openslaande autoportierU hebt het misschien ook al voorgehad…u fietst langs een geparkeerde wagen wanneer de bestuurder of een passagier plots een portier openslaat. Ofwel belandt u op de grond ofwel is uw reactiesnelheid van die aard dat u het portier net kan ontwijken.

Lees meer →

 

koen deblauweOp 1 oktober 2015 ging de provinciale verkeersveiligheidscampagne "Veilig fietsen" van start.  De sensibiliseringsperiode is reeds voorbij. De repressieve fase loopt nog tem 29 februari 2016. Hoofdinspecteur Koen Deblauwe legt uit wat die fase inhoudt.

Lees meer →

 

img 1777Langs waar breken dieven het liefst binnen en hoe kan u uw woning dus het best beveiligen? Rekening houdend met de door inbrekers meest gebruikte modi operandi (forceren met een koevoet, het glas breken of “gaatjesboren” en de varianten daarop), geven we een aantal handige tips om uw nieuwe of bestaande vensters en deuren beter te beveiligen.

Lees meer →

Naar aanleiding van de actie '1 dag niet' kan u via onderstaande link een vraaggesprek (geluidsfragment vrt) met onze diefstalpreventieadviseurs downloaden. De korpschef van PZ Het Houtsche sluit het interview af.

icon 1 dag niet: geluidsfragment diefstalpreventie (3.41 MB)

snelheidscontroleIn de bijlage van dit artikel kunt u de uitgevoerde snelheidscontroles - op straatniveau - voor de maand september 2015 consulteren.

Lees meer →

wapenstok

 

Mag ik een wapenstok of honkbalknuppel in mijn wagen meenemen? Ben ik strafbaar als ik zelf een matrak maak en die thuis heb liggen? ... De wapenwet plaatst wapenstokken, matrakken en knotsen in de categorie van de verboden wapens. Bijgevolg is het verboden ze te vervaardigen, te herstellen, te koop te stellen, reclame ervoor te maken, te verkopen, over te dragen, te vervoeren, op te slaan, voorhanden te hebben of te dragen. 
 

Lees meer →

gsm achter het stuurGSM-gebruik achter het stuur is een inbreuk van de tweede graad volgens de wegcode.

Lees meer →