Contact Info

M. van Bourgondiëlaan 9
8820 Torhout
T: 050 23 18 00
F: 050 23 18 29

Meer ...

Om 6u deze morgen liep de allereerste flitsmarathon af. Overal in Vlaanderen werden er de afgelopen 24 uren snelheidscontroles gehouden met het oog op een veiliger verkeer. Zo ook in de PZ Kouter.

In totaal werden in onze zone 861 voertuigen gecontroleerd. Ondanks de vele aankondigingen werden toch nog 98 bestuurders geverbaliseerd wegens te snel rijden. Dit komt overeen met 11.3% van alle gecontroleerde voertuigen!

48 bestuurders werden onmiddelijk geconfronteerd met hun inbreuk en werden onderworpen aan een alcoholtest. Daaruit blijkt dat niemand te veel gedronken had. Dit is een positieve noot!

Daarnaast werden 2 onmiddellijke inningen opgesteld voor gordeldracht, 1 PVW* voor inbreuk verzekering, 1 PVW voor inbreuk technische eisen en 1 PVW voor inschrijving voertuig.

Twee buitenlanders dienden onmiddellijk te betalen voor hun snelheidsinbreuk.

De controles gisteren werden uitgevoerd op de 2 voornaamste verkeersassen binnen onze zone, nl de N33 (Ichtegem) en de N367 (Jabbeke). Ook in de Aartrijkestraat (Torhout) was een controle voorzien.

ifmjabbeke

* Proces-Verbaal van Waarschuwing

Ongeveer de helft van de West-Vlaamse politiezones neemt niet deel aan de flitsmarathon. Maar waarom de PZ Kouter dan wél?

flitsmarathondeelnemers

Al jaren zetten wij hoog in op verkeersveiligheid. Uit de statistieken leiden wij af dat wij vorig jaar per dag 2 verkeersongevallen met stoffelijke schade én 1 verkeersongeval met lichamelijk letsel hadden (gemiddeld). Daarnaast zien wij ook in diezelfde cijfers dat wij gemiddeld om de 2 maanden met een verkeersongeval met dodelijke afloop geconfronteerd werden. Dit zijn hoge cijfers. En snelheid is en blijft één van de belangrijke factoren bij vele verkeersongevallen.

Wij doen mee aan deze actie omdat het eigenlijk een verderzetting is van hetgeen wij maandelijks doen qua verkeersveiligheid. Iedere maand worden dergelijke controles door onze ploegen uitgevoerd. Via deze grootschalige actie kunnen we nogmaals de problematiek van (overdreven) snelheid in het verkeer aankaarten.

Je kon er de voorbij dagen niet naast lezen of kijken. Vandaag worden in gans Vlaanderen snelheidscontroles uitgevoerd in teken van de 'flitsmarathon'. Ook wij nemen actief deel aan deze actie. Inwoners van onze 5 gemeenten konden ons via ikflitsmee.be laten weten waar zij het nuttig vonden om controles uit te voeren. Wat opmerkelijk is, is dat veel van deze locaties al reeds door ons gekend zijn én waar op regelmatige basis - na verkeersanalyse - controles worden uitgevoerd.

ikflitsmee

Onze ploegen stellen zich vandaag op 3 verschillende locaties op. Naast snelheid wordt er ook gecontroleerd op alcohol- en gsmgebruik in het verkeer.

Een wederkerend probleem, zo stellen wij vast.

Valse werknemers bellen in naam van Microsoft willekeurig mensen op met de vraag bepaalde handelingen te verrichten op hun pc. En dit met de bedoeling om hen op te lichten. Deze personen bellen meerdere malen en worden steeds agressiever en dreigender in hun taalgebruik. Ga hier nooit op in. De ombudsdienst voor Telecommunicatie raadt aan om onze diensten hiervan op de hoogte te brengen wanneer u dergelijke telefoontjes krijgt.

Bericht aan alle handelaars.

Gisteren boden zich in een Torhoutse boetiek een koppel aan van om en bij de 40 jaar. De dame had blond haar. De man droeg een zwarte jas van het merk Boss. Kort hierna kwam een derde (oudere) man binnen. Het koppel trachte de verkoopster met een list in de etalage te krijgen, wat niet lukte. Toen er andere klanten binnen kwamen, verlieten deze 3 personen samen de zaak.

Bedoeling was waarschijnlijk om de verkoopster af te leiden, waarna de derde persoon geld of persoonlijke bezittingen kon stelen. Wees aandachtig wanneer dergelijke situaties zich voordoen!