verkeershappening-2014

arrestatieZaterdagavond werd in de regio Gent een gestolen wagen onderschept.  De verdachten probeerden er alsnog de vlucht te nemen, en reden er o.a. in op een Gentse collega.  Uiteindelijk belandde het voertuig in de gracht, en namen de verdachten te voet de vlucht.  Na doorgedreven speurwerk van de Gentse collega’s konden beide verdachten worden gevat. 

Lees meer →

fietscontroleVandaag geeft de verkeerscel van de PZ Het Houtsche een opleiding “fietscontrole” aan 15 vrijwilligers.

Lees meer →

laptopdiefEen laptop, tablet of smartphone is snel gestolen. En zelfs wanneer hij niet gestolen wordt, is hij nog sneller vergeten. Wat dan?

Lees meer →

voetgangerAls kwetsbare weggebruiker heeft de voetganger voordeel van een aantal reglementaire bepalingen die de andere weggebruikers verplichten om hem in specifieke gevallen voorrang te geven en om, in veel gevallen, dubbel voorzichtig te zijn ten einde hem niet in gevaar te brengen.

Lees meer →

gaatjesboorderDeze techniek bestaat erin dat een inbreker aan de buitenzijde van het raam een gaatje boort in het houtwerk ter hoogte van de raamhendel.

 

 

 

 

 

 

 

Lees meer →

kind begeleiden naar schoolKinderen behoren tot de meest kwetsbare weggebruikers. Hun impulsiviteit, hun kleine gestalte en het feit dat ze snel zijn afgeleid, zijn alvast belangrijke risicofactoren ... maar het zijn niet de enige. Ouders en automobilisten moeten er zich ook van bewust zijn dat een kind de gevaren in het verkeer niet op dezelfde manier ervaart als een volwassene.

Lees meer →