inbraak in voertuig

De laatste tijd richten dieven zich vaak op bestelwagens. Tips om dit ongewenst bezoek tegen te gaan:

Lees meer →

snelheid na kruispuntEen snelheidsbord is geldig tot en met het volgende kruispunt (of tot en met de volgende oprit als het om de oprit van een autosnelweg gaat), of tot elk verkeersbord C43/zonebord, of tot een ander verkeersbord dat een snelheidsbeperking inhoudt. Indien er na dit kruispunt geen nieuw snelheidsbord staat, dan is de basisregel opnieuw van toepassing.

Lees meer →

vals geldU kan op allerlei manieren controleren of een eurobiljet echt is of niet. Veel van die kenmerken van het biljet zijn gewoon met de hand of het blote oog te controleren.

Lees meer →

verkeersveilige weekOp vrijdag 27 februari 2015 werd in de provincies Oost- en West-Vlaanderen voor de 19de keer de kettingbotsing op de E17 ter hoogte van Nazareth herdacht. Lokale politiezones, oa. ook Het Houtsche, organiseerden gedurende zeven dagen bijkomende  verkeersacties.

Lees meer →

chatten voor kinderenDe kinderen en jongeren die nooit chatten met vriendjes of kennissen kan je intussen op één hand tellen. Zoals zovele internettoepassingen is chatten gemakkelijk en snel. Maar er liggen een aantal valkuilen voor wie de risico’s (nog) niet kan inschatten. Hier enkele tips om die te vermijden.

Lees meer →

GSM-gebruik achter het stuur is een inbreuk van de tweede graad volgens de wegcode.

gsm achter het stuur

Mogelijke sancties?

Lees meer →

ongeval auto in de prakIn een vorig artikel hadden we het over de eerste dringende maatregelen die in zo’n geval moeten worden genomen. Nu zoomen we in op de eerste hulp aan de gewonden.

Lees meer →