Vandaag gaat de nieuwe bob-campagne van start tegen alcohol in het verkeer. Deze campagne loopt tot en met 25 januari 2016.

Ook in onze zone worden alcoholcontroles gehouden in het kader van deze campagne. Wees dus verstandig en besef dat alcohol en sturen niet samen gaan.

Meer informatie over de jongste bob-campagne vindt u hier.

De lokale politie Kouter heeft gisteren, in samenwerking met de PZ Westkust (die de ANPR camera ter beschikking stelde), een gerechtelijke actie georganiseerd op het grondgebied van Oudenburg en Gistel. Deze actie werd gehouden in kader van woninginbraken en de terreurdreigingen.

Bekijk hier de resultaten.

Klik hier voor inzage in de beslissingen,
genomen in de politieraad van woensdag 18 november 2015.

Tussen 20 oktober 2015 en 5 november 2015 werden door de lokale politie Kouter negen snelheidscontroles met onderschepping uitgevoerd op verschillende plaatsen te Jabbeke, dit telkens langsheen de N367.

Hierbij werden 5372 bestuurders gecontroleerd, waarvan 6,44 % een lichte en 0,87 % een zware overtreding begingen.

Waarom de N367? Omdat dit voor ons een projectweg is. Objectieve cijfers wijzen immers uit dat langsheen de N367 er diverse ongevallen met lichamelijk letsel of doden zich voordeden.

Door de recente gebeurtenissen in Parijs en Molenbeek is het dreigingsniveau in heel Belgiƫ opnieuw opgetrokken naar niveau 3.