw lokale politie Kouter is trotse partner van dit project. Klik snel op bovenstaande banner om te weten wat de actie precies inhoudt. Eén iets kunnen we hier al verklappen: de vervuiler heeft pech!

Vorige12Volgende