img 1515Vrijdag 24 oktober 2014 van 8u tot rond 13u ging in het Provinciaal Opleidingscentrum voor Veiligheidsdiensten in Zedelgem een amok oefening door.

Lees meer →

inbrekers in op vakantieTijdens deze korter wordende dagen, stijgt het risico op een inbraak. De vrije dagen en de vakantieperiode in oktober/november vormen een extra risicoperiode, doordat sommige bewoners langere tijd afwezig zijn. Bovendien hebben inbrekers de voorkeur om vaker toe te slaan tijdens de donkere maanden.

Lees meer →

diefstal boorddocumentenU bent het slachtoffer geworden van het verlies of de diefstal van boorddocumenten van uw voertuig. Wat staat er u te doen?

Lees meer →

140827 opleiding fietscontrole door verkeerscel aan vrijwilligersBinnen de Politiezone Het Houtsche groeide het idee om inwoners mee(r) te betrekken in het werken aan een veilige(r) woonomgeving. Het Houtsche lanceerde eind vorig jaar een oproep naar mensen die als vrijwilliger bij de politie aan de slag willen. Maar liefst 31 mensen reageerden op deze vraag en daagden op, op een infosessie.

Lees meer →

snelheidscontroleIn de bijlage van dit artikel kunt u de uitgevoerde snelheidscontroles - op straatniveau - voor de maand september 2014 consulteren.

Lees meer →

voorblad politiekrant beernemvoorblad politiekrant oostkampvoorblad politiekrant zedelgem

Beste inwoner van Politiezone Het Houtsche,

Ter gelegenheid van de Verkeershappening van zaterdag 27 september 2014 heeft de politiezone zoals voorgaande jaren een politiekrant verspreid.

Wij hebben echter vernomen dat vele inwoners dit krantje niet ontvangen hebben. Alvast onze excuses.

Hier vindt u de krantjes in digitale vorm. 

Lees meer →

portefeuillediefstalWees altijd extra waakzaam als u zich op plaatsen begeeft waar veel mensen samenkomen, zoals in het openbaar vervoer, op een drukke markt of in een warenhuis, een festival ... Zakkenrollers zijn doorgaans erg goed georganiseerd en bijzonder actief op dergelijke plaatsen. Meestal werken ze in groepjes en het zijn lang niet altijd volwassenen: minderjarigen worden eveneens vaak ingezet en ook zij zijn zeer bedreven in hun “vak”.

Lees meer →