Contact informatie

Siemenslaan 6
8020 Oostkamp
T: 050 82 08 00
F: 050 25 26 99

Onze directies

dreigingGeachte bezoeker,

Vanwege een verhoogde dreiging tegen politiemensen en politiegebouwen zijn een aantal pagina's op onze website tijdelijk onbereikbaar.

Informatief deelt de politiezone ook mee dat het onthaal in de lokale posten om 17u zal sluiten. 

IN NOOD: BEL 101

senioren op straatVeel oudere mensen voelen zich, terecht of niet, onveilig als ze zich buitenshuis begeven. Ook al zijn ze misschien niet meer zo alert zijn als in hun jeugdjaren, toch kunnen ze nog best instaan voor hun eigen veiligheid. Dat doen ze door hun gedrag aan te passen en een aantal elementaire veiligheidsregels in acht te nemen.

Lees meer →

fietser in het donkerWie zichtbaar is in het verkeer, verlaagt het risico in een ongeval betrokken te worden. Het dragen van fluo-reflecterende kledij en duidelijke fietsverlichting draagt bij tot een duidelijkere zichtbaarheid in het verkeer.

Lees meer →

Indien u een mail zou krijgen over een verkeersinbreuk met dringende vraag tot betaling, wees op uw hoede.  De mail ziet eruit alsof hij van de politie komt en is voorzien van een link naar 3V Payment Group.  Dit is een duidelijk geval van oplichting.  Politiediensten sturen geen mails ter betaling van verkeersovertredingen. Verkeersovertredingen worden nog altijd per post opgestuurd.

Klik niet op de link in de mail, maar verwijder deze. Via 'Lees meer' hieronder kan u een voorbeeld van deze mail consulteren.

Lees meer →

Het politieloket is verhuisd van het Veiligheidsgebouw naar de overkant, naar OostCampus. Voortaan vindt u dus de diensten van gemeente, OCMW en politie onder één dak met als doel u nog beter van dienst te kunnen zijn.

Lees meer →

portefeuillediefstalDe koopjesperiode is aangebroken. Wees altijd extra waakzaam als u zich op plaatsen begeeft waar veel mensen samenkomen, zoals in winkels maar ook in het openbaar vervoer, op een drukke markt, een festival ...

Lees meer →

fietsdiefstalNaast de zogenaamde gelegenheidsdieven, bestaan er tegenwoordig ook bendes die zich gespecialiseerd hebben in het stelen en doorverkopen van fietsen. Op die manier verdwijnen er elk jaar heel wat fietsen. Toch kunnen we met een aantal eenvoudige voorzorgsmaatregelen dit fenomeen een halt toe roepen. We zetten ze hier even voor u op een rijtje.

Lees meer →