Contact Info

M. van Bourgondiëlaan 9
8820 Torhout
T: 050 23 18 00
F: 050 23 18 29

Meer ...

Op maandag 17 november legden INP Liesbeth Deseins en INP Lisa Berteloot  hun eed af op het politiecollege als medewerker van de lokale politie Kouter. Beide inspecteurs versterken het contactteam van Gistel. Wij wensen onze nieuwe collega's veel succes toe!

dsc00878dsc00880

Signaalgevers – er zouden er zo'n 7.000 zijn in ons land – zijn een belangrijke schakel bij het in goede banen leiden van wieler- en andere sportwedstrijden. Zonder deze vrijwilligers zouden de verschillende sportdisciplines, waaronder de wielersport, wellicht geen toekomstperspectieven meer hebben.

Echter in de huidige complexe maatschappij is het niet meer zo eenvoudig om dergelijke belangrijke taak op zich te nemen. De regels van de wegcode zijn niet altijd duidelijk, het optreden van een signaalgever door een weggebruiker wordt niet altijd begrepen wat leidt tot misverstanden en soms tot (al dan niet) verbale agressie. Ook over eventuele vergoedingen blijven er vele vragen/onduidelijkheden.

Om het een en andere te kaderen nam de provinciegouverneur Carl Decaluwé, in overleg met de Bestendige Deputatie van de provincie West-Vlaanderen en de Wielerbond Vlaanderen, de beslissing om over te gaan tot het aanbieden van een opleiding ‘signaalgever’. Deze opleiding wordt op een luchtige en aangename manier gegeven door lesgevers van de West-Vlaamse politieschool.

Waar, wanneer en hoe u zich kan inschrijven vindt u allemaal overzichtelijk terug in de uitnodiging. Voor deze te openen dient u hier even te klikken.

Het BIN Gistel ontving op donderdagavond 13 november de ere-vredrechter Jan Nolf in het ontmoetingscentrum te Zevekote. Hij lichtte tijdens zijn voordracht zijn visie toe in welke richting Justitie volgens hem dient te evolueren.

De zaal zat afgeladen vol. Met andere woorden opnieuw een succes en een opsteker voor de coördinatoren van het BIN Gistel.

jan nolf

Hier vind je meer informatie terug over onze BIN-netwerken.

Vanaf 15 november starten wij met de jaarlijkse actie 'veilig fietsen'. Dit houdt in dat wij vanaf zaterdag op regelmatige basis controles gaan uitvoeren, gericht op een goed fietsgebruik in het verkeer.

Indien je graag jouw fietskennis - of dat van jouw (klein)kind - nog even wilt bijwerken of testen, kan je altijd terecht op deze leuke site.

Klik hieronder voor de inzage in de beslissingen,
genomen op de politieraad van woensdag 12 november 2014.

Beslissing politieraad

Vorige123Volgende