alarmcentraleU als weggebruiker kan ieder ogenblik betrokken raken in of getuige zijn van een verkeersongeval. Afhankelijk van de omstandigheden zal u de politie of de hulpdiensten moeten verwittigen en kan deze oproep dringend zijn (zwaargewonden, brand ...). Hoe kunt u in zo’n stresssituatie hulp vragen en de juiste inlichtingen aan de hulpdiensten verschaffen opdat deze doeltreffend zouden kunnen optreden?

Lees meer →

rotondeOnlangs nog gebeurde een accident met een motorrijder en een bestelwagen op een rotonde. Omwille van de veiligheid zijn er meer en meer rotondes op onze wegen. Maar voor tweewielers en dan vooral voor fietsers kan rijden op een rotonde echter risico’s met zich meebrengen.

Lees meer →

appartementsgebouwenIn appartementsgebouwen zijn er veelal meerdere ingangen. Bewoners, bezoekers en leveranciers komen en gaan de hele tijd, zonder dat ze elkaar kennen. Om diefstal te voorkomen neemt elke bewoner best een aantal goede gewoontes aan...

Lees meer →

gordeldrachtOp zaterdag 5 april 2014 hield de Verkeerscel van de Politiezone Het Houtsche verkeerstoezicht ter gelegenheid van de doortocht van wielertoeristen voor de Ronde van Vlaanderen....

Lees meer →

vluchtmisdrijfWoensdag 02/04 werd een vrouw aangereden en pleegde de bestuurder vluchtmisdrijf.

Lees meer →

beelden bewakingscameraEen winkelier die al meermaals werd overvallen of bestolen, kan uit frustratie wel eens in de verleiding komen het recht in eigen handen te nemen. Als hij daarenboven de indruk heeft dat de politie weinig of niets doet om de daders te identificeren, zou hij de beelden, die hij heeft opgenomen met een bewakingscamera, wel eens eigenhandig kunnen verspreiden.

Lees meer →

lading autoJe wilt met het hele gezin en veel bagage met de auto op vakantie gaan of je wilt je wagen gebruiken om te verhuizen of... Denk er dan aan dat een zwaar geladen auto een langere remweg heeft, gemakkelijker uit de bocht gaat en trager optrekt. Vergeet ook niet dat een overladen auto zowel voor de bestuurder als voor de andere weggebruikers risico’s inhoudt.

Lees meer →