Contact Info

M. van Bourgondiëlaan 9
8820 Torhout
T: 050 23 18 00
F: 050 23 18 29

Meer ...

Op donderdag 13 november staat in Gistel, meerbepaald in ontmoetingscentrum Zevekote, de voordracht geprogrameerd van Ere-vrederechter Jan Nolf. 'Van vrederechter tot gevaar voor justitie' wordt ingeleid door de gistelse burgemeester, Bart Halewyck. Zeker de moeite om volgen!

bingistel

Gisteren wijdde Faroek Ozgunes in zijn opsporingsprogramma 'Faroek' een reportage aan het mysterieuze bloedspoor dat loopt van Oudenburg tot in Jabbeke. Hieronder vind je nogmaals een korte beschrijving van de feiten.

Het gerecht van Brugge staat voor een mysterie. In het weekend van 13 en 14 september werd aan een zitbank in het centrum van de gemeente Oudenburg, een redelijk grote plas opgedroogd bloed ontdekt. En vanaf de bank vertrekt een bloedspoor in twee richtingen. “ We vermoeden dat het bloedspoor begint onder de brug van de autosnelweg E40 en hebben het kunnen volgen helemaal tot in Jabbeke…10 kilometer verder”, vertelt Carlo Carton van federale Politie Brugge. Een uitgebreide rondvraag langs het traject, maar ook bij ziekenhuizen en dokters in de buurt heeft niks opgeleverd. “ We weten dat het om menselijk bloed gaat en dat de persoon die gebloed heeft, nergens hulp is gaan vragen.” Dat is verontrustend want over het hele project moet de gekwetste persoon gemakkelijk twee liter bloed hebben verloren. “ Als we weten dat een menselijk lichaam ongeveer 5 tot 6 lieter bloed bevat, zal iemand die zoveel verliest toch niet veel verder geraken zonder hulp te krijgen”, verduidelijkt een wetsdokter. De politie hoopt op tips van kijkers.

Mocht u iets gehoord of gezien hebben die ons verder kan helpen, of bent u de persoon van wie het bloed afkomstig is? Bel het gratis nummer 0800/30 300 of mail naar  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Tips kunt u ook altijd melden bij de lokale politie Kouter.

In een tijdspanne van vrijdag 10 oktober tot zondag 12 oktober heeft de lokale politie Kouter 8 personen betrapt die een voertuig bestuurden terwijl ze een glaasje te veel op hadden. In twee van deze gevallen was de bestuurder betrokken bij een verkeersongeval.

Vijf bestuurders moesten hun rijbewijs afgeven aan de lokale politie Kouter. Na een aantal uren mochten deze betrokkenen hun rijbewijs opnieuw komen afhalen. Bij de drie andere bestuurders werd het parket ingelicht en werd er overgegaan tot een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor 15 dagen.

Op zondag 12 oktober vond er ook een grote verkeersactie plaats. De exacte resultaten van deze actie kunt u hier raadplegen.

De elektriciteitscabine - tussen de Ruddervoordestraat en Vanhullestraat - dient te worden gerenoveerd. Op maandag 13 oktober 2014 start Infrax met de renovatiewerken. Ter hoogte van de elektriciteitscabine wordt een deel van het voetpad opgebroken om bestaande kabels en leidingen te vernieuwen. De helft van de rijweg wordt ingenomen om deze werken te kunnen uitvoeren. Doordat deze werken net aan het kruispunt gelegen zijn, wordt het verkeer komende van de Ruddervoordestraat omgeleid via de Tuinstraat.

werkenelektriciteitscabineinfrax

Hier vind je de bewonersbrief van stad Torhout gericht aan de inwoners van de Zwevezelestraat, Vanhullestraat, Groenestraat, Moertjes, Vinkenstraat, Kievitstraat, Reigerstraat, Herderstraat, Zwaluwstraat, Lijsterstraat, Mezenstraat, Kanariestraat, Koekoekstraat en de Eksterstraat.

Een 200-tal enthousiaste leerlingen, gemotiveerde medewerkers , uitstekende locaties en een top-quiz als afsluiter. Dit waren de ingrediënten voor een geslaagde verkeersdag in Oudenburg, waar zelfs het weer geen spelbreker kon zijn.

Op dinsdag 7 oktober waren de leerlingen van het 5de en 6de jaar uit de basisscholen van zowel de Heilige Familie, Arnoldus en de Tandem uitgenodigd voor een educatieve dag met veiligheid in het verkeers als centrale factor.

Een uitgebreid verslag vind je hier terug.
Sfeerbeelden kun je bekijken in ons fotoboek.

dsc00817

Graag bedanken wij volgende partners voor het mee-realiseren van dit initiatief: stad Oudenburg, Brandweer Gistel, Rode Kruis Vlaanderen, supermarkten Fresh Spegelaere en Transport Verhelst.

Vorige123Volgende