Contact Info

M. van Bourgondiëlaan 9
8820 Torhout
T: 050 23 18 00
F: 050 23 18 29

Meer ...

dsc00770

Vandaag - donderdag 18 september - gaf een inspecteur van de lokale politie Kouter een introductieles 'verkeerscoaches' aan 67 enthousiaste leerlingen van het 7de jaar Integrale Veiligheid uit het Sint-Vincentiusinstituut uit Torhout. Deze cursus wordt naar jaarlijkse gewoonte gegeven met het oog op het gelijknamige project.

Het project 'Verkeerscoaches' is een samenwerking tussen het Sint-Vincentiusinstituut en de lokale politie Kouter. Deze samenwerking bestaat er in om de leerlingen mee te betrekken bij het creëren van een verkeersveilige buurt in en rond de scholen. Na de introductieles gaan de gemotiveerde 7de jaars de eerste weken samen op pad met (hoofd)inspecteurs van de LP Kouter. Na verloop van tijd voeren ze diezelfde taken uit zonder begeleiding.

Deze opleiding kadert in de verkeersveiligheid in en rond de scholen, hetgeen voor de lokale politie Kouter al sinds jaar en dag een prioriteit is.

strapdag2014
 
De wijkpolitie Ichtegem overhandigt samen met het gemeentebestuur aan alle directies van de Ichtegemse scholen het promomateriaal voor de Strapdag.
 
In het kader van het octopusproject van de gemeente zullen dit jaar de schoolroutekaarten opnieuw verdeeld worden onder de leerlingen van het 5e en 6e leerjaar. De routes die in 2012 werden uitgetekend zullen dit schooljaar volledig bewegwijzerd worden zodat meer kinderen zich langs een veilige route zelfstandig naar school kunnen begeven.
Ook de wijkpolitie Ichtegem plant acties tijdens de Strapdag op vrijdag 19 september. Zij zullen een “dikke duim” geven aan de kinderen die te voet of met de fiets naar school komen. Volgens commissaris Jonckheere is het belangrijk om iedereen aan te moedigen om zoveel mogelijk met de fiets of te voet te komen. “Wij hebben vastgesteld dat er op een schooldag een kleine 500 wagens op weg zijn om kinderen naar school te brengen. Hoe meer ouders hun kinderen met de fiets of te voet naar school brengen, hoe veiliger de schoolomgevingen worden,” vult hij aan.
Voor meer informatie, kijk snel op www.octopusplan.be.

Op 25 oktober 2014 tussen 10 en 16 u organiseert de wijkpolitie Jabbeke, in samenwerking met de gemeente Jabbeke, een spinningmarathon t.v.v. het OOOC De Zandberg. Deze spinningsessie gaat door in het vrijetijdscentrum Jabbeke, Vlamingveld 40.

Indien je meer wil weten over deze actie of als je jou graag wil inschrijven, klik dan volgende link aan.

Op woensdag 1 oktober start - traditiegetrouw - de provenciale verkeersveiligheidscampagne 'veilig fietsen'. Dit gebeurt, net als vorig jaar, onder de slogan 'Veilig fietsen met een veilige fiets'. Het doel van deze campagne is dat elke schoolgaande fietser beschikt over een reglementaire en veilige fiets.

Deze campagne is een samenwerking tussen de West-Vlaamse scholen, de lokale overheden en politiediensten, de dienst Mobiliteit van de provincie West-Vlaanderen en de diensten van de gouverneur van West-Vlaanderen.

Meer informatie kun je verkrijgen op www.west-vlaanderen.be/veiligfietsen.

dsc00219

archiefbeeld lokale politie Kouter

Jabbeke - Iedereen heeft al wel eens gehoord van een robotfoto. De meesten hebben er zelfs ooit al een eens gezien op televisie. Maar hoe komt een robotfoto tot stand en wanneer worden ze gemaakt? Waarvoor worden ze gebruikt, wie steekt er achter en wat doen ze precies?

Al deze vragen krijgen een antwoord op vrijdag 3 oktober. Voor slechts 2 euro kun je dan een blik werpen in de wereld van de opsporing en de robotfoto in het bijzonder. De informatie-avond vindt plaats in het vrijetijdscentrum van Jabbeke en vangt aan om 19u30.

Inschrijven kan tot 1 oktober bij de lokale politie Kouter, C.Permekelaan 22a in Jabbeke. Of op het nummer 050/81 01 00.

Klik hier om de flyer te bekijken.

Vorige123Volgende