diefstal middenconsoleZoals gemeld in het vorig artikel, zijn er de afgelopen nachten diverse diefstallen van middenconsoles uit auto’s gepleegd. Tot op 31 augustus 2015 tellen we reeds een 20-tal feiten in het arrondissement Brugge.

Lees meer →

middenconsoleIn de afgelopen nachten zijn er diverse diefstallen van middenconsoles uit auto’s gepleegd.  Vaak gaat het om de merken BMW en Mercedes, soms ook een ander automerk.  Telkens wordt een achterruit van de getroffen wagen stukgeslagen om zich toegang te verschaffen.  In korte tijd slagen de dieven er kennelijk in om een groot deel van de console te ontmantelen. We wijzen de inwoners er op dat het opzetten van de kindersloten op de portieren de daders zou kunnen verhinderen om makkelijk in de wagen zelf te geraken.  Ook vragen we extra aandacht te hebben voor verdachte handelingen.

 

diefstal uit bestelwagenIn de nacht van 23 op 24 augustus '15 werden 3 diefstallen gepleegd in voertuigen. Enkele preventietips...

 

Lees meer →

shouldersurfingShouldersurfing is een list die wordt gebruikt door fraudeurs met de bedoeling achter uw bankcode te komen alvorens de bankkaart te stelen. Op die manier beschikken ze over code en bankkaart en rest er hen nu nog alleen uw rekening leeg te maken. Concreet bestaat deze techniek erin over uw schouder mee te kijken op het ogenblik dat u een bankoperatie aan een terminal in de bank of in een winkel uitvoert, u vervolgens af te leiden om uw kaart te bemachtigen en dan snel te verdwijnen.

Lees meer →

fietsgraveringWekelijks wordt wel een fiets gestolen in Het Houtsche. Roep fietsdieven halt toe en laat uw fiets graveren. Neem daarnaast ook enkele andere voorzorgsmaatregelen.

Lees meer →

diefstal aanhangwagenIn 1 week tijd zijn in Zedelgem 3 aanhangwagens gestolen. Eigenaars van aanhangwagens (voor bagage, motortransport of boten) onderschatten dikwijls het risico op diefstal, of die aanhangwagen nu onder dak staat of niet en al dan niet beveiligd zijn met een antidiefstalslot.

Lees meer →

skateboardRijdt u niet sneller dan stapvoets, dan moet u net zoals een voetganger de voetpaden of de begaanbare verhoogde bermen volgen. Als die er niet zijn, dan mag u de begaanbare gelijkgrondse bermen of de parkeerzones gebruiken. Als ook die er niet zijn, dan mag u op het fietspad rijden, uiteraard zonder er de fietsers en bromfietsers te hinderen.

Rijdt u sneller dan stapvoets, dan moet u de regels volgen die voor fietsers gelden.

Lees meer →