Fiets gestolen

Vr 23.02.2018 - 10:23

HELP! Mijn fiets werd gestolen, wat nu?

De gemeenschapswachten en politie werkten enkele initiatieven uit waar je als slachtoffer gebruik van kunt maken. Om van zoveel mogelijk initiatieven gebruik te maken is aangifte doen noodzakelijk. Je ontvangt ook een attest dat je later kan gebruiken om jouw fiets terug te krijgen.

Wil je na fietsdiefstal niet onmiddellijk een nieuwe fiets kopen? Ga dan langs bij de gemeenschapswachten in het stadhuis. Indien je aangifte hebt gedaan en de gestolen fiets werd gemarkeerd, dan kun je gedurende 6 weken GRATIS gebruik maken van een stadsfiets.

Fietsen die de gemeenschapswachten of politie terugvinden worden in een online databank geregistreerd (www.gevondenfietsen.be) Herken je jouw fiets op één van de foto's? Neem dan contact op met de gemeenschapswachten. Om de fiets terug te krijgen breng je een attest van aangifte of aankoopbewijs mee.

TIP: Schakel de ALERT-functie in en ontvang een email telkens er een fiets werd toegevoegd die aan jouw beschrijving voldoet.

Alle fietsen die werden teruggevonden in Oostende worden ook op een Facebookpagina gepost (www.facebook.com/FietsGevondenOostende). Indien je jouw fiets herkent kun je contact opnemen met de gemeenschapswachten. Ook hier moet je kunnen bewijzen dat het om jouw fiets gaat.

Tot slot kun je ook een vergoeding krijgen voor de fietsdiefstal indien je over een fietsverzekering/fietsomnium beschikt. Voor meer informatie hierover kun je bij jouw verzekeraar terecht.

Actie Shop 10

Do 25.01.2018 - 13:11

Op 23.01.2018 ging voor de 10de keer de actie SHOP door, waarbij de politie samen met diverse inspectiediensten handelszaken controleerde.

Zowel horecazaken, voedingswinkels als massagesalons kwamen aan de beurt.

Van de 15 gecontroleerde instellingen waren er 12 niet in orde met de wetgeving.

Er zijn processen-verbaal opgesteld en administratieve boetes opgelegd voor de volgende overtredingen:

  • Dagontvangsten niet bijgehouden.
  • Sociale bijdragen niet betaald.
  • Geen BTW-bonnen beschikbaar.
  • Geen aansluiting als zelfstandige.
  • Verkopen van voeding zonder toelating.

In de toekomst zullen er nog controles volgen.

Verkeersactie

Di 09.01.2018 - 13:01

Tijdens de nacht van 6 op 7 januari werden 79 bestuurders gecontroleerd in het kader van de BOB-campagne.

76 bestuurders bliezen Safe en 2 werden positief bevonden. 1 bestuurder diende zijn rijbewijs af te geven voor 6 uren, de andere voor 15 dagen. Bovendien werd ook gecontroleerd op het gebruik van drugs. 3 bestuurders legden een positieve speekseltest af. 2 van hen dienden hun rijbewijs af te geven voor 15 dagen. Van één bestuurder werd de bromfiets ingehouden.

Door de inzet van de drughond werden 2 personen in het bezit gevonden van een kleine hoeveelheid drugs.

Los van deze vaststellingen werden nog diverse andere processen-verbaal opgesteld inzake verkeersinbreuken.