Mountainbike Beach Challenge

DO EVENEMENT MBC 20180226

Smeer je kuiten in, want de Mountainbike Beach Challenge komt eraan. De twintigste editie van de sportwedstrijd gaat door op zondag 4 maart 2018 tussen Duinbergen en het Zwin. Het event start om 10.00 uur op het strand ter hoogte van RBSC Duinbergen.

Verkeersmaatregelen

De organisatie en hulpdiensten nemen extra verkeers- en veiligheidsmaatregelen om de sportwedstrijd vlot te laten verlopen. Respecteer steeds de verkeerssignalisatie en richtlijnen van de lokale politie en seingevers. Het parcours is van 9.30 tot 13.00 uur parkeer- en verkeersvrij.

In het Zoute rijden de mountainbikers via de Zwin- en Bronlaan naar de Lekkerbekhelling. Het verkeer komende uit de Kustlaan kan via de Bron- of Zwinlaan richting de Oosthoek rijden. In de Bronlaan is enkel éénrichtingsverkeer toegelaten tussen de Kust- en Zwinlaan. Vanuit de Oosthoek kan je het Zoute bereiken via de Zoutelaan en Sparrendreef.

In Duinbergen rijden de deelnemers via de zeedijk naar de Leeuwerikenlaan, het Philippartpad, de Bergdreef, het Klaprozenpad, de Petunialaan, de Bocheldreef, het Heuvelpad, de Duinendreef, de Kwade Helling, de Duinbergenlaan, het Krokussenpad, de Duinendreef en de Anemonenlaan. Via de zeedijk rijden ze opnieuw het strand op. In de Duinbergenlaan en Zeegrasstraat kan je tijdens de wedstrijd het parcours dwarsen. In de Anemonenlaan is slechts één rijstrook voorzien voor de sportwedstrijd. Op de vrije rijstrook wordt verkeer toegelaten van de Zeedijk naar de Elizabetlaan. De Zeedijk-Duinbergen kan je bereiken via de Zeegrasstraat of Duinbergenlaan/Petunialaan. Je kan de zeedijk opnieuw verlaten via de Zeegrasstraat en Anemonenlaan.

Parking

Voor de deelnemers zijn parkeerplaatsen voorzien op de zeedijk ter hoogte van het Directeur-Generaal Willemspark. Ook mobilhomes mogen hier uitzonderlijk op 3 en 4 maart 2018 worden geparkeerd. De parkeerzone is te bereiken via de Parkstraat.