nummerplaat bromfietsMet ingang van 1 oktober 2015 zullen alle aan het verkeer deelnemende bromfietsen en lichte vierwielers voorzien worden van een nummerplaat.  Deze regularisatie zal 1 jaar duren.

Lees meer →

img 5862Politieagenten dienen een speciale opleiding te volgen om te leren omgaan om met AMOK-incidenten. Daarnaast organiseren Politiezone Regio Tielt en Het Houtsche samen jaarlijkse oefensessies voor alle operationele personeelsleden.  Dit jaar zijn deze sessies doorgegaan in een voormalig schoolgebouw in Tielt, en dit in de maanden mei en juni.

Lees meer →

zebrapadZowel de wegcode (artikels 17, 19 en 40) als ons gezond verstand zeggen ons dat wij, automobilisten, in veel situaties voorzichtig moeten zijn in aanwezigheid van kwetsbare weggebruikers en dat wij hen nooit in gevaar mogen brengen. Zeker wanneer voetgangers de rijbaan oversteken op een niet beveiligd zebrapad, met andere woorden wanneer het verkeer er niet geregeld wordt door een bevoegde persoon of door verkeerslichten.

Lees meer →

zakkenrollersWees altijd extra waakzaam als u zich op plaatsen begeeft waar veel mensen samenkomen, zoals in een drukke winkelstraat, het openbaar vervoer, een festival ... Zakkenrollers zijn doorgaans erg goed georganiseerd en bijzonder actief op dergelijke plaatsen. Meestal werken ze in groepjes en het zijn lang niet altijd volwassenen: minderjarigen worden eveneens vaak ingezet en ook zij zijn zeer bedreven in hun "vak".

Lees meer →

vuurtjeVerbranding in open lucht is verboden, maar er zijn enkele uitzonderingen zoals het verbranden van droog onbehandeld hout of vaste fosiele brandstof in een sfeermaker, vuurschaal of barbecue

 

Lees meer →

mia medailles

Na succesvolle deelnames op de World Police and Fire Games 2 en 4 jaar terug in New York en Belfast, afgewisseld met de European Police and Fire Games te Tenerife en België, besloot onze zonesecretaris Mia Gobert opnieuw af te reizen naar de wereldspelen. De wereldspelen worden tweejaarlijks georganiseerd en dit jaar was Fairfax de gaststad, nabij Washington DC. De spelen vonden plaats van 26 juni tot en met 5 juli 2015 en staan bekend als derde grootste internationaal sportevenement ter wereld.

Lees meer →

buurtpolitie gecomprimeerdMooi artikel in KW Ruddervoorde van vrijdag 12 juni 2015.....

Lees meer →