dsc 3378Op het festival Floland te Aartrijke en in de omgeving daarvan werd op zaterdag 16/07/2016 verscherpt toezicht gehouden door de PZ Het Houtsche en de PZ Kouter, vooral gericht op drugbezit.  14 overtredingen werden vastgesteld, waarbij de persoon in kwestie telkens een onmiddellijke minnelijke schikking van 75 of 150 euro betaalde.  Meestal ging het om het bezit van een gebruikershoeveelheid cannabis of cocaïne, één enkele keer werd het bezit van ketamine vastgesteld. 

In de buurt werden 463 bestuurders tevens gecontroleerd op het gebruik van alcohol en drugs, waarbij volgende overtredingen werden vastgesteld:

Lees meer →

vakantietoezichtGa jij er op uit in de ‘grote vakantie’? Vraag vakantietoezicht aan!

Lees meer →

 

snelheidscontroleIn de bijlage van dit artikel kunt u de uitgevoerde snelheidscontroles - op straatniveau - voor de maand mei 2016 consulteren.

Lees meer →

gaatjesboorderIn de nacht van 22 op 23 juni ’16 werd in 3 woningen ingebroken in Oostkamp. Inbrekers hanteerden de techniek van gaatjes boren.

Lees meer →

voorbeeld:

spam politieboetes

 

Lees meer →

 

europese spelen 2016 mia 1Voor de zesde keer al vonden de European Police and Fire Games plaats. Dit jaar mocht het Spaanse Huelva (nabij Sevilla) de organisatie in goede banen leiden van 10 tot en met 19 juni.

Lees meer →

flyer preventie auto

 

Ook in onze politiezone wordt af en toe  ingebroken in voertuigen en gaan dieven an de haal met kostbaar materiaal. Helaas zijn de autobestuurders soms zeer nonchalant en vergeten ze hun voertuig  af te sluiten en/of laten ze waardevolle voorwerpen (handtassen met inhoud, laptops, gsm, fotoapparaten,… ) zichtbaar achter in hun voertuig. De politiezone Het Houtsche wil bestuurders voor deze problematiek sensibiliseren.

Lees meer →