De laatste dagen hebben we te maken met een stijging van het aantal woninginbraken in de zone. Vooral op het grondgebied van Torhout krijgen we melding van diverse inbraken of poging tot inbraak. 

Wees alert en meld verdachte handelingen via het nationaal noodnummer 101.

LEES OOK:

Inbraakveiligheid begint bij u zelf.

Sinds het begin van deze week hebben wij al ongeveer een 25-tal bezorgde telefoontjes gekregen in verband met een ontvangen e-mail van de federale politie. En dit omdat de ontvanger zogezegd een openstaande boete heeft naar aanleiding van een verkeersovertreding (zie mail).

Wanneer u dergelijke mail mocht ontvangen, ga hier zeker niet op in en verwittig uw politie.

In het verlengde weekend van 14 tot en met 17 mei werden op onze wegen 10 personen betrapt die hun voertuig bestuurden onder invloed van alcohol. Drie personen moesten hun rijbewijs 3u afgeven. Vier bestuurders waren hun rijbewijs kwijt voor 6u. In twee gevallen werd het rijbewijs van de gecontroleerde bestuurder onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. Tot slot had één bestuurder zijn rijbewijs niet bij waardoor zijn wagen 12u werd ingehouden.

Als kanttekening kunnen we nog meegeven dat twee van bovenstaande bestuurders betrokken waren bij verkeersongevallen. Bij één ongeval raakte de passagier licht gewond.

Op donderdag 14 mei en vrijdag 15 mei zijn onze wijkposten gesloten.

Klik hier voor de agenda van de volgende politieraad.

Deze gaat door op woensdag 20 mei 2015 om 20u in het Administratief Centrum te Eernegem.

Vorige12345Volgende