Neemt u op regelmatige basis de Aartrijksesteenweg te Jabbeke? Denk er dan aan om uw snelheid aan te passen en op te letten voor overstekend wild. Gisteren werd er opnieuw een ongeval tussen een personenvoertuig en een everzwijn vastgesteld. Het dier overleefde de aanrijding niet.

Naar aanleiding van de recente gebeurtenissen en de actuele bedreigingen tegenover politiemensen en politiegebouwen, heeft de federale overheid beslist het dreigingsniveau op te trekken naar niveau 3.

De lokale politie Kouter heeft hierop beslist alle contactfiches van haar medewerkers tijdelijk van onze website te halen. Deze maatregel wordt genomen ter bescherming van onze mensen.

Wij danken u voor uw begrip.

Na de recente meldingen over malafide e-mails die zogezegd van politie komen met een oproep om een boete te betalen, komen er ook steeds meer berichten binnen over dergelijke mails van bedrijven zoals Proximus, Telenet en Mobistar. In deze mails wordt meestal beweerd dat een automatische domiciliëring om een rekening te betalen, niet gelukt is.

Men meldt dat, indien u geen extra kosten wenst te betalen, u binnen de drie dagen moet betalen. Dit kan door op een link te klikken in de mail, die u meteen loodst naar een online betaalsite. Zo krijgen ze toegang tot uw betalingsgegevens. De boodschap is hier dezelfde. Klik zeker niet op de link, doe geen betaling en verwijder de mail.

Op 5 januari werd om 14.00 uur de deur van de dispatching van de politiezone Kouter in de Maria Van Bourgondiëlaan te Torhout definitief gesloten. Er werd immers beslist om over te stappen naar CIDA Brugge, het vroegere CIC. Daar waar de lokale politie Kouter sedert de opstart van de zone beroep kon doen op een eigen dispatching, worden de politieploegen Kouter voortaan gedispatcht door het CIDA Brugge.
 
Dit zal voor iedereen ongetwijfeld heel wat aanpassingen met zich meebrengen, ook voor de inwoners van de politiezone Kouter. Het bekende telefoonnummer van de lokale dispatching (050/23.18.00) kan vanaf nu NIET meer gebruikt worden voor oproepen. Voor dringende zaken adviseren wij de inwoners om het nummer 101 te bellen. Voor niet dringende zaken kan je, tijdens de kantooruren, terecht bij de wijkpolitie van jouw gemeente/stad.
 
Wij blijven ons verder inzetten voor een adequate dienstverlening!
 

Om je als fietser veilig in het verkeer te begeven, beschik je best over een fiets die technisch volledig in orde is. Om die reden hebben wij vanmorgen een fietscontrole uitgevoerd in de Aartrijkestraat te Torhout.

In totaal werden 26 fietsen gecontroleerd. 22 fietsen waren technisch in orde.
4 fietsen schoten op sommige vlakken te kort:

  • 2 x verlichting niet in orde
  • 1 x bel niet in orde
  • 1 x verlichting én bel niet in orde

Wil je zelf eens nagaan of je fiets in orde is?
Klik dan snel op deze link.

Vorige123Volgende