Gisteren werden tijdens verschillende verkeerscontroles binnen onze zone 45 voertuigen gecontroleerd. Alle gecontroleerde bestuurders en voertuigen waren in orde.

Tijdens een losstaande controle legde één bestuurder uit Gistel wel een positieve alcoholtest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken.

De provincie West-Vlaanderen wil het aantal dodehoekongevallen tot een minimum herleiden en werkte daarom opvallende stickers voor vrachtwagens uit. Het project werd vandaag voorgesteld in Brugge. De stickeractie past in een preventiecampagne die al enkele jaren loopt.

Concreet kunnen vrachtwagenchauffeurs en transportfirma's de stickers achteraan op de oplegger van hun vrachtwagen kleven. Op die manier geven ze duidelijk de boodschap aan andere weggebruikers dat ze voldoende afstand moeten houden.

Sms'en achter het stuur. Veel mensen zijn zich nog altijd niet bewust van het risico en het gevaar dat dit met zich meebrengt. De beelden hieronder spreken boekdelen.

Wacht met sms'en voordat het je laatste zijn.

Sedert de opstart van de werken op de N33 is het veel drukker geworden in de Steenstraat en de Schoolstraat, de grensscheiding is tussen Torhout en Ichtegem. Tengevolge van een aantal conflicten in het verkeer beslisten de stad Torhout en de gemeente Ichtegem om éénrichtingsverkeer in beide straten toe te passen.

Schoolstraat: éénrichtingsverkeer vanuit Wijnendale naar de Torhoutbaan.
Steenstraat: éénrichtingsverkeer vanaf de Torhoutbaan richting Wijnendale.

Fietsers kunnen telkens in beide richtingen blijven rijden.

In de afgelopen vier dagen heeft de lokale politie Kouter vier bestuurders betrapt die reden onder invloed van alcohol. Hun rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. Eén van deze bestuurders was ook betrokken bij een aanrijding met een geparkeerd voertuig.

Vorige12345Volgende