Zoals in de media aangekondigd was er gisteren opnieuw een grootscheepse flitsmarathon voorzien. De bijdrage tot deze actie vanuit de lokale politie Kouter was de actie speed, een initiatief dat we nu al enkele maanden voeren.

In totaal werden 511 voertuigen gecontroleerd. Daarvan begingen er 54 een overtreding (10 zware en 44 lichte). Er werden 23 voertuigen effectief gecontroleerd wat resulteerde in 23 negatieve ademtests.

In de nacht van 18 op 19 april werd door de lokale politie Kouter een verkeersactie gehouden. Zowel in Jabbeke (Gistelsteenweg) als in Torhout (Noordlaan/Bruggestraat) waren er controledispositieven.

De resultaten zijn verontrustend…

  •      In Jabbeke werden in totaal 41 voertuigen gecontroleerd. 3 bestuurders legden een positieve ademtest af (6 uur inhouding RB) en 1 bestuurder legde een ademtest ‘alert’ af (3 uur inhouding RB). 1 voertuig dat niet verzekerd was, werd getakeld en er werd ook nog 1 PVW voor het niet kunnen vertonen van een verzekeringsbewijs opgesteld.
     
  •     In Torhout werden 22 voertuigen gecontroleerd. 4 bestuurders legden een positieve ademtest af (waarvan 3 een inhouding van het RB voor 6 uur kregen en 1 een onmiddellijke intrekking voor 15 dagen) en 2 bestuurders legden een ademtest ‘alert’ af (3 uur inhouding RB). Er werd 1 PV rijbewijs opgesteld en 1 PV keuring en verzekering.

In totaal werden dus 63 voertuigen gecontroleerd. Maar liefst 10 bestuurders waren onder invloed van alcohol! Een resultaat waar je toch even moet bij stilstaan!

In Torhout werden gisteren twee mannen opgemerkt die bij het zien van een ploeg van de lokale politie Kouter zich verdacht gingen gedragen. Het tweetal parkeerde hun voertuig op een oprit van een woning, verlieten de wagen en begaven zich via een wandelweg naar een achterliggende woonwijk. Daar werden ze aangetroffen door onze ploeg en meegenomen naar het bureel voor verdere afhandeling.

Vanmorgen werd door een ploeg van de lokale politie Kouter een bromfiets uit het verkeer genomen die geseind staat als gestolen. Bovendien bleek de bromfiets ook 'opgefokt'. Het voertuig werd in beslag genomen.

"Een goede verstandhouding met de inwoners is heel belangrijk. Ons team doet zijn uiterste best maar het kan natuurlijk altijd beter. Daarom willen we aan de hand van een vragenlijst te weten komen in hoeverre onze dienst bekend is bij de inwoners van Jabbeke en welke kijk ze hebben op hun wijkpolitie." aldus hoofdinspecteur Noël Van Daele.

(Brugsch Handelsblad)

De vragenlijst is niet alleen interessant voor de politie zelf. Wie hem invult leert sowieso de lokale politie beter kennen.

De enquête invullen kan via deze link.

Vorige123456Volgende