amc potten en pannenHet is opletten geblazen voor verkopers die leuren met zogezegd keukengerief van een duur merk, terwijl het goedkope namaakspullen blijken te zijn.

Lees meer →

inbraak in woningDe laatste weken stijgt het aantal inbraken. De politie zet meer patrouilles in maar ook u als bewoner heeft u een belangrijke rol bij de aanpak van woninginbraken.

Lees meer →

snelheidscontroleIn de bijlage van dit artikel kunt u de uitgevoerde snelheidscontroles - op straatniveau - voor de maand oktober 2014 consulteren.

Lees meer →

1dagniet affiche-inbreker20530brOp 11 december 2014 werkt de Politiezone Het Houtsche alvast mee aan een nationale actiedag tegen woninginbraken, namelijk aan de actie ‘1 dag niet’.

Lees meer →

openslaande autoportierU hebt het misschien ook al voorgehad…u fietst langs een geparkeerde wagen wanneer de bestuurder of een passagier plots een portier openslaat. Ofwel belandt u op de grond ofwel is uw reactiesnelheid van die aard dat u het portier net kan ontwijken. Maar door het uitvoeren van dit manoeuvre raakt u misschien uit evenwicht of rijdt u een andere rijdend voertuig aan (dit kan een andere fietser zijn).

Lees meer →

diefstal aanhangwagenEigenaars van aanhangwagens (voor bagage, motortransport of boten) onderschatten dikwijls het risico op diefstal, of die aanhangwagen nu onder dak staat of niet en al dan niet beveiligd zijn met een antidiefstalslot.

Lees meer →

img 1515Vrijdag 24 oktober 2014 van 8u tot rond 13u ging in het Provinciaal Opleidingscentrum voor Veiligheidsdiensten in Zedelgem een amok oefening door.

Lees meer →