vakantietoezichtOp zaterdag 24 maart '18 bezochten inbrekers 5 woningen in Oostkamp. In 3 woningen konden ze effectief toeslaan.

Een reisje gepland in de paasvakantie? Laat u niet afschrikken....vraag vakantietoezicht aan, dan houdt de politie een oogje in het zeil.

Wat is vakantietoezicht?

Vakantietoezicht is het toezicht uitgeoefend door de politie, vooral tijdens risicovolle uren, op woningen waarvan de bewoners voor langere tijd afwezig zijn, dit omdat ze op vakantie – of zakenreis zijn.

 Hoe vraagt u dit aan?

  • De handigste manier om dit te doen is rechtstreeks via de webtoepassing www.policeonweb.be (ook te bereiken via de website www.hethoutsche.be - bovenaan 'elektronische aangifte')  Indien u dit invult, krijgt uw lokale politieafdeling de nodige gegevens overgemaakt, die op haar beurt de nodige toezichten inplant in politiepatrouilles.
  • Enkel in uitzonderlijke omstandigheden kunt u voor het aanvragen van dit toezicht nog bij uw lokale politieafdeling terecht. U krijgt een aanvraagformulier die u dient in te vullen en terug af te geven.

Wanneer wordt bij u GEEN toezicht uitgevoerd?

  • Toezicht aangevraagd op een andere manier/formulier dan hierboven vermeld.
  • Als de maximumperiode van 1 maand per aanvraag en maximum 2 maanden per jaar, is overschreden.
  • Als het toezicht geen 7 dagen of voorhand is aangevraagd.