oplichterijRegelmatig ontvangen wij zeer aanlokkelijke aanbiedingen (vakantie, wijnen, etc.) waarop moeilijk aan de verleiding kan worden weerstaan... Maar hoe weet men nu of het over een oplichterij gaat of niet? Een gids uitgegeven door het Europees Consumenten Centrum ontmantelt de verschillende vallen en biedt aanbevelingen voor preventie.

Lees meer →

vakantietoezicht2Een ski – of ander tripje gepland tijdens de krokus – of paasvakantie? Vraag de politie een oogje in het zeil te houden bij u thuis. 

Lees meer →

dief betraptIn de avond van 27/01/2016 probeerden inbrekers de voordeur van een woning te forceren. De bewoners hoorden echter lawaai en staken het licht aan in de inkomhal, waarop de verdachten hun biezen pakten.

Wat moet u doen wanneer u ontdekt dat er ingebroken werd, tijdens uw afwezigheid. En wat doet u als u thuis bent?

Lees meer →

arrestatieOp zondag 24/01/2016 werd in de morgen te Zedelgem een geparkeerd voertuig in brand gestoken....

Lees meer →

schapen winter weideMogen dieren in de winter op de weide blijven of zet je ze beter op stal of in een schuur? Het loont de moeite daar eens over na te denken. Al kunnen de meeste runderen, paarden en schapen wel het hele jaar door buiten blijven, hun weerstand tegen extreem lage temperaturen hangt af van verschillende factoren, die zowel eigen kunnen zijn aan het dier als aan de omstandigheden.

Lees meer →

In de bijlage van dit artikelsnelheidscontrole kunt u de uitgevoerde snelheidscontroles - op straatniveau - voor de maand december 2015 consulteren.

Wegens een tijdelijk technisch defect aan het flitsvoertuig zijn er geen resultaten voor de maand december 2015!

Daarnaast kunt u ook de uitgevoerde snelheidscontroles - op straatniveau - bekijken voor het gehele voorbij jaar 2015.

Lees meer →

 

vluchtmisdrijfZowel op 15/01 werd een voetganger aangereden op een parking, waarna de bestuurder gewoon verder rijdt. Maar ook kort daarna, op 18/01 werd een jongen per fiets aangereden, waarna eveneens de bestuurder zonder stoppen verder rijdt. Bent u verplicht om op de plaats van het ongeval te blijven?

Lees meer →