Tot op 1 december 2016 werden er in de politiezone Kouter reeds 982 fietsers gecontroleerd inzake de actie 'veilig fietsen'. Dertig procent van deze fietsers werden niet in orde bevonden.

Op 28 november hield de lokale politie Kouter een actie gericht tegen alcohol in het verkeer. Op verschillende tijdstippen van de dag werden er verkeersdispositieven opgezet in de vijf steden en gemeenten van onze zone. Tijdens dit initiatief werden 102 bestuurders onderworpen aan een ademtest. Geen enkel van deze bestuurders legde een positieve test af. Eén bestuurder legde een positieve speekseltest af.

In de nacht van 25 op 26 november werd met de verkeersveilige nacht het startschot gegeven voor de winterse BOBcampagne. Bij controles op ons grondgebied resulteerde dit in 3 onmiddellijke intrekkingen van rijbewijzen. Voor meer cijfers over onze actie, klik hier.

Om de drie dagen sterft er in ons land iemand aan de gevolgen van intrafamiliaal geweld of partnergeweld. Dat zegt de Beweging tegen Geweld van de vzw Zijn. Samen met de Vlaamse overheid lanceert de vzw daarom een confranterende campagne. Onder de noemer #kijknietweg wordt een filmpje verspreid dat mensen moet aansporen om het taboe rond partnergeweld te doorbreken.

Bij de lokale politie Kouter beschikken wij over de dienst Jeugd en Gezin dewelke dagelijks geconfronteerd wordt met deze problematiek.

Tijdens de campagne, die liep van 23 april 2016 tot en met 1 november 2016, werden er binnen onze zone drie ongevallen met stoffelijke schade en zeventien ongevallen met lichamelijke letsels tot gevolg vastgesteld met motorrijders. Helaas viel er hierbij één dodelijk slachtoffer.

In deze editie werden er twintig onmiddellijke inningen opgesteld voor het niet in orde zijn met de veiligheidskledij. Vorige campagne waren er dit dertien.

Vorige123456Volgende