Fiets gestolen

HELP! Mijn fiets werd gestolen, wat nu?

De gemeenschapswachten en politie werkten enkele initiatieven uit waar je als slachtoffer gebruik van kunt maken. Om van zoveel mogelijk initiatieven gebruik te maken is aangifte doen noodzakelijk. Je ontvangt ook een attest dat je later kan gebruiken om jouw fiets terug te krijgen.

Wil je na fietsdiefstal niet onmiddellijk een nieuwe fiets kopen? Ga dan langs bij de gemeenschapswachten in het stadhuis. Indien je aangifte hebt gedaan en de gestolen fiets werd gemarkeerd, dan kun je gedurende 6 weken GRATIS gebruik maken van een stadsfiets.

Fietsen die de gemeenschapswachten of politie terugvinden worden in een online databank geregistreerd (www.gevondenfietsen.be) Herken je jouw fiets op één van de foto's? Neem dan contact op met de gemeenschapswachten. Om de fiets terug te krijgen breng je een attest van aangifte of aankoopbewijs mee.

TIP: Schakel de ALERT-functie in en ontvang een email telkens er een fiets werd toegevoegd die aan jouw beschrijving voldoet.

Alle fietsen die werden teruggevonden in Oostende worden ook op een Facebookpagina gepost (www.facebook.com/FietsGevondenOostende). Indien je jouw fiets herkent kun je contact opnemen met de gemeenschapswachten. Ook hier moet je kunnen bewijzen dat het om jouw fiets gaat.

Tot slot kun je ook een vergoeding krijgen voor de fietsdiefstal indien je over een fietsverzekering/fietsomnium beschikt. Voor meer informatie hierover kun je bij jouw verzekeraar terecht.