Contact Info

M. van Bourgondiëlaan 9
8820 Torhout
T: 050 23 18 00
F: 050 23 18 29

Meer ...

Op vrijdag 18 juli werd in de Gistelsteenweg in Jabbeke een verkeersactie gehouden. Hieronder vind je de resultaten terug.

  • Richting Brugge

350 voertuigen werden gecontroleerd.
33 zware overtredingen werden begaan.
63 lichte overdtredingen werden geconstateerd.

Hierbij zijn 9 intercepties uitgevoerd waarbij de alcoholtest telkens 'Safe' was. Verder is er 1 x PV voor keuring + snelheid en 1 x PVW voor keuring uitgeschreven.

Bij één persoon werd het rijbewijs ook onmiddellijk ingetrokken nadat hij 112 km/u reed waar de toegelaten maximumsnelheid 50 km/u bedraagt.

  • Richting Jabbeke

343 voertuigen werden gecontroleerd.
11 zware overtredingen werden begaan.
76 lichte overtredingen werden geconstateerd.

Hierbij zijn 9 intercepties uitgevoerd waarbij de alcoholtest telkens 'Safe' was. Verder is er 1 x PVW voor boorddocumenten motor uitgeschreven.

Op  maandag 21 juni wordt de loopwedstrijd 'Dwars door Bekegem' gelopen.
Verkeersvrij en parkeerverbod (vanaf 12 uur).

Vanaf 13 uur tot 17.30 uur zijn de Dorpsstraat en de Leegweg verkeersvrij en heerst er een parkeerverbod.
Op de rest van het parcours is er een éénrichtingsverkeer.

Op maandag 14 juli heeft Shana Casier de eed afgelegd in het politiecollege als inspecteur binnen de politiezone Kouter, waar ze het contactteam Gistel zal versterken. Wij kennen haar nog door haar stage die ze hier enkele maanden terug succesvol heeft afgerond.

Bij deze heten wij INP Shana Casier nogmaals welkom in ons korps en wensen wij haar veel succes toe in haar verdere carrière binnen de lokale politie Kouter.

 img 3279
Burgermeester - voorzitter De Cuyper met INP Shana Casier

De volgende dagen worden er opnieuw tropische temperaturen voorspeld, zelfs tot 36 graden. Een dergelijke hitte kan op korte tijd al slachtoffers maken. In een auto die in de zon staat kan de temperatuur bijvoorbeeld zeer snel oplopen. Maar zelfs als de auto in de schaduw staat en de ramen enigszins geopend zijn, wordt het binnen al gauw ondraaglijk warm en benauwd.

Bedenk ook dat de zon draait: een auto in de schaduw geparkeerd kan kort daarna in de volle zon staan! Het is daarom heel belangrijk om geen kinderen of huisdieren achter te laten in de auto. Zelfs als je jouw kind 'slechts vijftien minuten' achterlaat in een auto in de zon, kan het al te laat zijn. Vanaf een lichaamstemperatuur van 40°C kunnen vitale functies uitvallen. Vanaf 42 graden kan het fataal aflopen.

Wat te doen?

Indien u met warm weer een auto aantreft waarin een kind (of huisdier) duidelijk voor langere tijd is achtergelaten, kom dan in actie. Probeer de eigenaar van het voertuig op te sporen of grijp zelf in als de situatie kritiek blijkt te zijn. Bel de hulpdiensten en sla desnoods zelf een ruitje stuk om het kind of het dier te kunnen bevrijden.

Heb je tijdens je vakantie in Spanje dringend een ambulance nodig of maak je in Thailand iets mee waar direct de politie aan te pas moet komen?

Geen nood, met één druk op de knop van je smartphone heb je de nooddiensten in het betreffende land aan de lijn. Er is geen internetverbinding vereist voor het gebruik van deze app.

Download de app hier.