Contact Info

M. van Bourgondiëlaan 9
8820 Torhout
T: 050 23 18 00
F: 050 23 18 29

Meer ...

Op 11 december ging onze dienst diefstalpreventie op pad om de voordeuren van willekeurig gekozen woningen te controleren op inbraakveiligheid. Naar gelang het resultaat ontvingen de bewoners een rode (negatief advies) of groene (positief advies) kaart in zijn/ haar brievenbus.

Op deze kaarten staan tevens ook de contactgegevens van onze dienst DPA zodat de inwoner een persoonlijk advies kan aanvragen. Helaas werd tijdens deze nationale campagne toch één woninginbraak geconstateerd in Torhout.

Tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag werd er in de ganse provincie een verkeersveilige nacht gehouden. Ook de lokale politie Kouter hield verkeers- en alcoholcontroles. Gedurende deze actie kregen wij de hulp van de douane.

In totaal werden 53 bestuurders grondig gecontroleerd en onderworpen aan een alcoholtest. Twee bestuurders legden een positieve test af.

Eén bestuurder - die in bezit van drugs was - legde een positieve drugstest af.

Tijdens de verkeersveilige nacht werd ook een bromfiets in beslag genomen. Het voertuig bleek niet verzekerd te zijn.

De lokale politie Kouter zal op het grondgebied van de gemeente Jabbeke vanaf midden januari 2015 tot eind juni 2015 wekelijks snelheidscontroles uitvoeren op de N367- Gistelsteenweg. Dit initiatief kadert binnen het zonaal veiligheidsplan 2013-2017 Kouter.

Vanaf vrijdag 28 november tot en met 26 januari loopt de nationale winter - BOB - campagne. Niettegenstaand alcohol - en verkeerscontroles (bijna) dagelijke kost zijn in de PZ Kouter, nemen ook wij deze wintercampagne zeer serieus.

In het eerste weekend (29/30 november) hebben we in totaal 52 voertuigen gecontroleerd.

49 personen legden een negatieve ademtest af.
1 persoon werd 'alert' bevonden. Zijn rijbewijs werd 3u ingehouden.
2 personen lieten een positieve ademtest noteren. Eén bestuurder moest zijn rijbewijs voor 6u afgeven. Bij de tweede bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken.

Meer informatie over de huidige bob-campagne vind je op ikbob.be

De lokale politie Kouter heeft op volgende dagen bemande snelheidscontroles gepland in december:

  • woensdag 3 december
  • donderdag 11 december

    Let wel, ook niet geplande snelheidscontroles blijven mogelijk!
  • Vorige123Volgende