app het houtschePolitiezone Het Houtsche lanceert een applicatie voor alle smartphone gebruikers (iPhone, Android, Windows Phone en BlackBerry), waarop u specifieke informatie kan vinden over uw politiezone

Slechts een tweetal andere politiezones deden het al voor. Het Houtsche is echter de eerste West-Vlaamse politiezone die uitpakt met een eigen applicatie, een softwareprogramma die kan gedownload worden om zo specifieke informatie over de politiezone te bekomen.

Dat de politiezone Het Houtsche mee is met haar tijd, bewees ze al eind juni 2012, door zich een twitter- account (@pzhethoutsche) aan te meten. Daarnaast kunt u sinds 27 november 2012 ook de politionele app van de Politiezone Het Houtsche downloaden. Het Houtsche toont hiermee nogmaals aan dat ze haar vooropgestelde waarden (‘sociaal’ en ‘open’) tracht na te komt.

De applicatie van de politiezone Het Houtsche is onmisbaar voor de inwoners van Oostkamp, Zedelgem en Beernem. U kunt de laatste politieberichten lezen, de controles in de buurt in de gaten houden en kijken welke resultaten die telkens opleverden. Verder vindt u er de nodige informatie over uw wijkinspecteur en de kantoren in uw buurt. Bent u getuige van een overtreding of verdachte situatie? Gebruik dan de applicatie om ons op de hoogte te brengen, compleet met foto en locatie.
Opgelet, voor dringende meldingen bel het nummer 101!

De applicatie werd ontwikkeld door de firma Endare en is volledig op maat gemaakt. Uniek is het item ‘wijkinspecteurs’, waarbij u op straatnaam kunt zoeken en onmiddellijk de desbetreffende wijkinspecteur krijgt met zijn/haar gsm nummer.

Hoe installeert u deze applicatie op uw smartphone?

Ga naar de voorpagina van de website (www.hethoutsche.be). In de rechterkolom krijgt u de mogelijkheid de app te downloaden. U kan via de desbetreffende store die applicatie geschikt voor uw smartphone kiezen en installeren op uw toestel. Ondervindt u problemen bij het installeren, meld dit via het opgegeven ‘support formulier’.