Dringende politiehulp kan ingeroepen worden via het noodnummer 101 of 112. De noodoproep komt terecht bij de centrale meldkamer in Brugge. De afhandeling van noodoproepen gebeurt door de interventie die permanent (24u/24u en 7d/7d) bereikbaar en beschikbaar is, met uitvalsbasis in Ardooie en Tielt.

De interventie van de politiezone Regio Tielt bestaat uit 40 operationele personeelsleden. Er zijn permanent 2 interventieploegen voorzien voor het afhandelen van noodoproepen van het hele grondgebied van de politiezone; zijnde de gemeenten Ardooie, Lichtervelde, Wingene, Pittem, Tielt en Ruiselede.

Tussenkomsten

Bij dringende tussenkomsten zoals zware verkeersongevallen, ernstige familiale moeilijkheden, vechtpartijen, … zal steeds een interventieploeg ter plaatse komen om vaststellingen uit te voeren.

Voor het afhandelen van niet-dringende interventies kan niet alleen een interventieploeg maar eventueel ook een wijkinspecteur, onthaalmedewerker of slachtofferbejegenaar worden ingeschakeld.

Bijkomende opdrachten interventieploegen

De interventieploegen hebben naast het afhandelen van noodoproepen nog een aantal andere opdrachten. Zo dienen zij onder meer bij te dragen aan de uitvoering van het zonaal veiligheidsplan door deel te nemen aan verkeersacties en gerechtelijke acties.

Ook het gericht uitvoeren van preventieve patrouilles, het overbrengen van gevangenen of geplaatste minderjarigen alsook het handhaven van de openbare orde bij evenementen behoren tot de opdracht.

Contactgegevens:

Interventie Ardooie
Stationstraat 162 A
8850 Ardooie
Tel. 051/42 84 20
Fax 051/42 84 29

Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

Interventie Tielt
Grote Hulststraat 6
8700 Tielt
Tel. 051/42 84 10
Fax 051/42 84 19

Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.