BuurtInformatieNetwerk (BIN) voor Damme

20180126 PREVENTIE BIN Coach

In Damme komt er eind maart 2018 een BuurtInformatieNetwerk voor alle inwoners. Het huidige netwerk in Sijsele wordt uitgebreid tot het BIN Stad Damme. Tot het netwerk kunnen alle inwoners toetreden van Damme, Hoeke, Lapscheure, Den Hoorn, Moerkerke, Oostkerke, Vivenkapelle en Sijsele.

"Er was vraag van de inwoners naar een overkoepelend buurtinformatienetwerk", licht burgemeester Joachim Coens toe. "De criminaliteit stopt ook niet aan de grens van Sijsele. Samen met de lokale politie is het initiatief genomen om het BIN Sijsele uit te breiden. Zo zijn we opnieuw pionier met een netwerk voor het hele grondgebied van onze stad."

BuurtInformatieNetwerk (BIN)

Het BIN Stad Damme is een samenwerking tussen de lokale politie en inwoners van Damme. Het netwerk wordt ook ondersteund door het stadsbestuur. Het politieteam en de leden wisselen in het BIN wederzijds informatie uit. De inwoners engageren zich om verdachte handelingen te melden, maar ook de lokale politie informeert het netwerk over inbraken, diefstallen, vermiste personen en verdachte handelingen. Ook preventieve boodschappen worden verspreid.

Het politieteam maakt gebruik van BE-Alert om het BIN te bereiken. Ook het stadsbestuur maakt gebruik van het alarmeringssysteem om de inwoners in een noodsituatie te verwittigen. Voor meer informatie over BE-Alert: www.be-alert.be.

Coach

De lokale politie is momenteel op zoek naar één of meerdere BIN-coaches. Deze vrijwilligers zijn het eerste aanspreekpunt voor de leden en dé ambassadeur voor het netwerk. Heb je interesse in deze functie? Ga voor meer informatie naar www.lokalepolitie.be/5446 of contacteer het preventieteam van de lokale politie (PZ.DKH.HHOO@police.belgium.eu of 050 619 654).

Informatieavond

Op maandag 19 maart 2018 gaat om 19.00 uur een informatieavond door in de theaterzaal van Rostune (Stationsstraat 13, Sijsele) voor alle inwoners van Damme. Tijdens de infoavond wordt het BIN Stad Damme -charter plechtig ondertekend. Daarna geeft het preventieteam van de lokale politie meer uitleg over het vernieuwde BIN, de coaches en BE-Alert.

Wil je graag lid worden van het BIN Stad Damme? Neem dan contact op met het preventieteam van de lokale politie (PZ.DKH.HHOO@police.belgium.eu of 050 619 654).