Bij cash trapping is de gleuf van de geldautomaat door de criminelen gemanipuleerd met een afdekplaatje waardoor de bankbiljetten worden tegengehouden. De klant wordt misleid doordat het net lijkt alsof de geldautomaat kapot is.

De bankkaart wordt door de terminal terug gegeven, waarbij hoogstens een foutmelding verschijnt op het display van het toestel.

In die optiek gaat de klant ervan uit dat er een technisch probleem was en niets vermoedend verlaat deze het bankkantoor/de geldautomaat. Enige tijd nadien wordt het geld opgehaald door de criminelen.

Verwittig de politie

Indien u in een dergelijke situatie terechtkomt, is het raadzaam om de politie op de hoogte te brengen en te blijven staan aan de terminal in kwestie!

Verlaat de plaats niet want anders is de kans uitermate groot dat het geld achter de klep reeds opgehaald werd nog vooraleer u terug bent aan de bankautomaat.

Ter gelegenheid van de wielerwedstrijd op zondag 08 mei 2016 zijn volgende veiligheidsmaatregelen van kracht:

Parkeren

Vanaf 08 uur tot na het einde van de wedstrijd omstreeks 18.00 uur is het parkeren van alle voertuigen verboden in de Henri D'Hontstraat tussen de huisnummers 24 en 58.

Vanaf 12 uur tot na het einde van de wielerwedstrijd omstreeks 18.00 uur is het parkeren van alle voertuigen verboden in volgende straten: Biermanstraat, Waalbosstraat, Bilkbosstraat, Kapelleweg, Burgemeester A. Guilbertlaan, Hulswallestraat, Dosseweg, Steenakkerstraat, Schuiferskapelsesteenweg, Henri D'hontstraat.

Eénrichtingsverkeer

Vanaf 13.00 uur tot na het einde van de wielerwedstrijd omstreeks 18.00 uur wordt éénrichtingsverkeer voor iedere bestuurder, uitgezonderd voor fietsers, ingevoerd in volgende straten: Biermanstraat, Waalbosstraat, Bilkbosstraat, Kapelleweg, Burgemeester A. Guilbertlaan, Hulswallestraat, Dosseweg, Steenakkerstraat, Schuiferskapelsesteenweg, Henri D'hontstraat.

Ter gelegenheid van de wielerwedstrijd op 8 mei 2016 is er

Vanaf 14.00 uur tot einde wedstrijd: éénrichtingsverkeer op volgend parcours

Tieltstraat, Verbieststraat, Markt, Kauwstraat, Koolskampstraat, Vercouterestraat, Egemsebinnenweg, Egemstraat, Kokerstraat, Schuiferskapellestraat, Landouwestraat en Puttendreef

Vanaf 13.00 uur tot einde wedstrijd parkeerverbod langs beide zijden van de rijbaan:

 • Tieltstraat, vanaf kruispunt Heidenskerkhofstraat tot kruispunt Verbieststraat
 • Puttensdreef
 • Landouwestraat
 • Schuiferskapellestraat
 • Kokerstraat
 • Egemsestraat, vanaf kruispunt Kokerstraat tot kruispunt Egemsebinnenweg
 • Egemsebinnenweg
 • Vercouterestraat
 • Koolskampstraat
 • Kauwstraat
 • Verbieststraat
 • parkeerstroken op de Markt, vanaf kruispunt Verbieststraat tot kruispunt Kauwstraat

De burelen van de politiezone Regio Tielt zijn gesloten op Hemelvaartsdag
5 mei 2016.

Voor dringende politiehulp: bel 101!

Op 6 mei zijn de burelen open volgens de normale openingsuren.

    aantal
gecontrol
voertuigen
aant
overtr
Ardooie Roeselaarsestraat 436 107
  Zwevezeelsestraat 121 36
Wingene Beernemsteenweg 290 36
  Zeswegestraat 124 35