Tweede editie POC duatlon

KAB COM 20180518 POC Duatlonb

Sportievelingen worden op zaterdag 19 mei 2018 opnieuw uitgedaagd tijdens de tweede editie van de POC Duatlon in Ramskapelle. Organisator fietsclub 'De Jumpers' heeft voor de deelnemers een duatlon in petto met als formule een loopproef van 5 km, een fietsproef van 28 km en een afsluitende loopproef van 2,5 km. Deze fysieke beproeving kun je alleen of in duo afleggen. Het sportevenement begint en eindigt aan het For Freedom museum in de Ramskapellestraat. Tussen 16.00 en 19.00 uur worden voor het evenement volgende verkeersmaatregelen genomen.

Eerste loopproef (5 km)
Het loopparcours van de eerste proef leidt door het Vrije naar de Vouwte, dwarst de Heistlaan richting de Vaartdijk en eindigt via de Ramskapellestraat en Aaishove in de wisselzone ter hoogte van het museum.

Fietsproef (28 km)
Voor de fietsproef wordt gebruik gemaakt van de Spelemanstraat, Westkapellestraat, Herenweg, Dorpsstraat, Waterstraat, Jonckheerestraat en Ramskapellestraat. De renners leggen drie rondes van elk 9,3 km af. Tijdens de volledige fietsproef is het verboden tegen de rijrichting van de renners te rijden. In de Westkapellestraat vanaf de Spelemanstraat tot de Kalvekeetdijk is er enkel verkeer in de richting van Heist naar Westkapelle mogelijk en dit op 1 rijstrook. In de richting van Heist wordt het verkeer omgeleid ter hoogte van de Kalvekeetdijk.

Afsluitende loopproef (2,5 km)
Tenslotte volgt de afsluitende loopproef, via de Ramskapellestraat, Heistlaan, Ramskapellestraat en Aaishove om te eindigen op het kerkplein.

Vanaf 14.00 uur wordt het parcours volledig parkeervrij gemaakt. Foutief geparkeerde wagens worden opgesleept. Buurtbewoners werden reeds via een bewonersbrief ingelicht omtrent deze verkeersmaatregelen.