Onze zonesecretaris Mia Gobert werd gehuldigd voor haar schitterende prestatie tijdens de Latijns-Amerikaanse spelen in Mexico. mia mexico 1

Na succesvolle wereldspelen voor politie en brandweer, deze zomer  in Los Angeles, werd onze zonesecretaris en directeur Personeel & Middelen, Mia Gobert, uitgenodigd naar de Latijns-Amerikaanse Spelen te Mexico.

Mia ontving een invitatie van Salvador Caro, commissaris-generaal te Guadalajara, meteen de thuisbasis van deze spelen welke plaatsvonden van 20 tot 25 november 2017. 

mia mexico 2

 

In tegenstelling tot de Europese spelen en wereldspelen waren hier slechts 2 categoriƫn, +40 en -40 waardoor Mia vooraf haar kansen niet goed kon inschatten.

Mia trad 8 keer individueel aan: op de 50m, 100m en 200m vrije slag, 50m en 100m schoolslag, 50m en 100m vlinderslag en 100m wisselslag en in 1 gemengde aflossing 4*50m vrije slag.

Individueel zwom ze niet alleen schitterende tijden, Mia sloot al haar individuele wedstrijden winnend af.

Op de aflossing, waar er slechts 1 categorie was, behaalden ze als gemengde ploeg zilver, na een herenploeg. Ook werd Mia daarnaast gehuldigd in een avondceremonie als beste zwemster overall met 8 gouden en 1 zilveren medaille.

 

Voor elke huldiging was er een ceremonie met het nationaal volkslied, ontroerend en met veel emotie, beschrijft Mia. 

 mia mexico 3

Ze onthoudt vooral ook de grote gastvrijheid en vriendschappen die op de spelen steeds terugkeren.

Graag wil Mia Robert Thomas bedanken voor de organisatie, evenals haar vrienden Alberto Sierra en Eduardo Sanchez voor de uitstekende zorgen in hun thuisstad en Yatla Seguridad voor de steun aan deze spelen.