In de week van 18 juni tot en met 24 juni worden er snelheidscontroles gepland op volgende locaties :

- Woe 20 juni - Revinzestraat Torhout

- Do 21 juni - Zeeweg Jabbeke

Daarnaast worden er facultatieve controles gehouden op andere locaties !

De Elfstedenronde passeert zondag 17 juni door onze zone.
Ze komen de zone binnen langs Ichtegem, vervolgens Oudenburg en verlaten ons grondgebied terug via Jabbeke.
Deze passage is voorzien tussen 14.15 en 15.15 uur.

 

Op donderdag 14 juni 2018 tussen 16 en 18u45 organiseert de wielerclub De Mosquito’s hun jaarlijkse wielerwedstrijd in en om het centrum van Oudenburg. Het parcours is identiek aan alle voorgaande edities. Je mag met de wielerwedstrijd meerijden tussen de groene en rode vlag. Hou vooral in de spits rekening met wat oponthoud. Er is een omleiding voorzien voor het verkeer komende vanuit de omleiding van de Westkerksestraat.

De Franse regering beperkt de maximumsnelheid op de gewestwegen van 90 tot 80 kilometer per uur. De nieuwe regel gaat van kracht op 1 JULI 2018.
Het gaat om wegen in twee richtingen zonder fysieke rijbaanscheiding zoals vangrails. De regering wil met de snelheidsbeperking het aantal verkeersslachtoffers verminderen.
Belgen die zich met de wagen in Frankrijk verplaatsen zijn bij deze gewaarschuwd.

In juni start de jaarlijkse zomer BOB-campagne.
Ondanks de vele inspanningen en het nog steeds groeiende bewustzijn bij de bestuurders, blijft het rijden onder invloed een van de belangrijkste oorzaken van verkeersongevallen. Niet alleen tijdens de weekends en de nacht rijden een groot aantal bestuurders onder invloed van alcohol. De zomerperiode is de periode bij uitstek voor tuinfeestjes en BBQ. In combinatie met het warmere weer durft men dan al ee...ns dieper in het glas te kijken.
De nieuwe BOB-zomercampagne zet in op veilig naar huis rijden na WK-evenementen en festivals.
“Elke zomer zit vol evenementen en festivals waar gedronken wordt. Dit jaar komt daar de extra factor bij van het WK-voetbal met grote schermen op verschillende plaatsen in het land"
Let erop dat je een BOB hebt die jou veilig naar huis kan brengen.