Wielerweekend Damme

DO 20180313 GRC ZaterdagNieuwelingen

Damme staat dit weekend in het teken van de koers. De nieuwelingen en juniores strijden tijdens de Memorial burgemeester Dirk Bisschop en Guido Reybrouck Classic voor een plekje op het podium. De organisatie en hulpdiensten nemen extra verkeersmaatregelen om het sportweekend vlot en veilig te laten verlopen. Houd rekening met een gewijzigde verkeerssituatie en volg steeds de richtlijnen van de politie en seingevers. Respecteer ook de verkeerssignalisatie.

Zaterdag 17 maart 2018 - Memorial burgemeester Dirk Bisschop

De eerste wedstrijd van de Memorial burgemeester Dirk Bisschop start zaterdag om 15.00 uur t.h.v. de markt van Damme. De renners rijden negen ronden van zes kilometer door de Kerkstraat, Damse Vaart-Zuid, Sifon, Leopoldsvaart-Oost en Oude Sluissedijk. De start en aankomst liggen ter hoogte van de markt.

Op vrijdag start de organisatie met de opbouw van de start- en aankomstzone. De markt wordt al om 8.00 uur parkeervrij gemaakt. Op zaterdag is het vanaf 13.00 uur ook niet mogelijk te parkeren in de Kerkstraat. Vanaf 14.00 uur is er ook geen verkeer meer toegelaten. Na elke doortocht kan je het parcours oprijden in de rijrichting van de renners. De verkeerssituatie is opnieuw normaal rond 17.00 uur.

Het centrum van Damme blijft vlot bereikbaar tijdens de wedstrijd. Het verkeer uit de richting van Brugge kan het centrum bereiken via de omleiding door Koolkerke. Van 14.00 tot 17.00 uur kan het verkeer van Vivenkapelle naar Moerkerke rijden via de Brieversweg en omgekeerd via de Vissersstraat, Leopoldsvaart-Oost, Oude Sluissedijk en Vivensteenweg. Het verkeer van Sijsele naar Moerkerke (en omgekeerd) kan rijden via de Sarepstraat en Doornstraat.

Zondag 18 maart 2018 - Guido Reybrouck Classic

De internationale wedstrijd Guido Reybrouck Classic start zondag om 14.30 uur t.h.v. de markt van Damme. De juniores rijden eerst twee ronden op het grondgebied van Damme, Maldegem (Donk), Oedelem en Brugge. Daarna volgen vijf lokale ronden. De wedstrijd voor de nieuwelingen start vijftien minuten later. Deze renners rijden tien lokale ronden door de Kerkstraat, Damse Vaart-Zuid en Polderstraat.

Op zondag is het vanaf 10.00 uur niet langer mogelijk de wagen te parkeren in het centrum van Damme. Vanaf 13.30 uur is er ook geen verkeer meer toegelaten door de opstelling van de koerskaravaan en start van de wedstrijden. Na elke doortocht kan je het parcours oprijden in de rijrichting van de renners. De verkeerssituatie is opnieuw normaal rond 18.00 uur.

Het centrum van Damme blijft vlot bereikbaar tijdens de wedstrijd. Het verkeer uit de richting van Brugge kan het centrum bereiken via Koolkerke of Vivenkapelle. Uit de richting van de Natiënlaan (N49) kan je rijden via de Vredestraat en Oude Sluissedijk. Het verkeer komende van Vivenkapelle kan het centrum van Damme bereiken via het parcours. Tijdens de doortochten van de rennerskaravaan wordt het verkeer tijdelijk stilgelegd. Van 13.30 tot 18.00 uur kan het verkeer van Moerkerke naar Vivenkapelle rijden via de Brieversweg en omgekeerd via de Vivensteenweg, Oude Sluissedijk, Leopoldsvaart-Oost en Vissersstraat. Het verkeer van Sijsele naar Moerkerke (en omgekeerd) kan rijden via de Sarepstraat en Doornstraat.

Randparkings

De randparking 'Damme-Oost' (langs de Oude Sluissedijk) blijft tijdens het wielerweekend bereikbaar en beschikbaar. De parking 'Damme-Zuid' (langs de Damse Vaart) is gedeeltelijk beschikbaar. Wil je de parkeer- en verkeersdrukte vermijden? Kom zoveel mogelijk te voet of met de fiets naar het centrum van Damme.