LIK

Lokaal Informatiekruispunt

Alfons Pieterslaan 39
8400 Oostende

Opdracht:
Informatiegestuurde politiezorg en proactief werken vormen een belangrijk onderdeel van het hedendaagse politiewerk. Binnen dit gedachtengoed speelt het lokaal informatiekruispunt een belangrijke rol.

Het LIK draagt bij tot het stroomlijnen van de operationele informatie. Concreet verzamelt het LIK op dagelijkse basis operationele gegevens. Deze worden waar nodig geanalyseerd en verrijkt. Ten slotte zorgt het LIK dat de bekomen informatie tijdig bij de juiste dienst komt. Dit kan zowel via het operationeel overleg, waar alle operationele diensten vertegenwoordigd zijn, als via de dagelijkse briefing, het operationele intranet of gewoon via rechtstreeks contact aan de betrokken dienst.

Kwaliteitsvolle informatie kan maar bekomen worden als de basisgegevens correct geregistreerd worden. Ook deze kwaliteitscontrole gebeurt binnen het LIK.

Tenslotte valt ook het functioneel beheer onder deze dienst. De medewerkers staan in voor het correct vatten van de processen-verbaal in de algemene nationale gegevensdatabank.

Hoofd van dienst :
Kris Allary, Commissaris