Resultaten toezichten mindervaliden week

Do 07.12.2017 - 12:07

In het kader van de week van de minder validen werden door de wijkpolitie, interventiepolitie en de verkeershandhaving, gedurende de ganse week 740 mindervalidenplaatsen gecontroleerd.

24 keer werd een overtreding vastgesteld (=3,2 %). Geen enkele keer werd een effectief misbruik van een kaart vastgesteld (dus geen inhoudingen van de kaart).

Toevallig werden er door de verkeershandhaving tijdens het vaststellen van andere overtredingen in de week voordien 2 mindervalidenkaarten ingehouden wegens misbruik.

  • Niet verlenen van voorrang & drugs in verkeer (verlopen kaart in de wagen)
  • Geschrapte nrplaat,… (gehandicapte niet aanwezig in voertuig)

Deze 2 inhoudingen werden niet opgenomen in onderstaande grafiek.

Controle parkeerplaatsen voor mindervaliden

Vr 24.11.2017 - 9:00

Week van de mindervaliden :

In het kader van de 'Internationale Dag van de Gehandicapten' op 3/12/2017 organiseert de politiezone Oostende van maandag 27/11 tot en met zondag 03/12/2017 een 'mindervaliden week'.
Gedurende deze week zullen verschillende diensten van de politiezone Oostende gecoördineerd extra controles uitoefenen op het parkeren op parkeerplaatsen voorbehouden voor voertuigen gebruikt door personen met een handicap (mindervalidenplaatsen).
Wanneer er op deze plaatsen geparkeerd wordt zonder parkeerkaart voor mensen met een handicap, zal een GAS - boete worden opgesteld.
Bij het vaststellen van misbruik van de kaart of wanneer de geldigheidsduur van de kaart verlopen is, zal de kaart daarenboven onmiddellijk worden ingehouden.

Controle fietsverlichting

Wo 22.11.2017 - 10:57

Fietsers opgelet, zorg dat jouw fiets correcte en goed werkende fietsverlichting heeft.
In deze donkere maanden wordt er volop gecontroleerd.
Zorg dat je gezien wordt!