Voor de start van het traditionele kermisweekend met avondmarkt, rommelmarkt en de 'Familie'dag in Jabbeke, gaat vanavond om 18u voor de eerste keer het criterium voor junioren van start. De wielerwedstrijd gaat door het centrum van Jabbeke.

Het parcours wordt volledig afgezet vanaf 17u deze avond. Gelieve daarmee rekening te houden.

Bekijk hier het parcours.

Op dinsdag 25 augustus werd in Gistel de gedenkplaat ingehuldigd van de gevallen rijkswachter uit 1914. Commissaris-generaal van de Belgische federale politie Catherine De Bolle was aanwezig tijdens deze inhuldiging.

Op 25 augustus 1914 vond het gevecht van Snaeskerke plaats tussen een peloton rijkswachters van Oostende en 143 Duitse Kurassiers. Dit gevecht had plaats nadat de Duitse eenheid werd opgehouden aan de Snaaskerkebrug door de sabotage van de brug door enkele burgers.

Bij deze slag kwamen 5 rijkswachters en 1 Duitse soldaat om het leven.

 huldiging gevallen rijkswachter

Vanaf maandag 24 augustus wordt er in Stalhille (Jabbeke) extra gecontroleerd op fout parkeren. Foutparkeerders mogen zich verwachten aan een boete van 110 euro.

"Ik werd in Stalhille vaak aangesproken over het parkeerprobleem", zegt wijkinspecteur Tamara Vereecke. "Vooral de Cathilleweg tussen de Kartuizerinneweg en de Spanjaardstraat is een probleem."

Lees hier het volledig artikel

Tijdens een gezamenlijke actie van De Lijn, de west-vlaamse politieschool en de PZ Kouter werden er op vrijdag 14 augustus in totaal 22 bussen gecontroleerd met 140 personen aan boord. De Lijn stelde 3 overtredingen vast. Door onze diensten werden 5 personen gecontroleerd. Er diende 1 PV opgsteld te worden lastens bezit van cannabis.

Wij hebben de voorlopige cijfers verzameld van de eerste helft van 2015 inzake verkeersongevallen.

  • 140 ongevallen met lichamelijke letsels (183 medio 2014)
  • 243 ongevallen met stoffelijke schade (304 medio 2014)
  • 6 verkeersdoden te betreuren (3 verkeersdoden medio 2014)
  • 26 verkeersongevallen met zwaar gewonden
    (41 zwaar gewonden medio 2014)
  • 130 verkeersongevallen met licht gewonden
    (209 licht gewonden medio 2014)

Er valt overal een daling van de cijfers te bemerken in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, met uitzondering van de dodelijke verkeersslachtoffers. Om met een positieve noot af te sluiten merken wij toch op dat de vele inspanningen inzake - preventieve - verkeersacties toch grotendeels naar voren komt in deze cijfers.

Vorige123456Volgende