Deze fietsen zijn mogelijks aan het station van Torhout achtergelaten. Ze werden dan ook op 19 april - op vraag van het fietspunt - door onze diensten overgebracht naar de Technische Dienst te Torhout.

Indien je jouw fiets herkent, gelieve contact op te nemen via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

Dit is een nieuw initiatief van uw lokale politie.

Jabbeke - Jong geleerd is oud gedaan. Een gezegde die we allemaal kennen. En waar er ook waarheid in zit! Met deze gedachte proberen wij ieder jaar de jongeren een veilige, verantwoorde houding in het verkeer aan te leren.

Op 2 en 3 mei hebben leerlingen uit het 5de en 6de leerjaar in het vrijetijdscentrum voor een leerrijke, verkeersveilige dag. Op het programma stonden 4 verschillende activiteiten waarbij de kinderen op een leuke en speelse manier bewust leren nadenken over het verkeer.

Bekijk hier het verslag.

Deze week vond naar goede gewoonte de verkeersveilige week in Torhout plaats. Van maandag tot vrijdag kregen de leerlingen uit de verschillende basisscholen van Torhout les in verkeersveiligheid, gegeven door inspecteurs van de lokale politie Kouter.

De leerlingen werden meegenomen op een verkeerswandeling doorheen de stad. Ze stonden stil bij de gevaarlijke verkeerspunten en leerden hoe ze deze op een veilige manier kunnen nemen of omzeilen.

De verschillende klassen kregen ook de mogelijkheid om hun verkeerskennis te tonen tijdens de verkeersquiz.

Om de theoretische kennis in praktijk om te zetten, werden de kinderen getest op ons verkeersparcour. Daarin werden levensechte verkeerssituaties gesimuleerd en moesten de leerlingen, met hun fiets, hier op een correcte manier mee omgaan.

Helaas hebben we op dinsdag en woensdag onze programmatie serieus moeten bijsturen wegens de barre weersomstandigheden. Het verkeerspark en de stadswandeling vielen letterlijk in het water. Het geheel werd dan maar gebundeld tot een klasles.

 p1080341

Op 20 april 2016 is de laatste fase aangevat van de werken langsheen de N33. Dit houdt in dat het kruispunt met de Hillestraat opengebroken wordt. Hierbij worden de rioleringswerken uitgevoerd om daarna de nutsvoorzieningen te kunnen aanleggen op het kruispunt. 

De duur van de werken aan het kruispunt wordt geschat op drie maanden.

Dit alles heeft echter een grote invloed op het verkeer en de omleidingen. Voor een groot deel kunnen de omleidingen behouden blijven, maar het cruciale punt - het kruispunt - valt weg. Hierdoor dient het verkeer de omleiding via de Waterhoekweg te volgen. Bijkomend kunnen wij u ook melden dat in de Waterhoekweg ook eenrichtingsverkeer wordt ingevoerd richting Hogestraat.

Op zondag 17 april hebben wij een actie gehouden voor wielertoeristen op het grondgebied van Oudenburg. Er waren - dankzij het goede weer en de aanwezigheid van de start van een wegrit (georganiseerd door de vlaamse wielerbond) - heel wat fietsfanaten op de baan.

De bedoeling van dergelijke acties is om de fietsliefhebbers attent te maken op de gevaren en de wetgeving rond het fietsen in grote groepen. Op deze manier trachten wij een veiligere situatie te creƫren voor iedere weggebruiker.

Het mag gerust gezegd worden dat de actie een succes was en dat ze zeker voor herhaling vatbaar is!