163 km per uur tijdens flitsmarathon

DSC 0082[1a]

De lokale politie nam gisteren deel aan de nationale flitsmarathon met extra snelheidsacties in Damme en Knokke-Heist. In totaal reden 254 van de 1.656 gecontroleerde bestuurders te snel voorbij de flitswagen. Het politieteam trok vijf rijbewijzen in.

De hardrijders haalden topsnelheden van 163, 157, 146, 140 en 129 km per uur waar slechts negentig is toegelaten. Voor dit roekeloos rijgedrag moeten de bestuurders zich binnenkort verantwoorden voor de politierechter. "Ons politieteam zette achttien buitenlandse en zeven Belgische hardrijders aan de kant", zegt woordvoerster Isolde Van Eenooghe. "Alle buitenlandse bestuurders betaalden onmiddellijk hun snelheidsboete. Tijdens de flitsmarathon reed ook één bestuurder onder invloed van alcohol. Een andere bestuurder kreeg een boete omdat hij gsm'de achter het stuur." Tijdens de flitsmarathon reden ook 107 wagens te snel voorbij een flitspaal.


Ook na de flitsmarathon gaan verschillende verkeersacties door. In Damme en Knokke-Heist kan je het hele jaar door op snelheid, rijden onder invloed, gsm-gebruik en gordeldracht worden gecontroleerd.