De nacht van zondag op maandag gebeurden vier diefstallen: 1 in een tuinhuis en 3 diefstallen uit personenwagens.
De buit betrof een GPS, een fiets, een hogedrukreiniger en een cirkelzaag.
Een alerte inwoner verwittigde de politie.

De daders namen echter de vlucht in de nabij gelegen maïsvelden.  De buit werd ter plaatse achtergelaten, net zoals het voertuig waar de daders zich vermoedelijk mee verplaatsten, gestolen in Frankrijk.
In de loop van maandagvoormiddag werden dan 2 verdachten opgemerkt door opnieuw een alerte inwoner.
Met bijstand van de politiezones Kouter, MIDOW en Het Houtsche en een speurhond konden beiden worden opgepakt. Ze werden voor de onderzoeksrechter te Brugge geleid die hen in voorlopige hechtenis heeft genomen.
Onderzoek is volop bezig naar hun aandeel in de feiten van zondagnacht.

Lees meer →

Op zondag 4 oktober 2015 van 14.30 uur tot na het einde van de wielerwedstrijd is op navolgende wegen, voor iedere bestuurder van motorvoertuigen met meer dan twee wielen en van motorfietsen met zijspan, de daarbij telkens vermelde richting verboden:

 • Op de Statieplaats, vanaf het kruispunt met de Statiestraat tot aan de Weststraat.
 • Op de Statiestraat, van het kruispunt met de Dr. Roelenslaan naar het kruispunt met de Statieplaats.
 • Op de Dr. Roelenslaan, van het kruispunt met de Burg. Callewaertlaan naar het kruispunt met de Statiestraat
 • Op de Burg. Callewaertlaan, van het kruispunt met de Ketelbuiserstraat naar het kruispunt met de Dr. Roelenslaan
 • Op de Ketelbuiserstraat, van het kruispunt met de Kleine Essestraat naar het kruispunt met de Burg. Callewaertlaan.
 • Op de Kleine Essestraat, van het kruispunt met de Kruiseekstraat naar het kruispunt met de Ketelbuiserstraat
 • Op de Kruiseekstraat, van het kruispunt met de Weststraat naar het kruispunt met de Kleine Essestraat.
 • Op de Weststraat, vanaf de Statieplaats naar het kruispunt met de Kruiseekstraat.

Op dezelfde dag en in dezelfde periode is op navolgende wegen, alle verkeer van voertuigen verboden, uitgezonderd wat betreft het plaatselijk verkeer :

 • Op de Kwakkelstraat, van het kruispunt met de Industrielaan naar het kruispunt  met de Weststraat.      

Op dezelfde dag van 13:00 uur tot na het einde van de wielerwedstrijd is het parkeren verboden langs beide zijden van alle wegen onder alinea 1.

Ter gelegenheid van de wielerwedstrijd zijn op zondag 4 oktober 2015 volgende veiligheidsmaatregelen van toepassing:

 • Tussen 12.00 uur en 18.00 uur is het parkeren van alle voertuigen verboden in de Ieperstraat uitgezonderd de voertuigen die voorzien zijn in het kader van de wielerwedstrijd.

 • Tussen 12.30 uur en 18.00 uur is het parkeren van alle voertuigen verboden in de volgende straten: Markt, Ieperstraat, Deken Darraslaan, Egemsteenweg, Hondstraat, Wingensesteenweg, Stokerijstraat, Bruggestraat, Markt.

 • Tussen 14.00 uur en 15.00 uur de Markt volledig verkeersvrij.

 • Tussen 14.00 uur en 17.30 uur is er eenrichtingsverkeer, uitgezonderd fietsers, in volgende straten:. Markt, Ieperstraat, , Egemsteenweg, Hondstraat, Wingensesteenweg, Vrouwenboomstraat, Dosseweg, H. D’Hondtstraat, Schuiferkapellesteenweg, Stokerijstraat, Bruggestraat.

 • Tussen 14.00 uur en 17.30 uur is de doorgang Polenplein – Deken Darraslaan afgesloten voor alle verkeer.

 • Tussen 09.00 uur en 18.00 uur is de toegangsweg parking Ontvangerstraat, begrepen tussen het kruispunt met de Sint-Michielstraat en de parking, afgesloten voor alle voertuigen verkeer.

 

 

 

 

 

 

Op donderdag 1 oktober 2015 zijn volgende veiligheidsmaatregelen van toepassing:

 • Tussen 12.30 uur en het einde van de wielerwedstrijd omstreeks 18.00 uur is het parkeren van alle voertuigen verboden in volgende straten: Deken Darraslaan, Egemsesteenweg, Vijfpachtgoenstraat, Hoogserleistraat, Hondstraat, Wingensesteenweg, Bruggestraat, Ieperstraat, Steenovenstraat, Oude Pittemstraat, Holdestraat.

 • Tussen 13.00 uur en het einde van de wielerwedstrijd omstreeks 18.00 uur wordt er eenrichtingsverkeer, uitgezonderd fietsers, ingevoerd in volgende straten: Egemsesteenweg,Vijfpachtgoenstraat, Hoogserleistraat, Hondstraat, Wingensesteenweg, Bruggestraat, Markt, Ieperstraat, Deken Darraslaan.

 • Tussen 10.00 uur en 20.00 uur is het parkeren verboden in de Mgr Vanhovestraat. Het verkeer van voertuigen is dan ook verboden tussen het kruispunt Oude Pittemstraat en Deken Darraslaan.

 • Tussen 11.30 uur en 14.00 uur is het parkeren van alle voertuigen verboden, uitgezonderd de voertuigen van de organisatoren en de afgevaardigden, in het gedeelte van de Sint Janstraat, begrepen tussen het kruispunt met de Hoogstraat/Markt en het kruispunt Kalverstraat, inclusief de parkeervakken gelegen naast de rijbaan.

 • Tussen 12.00 uur en 20.00 uur is het parkeren van alle voertuigen verboden, uitgezonderd de voertuigen van de organisatoren en de afgevaardigden, in het gedeelte van de Volderstraat, begrepen tussen het kruispunt met de Stedemolenstraat en het huis met huisnr 8 en dit langs de zijde van de panden met pare huisnummers.

 

 

 

 

 

 

 

 

Plaats   Gecontroleerd Overtredingen
Pittem Spoorweglaan 170 57
  Joos de ter Beerstlaan 277 54
  Tieltstraat 280 37
Tielt Meulebeeksesteenweg 220 37
Ruiselede Ringlaan 320 74