Overlijden patrouillehond Faico

Do 03.10.2019 - 12:00

Faico, een van onze patrouillehonden op rust, is enkele dagen geleden overleden. Geboren in 2006, kwam hij onder de vleugels van 1 van onze collega's terecht. Beiden waren onafscheidelijk. In 2009 behaalde hij zijn brevet tot patrouillehond. Faico had van jongs af aan een hele fijne neus en blonk uit in zijn zoekwerk. Zo kreeg hij ook meerdere bijnamen zoals Charlie en Fucco, afhankelijk van zijn gedrag. Na vele en mooie jaren op het terrein werd Faico een verwende huishond tot hij ons kort geleden verliet. Hij zal gemist worden! Met dit bericht willen we hem bedanken voor zijn jarenlange inzet.

Aankondiging wegenwerken vanaf 7 oktober

Wo 02.10.2019 - 10:09

Op maandag 7 oktober starten nieuwe wegenwerken op verschillende plaatsen in Oostende. Neem je voorzorgen en plan je reis.

Zandvoordestraat

Binnenkort start de laatste fase van de werken (in functie van het warmtenet) in de Zandvoordestraat. Er zal een doorsteek gemaakt worden dwars over de Zandvoordestraat, richting Kuipweg. Om deze werken vlot te laten verlopen, is het noodzakelijk dat de brug over de A10 tijdelijk wordt afgesloten.

Om alles vlot en veilig te laten verlopen, wordt een aantal verkeersmaatregelen genomen:

 • De op- en afrit van de A10 in Zandvoorde worden op maandag 7 oktober in de loop van de voormiddag terug opengesteld voor alle verkeer.
 • Op dinsdag 8 oktober wordt in de loop van de voormiddag de brug over de A10 ter hoogte van de Kuipweg afgesloten voor alle verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen wel nog door.

De werkzaamheden zullen ongeveer twee weken duren.

Nieuwpoortsesteenweg - werken aan de nutsleidingen

Op maandag 7 oktober starten er werken aan de nutsleidingen op de Nieuwpoortsesteenweg ter hoogte van het provinciaal domein. Er wordt gestart op de rotonde (grens Middelkerke) tot aan huisnummer 620.

Ter hoogte van de werkzone wordt beurtelings verkeer ingericht d.m.v. verkeerslichten. De lichten schuiven ook telkens mee met de werkzone. Het einde van de werken is voorzien half december.

Nieuwpoortsesteenweg - modernisering en beveiliging kruispunt

Van maandag 7 oktober 2019 tot midden november, zal men werken aan de modernisering en beveiliging van het kruispunt voor de zwakke weggebruiker t.h.v. de Northlaan. Er worden ook nieuwe verkeerslichten geplaatst en fietspaden aangelegd in de Nieuwpoortsesteenweg tussen de Roemeniëstraat en de Elisabethlaan.

Concreet:

 • Geen doorgang tussen de Roemeniëstraat en de Elisabethlaan
 • Lokaal verkeer wordt omgeleid via de Northlaan - Troonstraat - Acacialaan en omgekeerd
 • Fietsers worden plaatselijk omgeleid via de Leopold Van Tyghemlaan en de Vredestraat
 • Het busverkeer volgt de route Northlaan - Troonstraat - Acacialaan (en omgekeerd)

De vuurtorendokbrug

Op maandag 7 oktober wordt de vuurtorendokbrug aan het einde van de Hendrik Baelskaai afgesloten en dit tot en met 31 december. Men voorziet schilderwerken en een vernieuwing van het wegdek.

Omleiding?

 • Aangeduid via de Ankerstraat - Fortstraat - Vuurtorenweg - Vuurtorendok-West
 • Tijdelijke markeringen en verkeersborden in de Vuurtorenweg en Vuurtorendok-West

Opgelet: door de werken in het kader van de verbreding van de havengeul is er veel werfverkeer op de voorziene omleidingsweg

Jozef II-straat

Vanaf maandag 7 oktober tot en met 30 november, is de Jozef II-straat afgesloten tussen de Kapellestraat en de Sint-Pieterssstraat wegens heraanleg. Er is geen doorgang mogelijk.

Grintweg

Vanaf 14 oktober tot half maart 2020 wordt een nieuw tweerichtingsfietspad aangelegd tussen de Gistelsesteenweg en de Karperstraat

 • Ter hoogte van de werkzone: beurtelings verkeer d.m.v. verkeerslichten - opschuivende werf
 • Fietsers worden omgeleid via Karperstraat omwille van hun veiligheid

Vanaf half maart tot half mei: aanleg rijbaan tussen Gistelsesteenweg en spoorbrug Groene 62

 • Werfzone afgesloten voor autoverkeer
 • Fietsers via nieuw fietspad

van half mei tot half juli 2020: aanleg rijbaan tussen spoorbrug Groene 62 en Karperstraat

 • Werfzone afgesloten voor autoverkeer
 • Fietsers via nieuw fietspad

Bedankt aan onze vrijwilligers

Di 24.09.2019 - 12:32

Een welgemeende en dikke merci aan elk van onze vrijwilligers voor hun dagelijkse inzet in ons korps. Of het nu de postbedeling betreft of het verzorgen van onze kantine, onze vrijwilligers doen het met volle overgave. Deze ochtend bedankten we hen met een lekker ontbijt en een 'presentje'.